Saç Rengi ve Saç Boyama Yıpranmış,boyalı,sert,yanık saçıma kına iyi gelir mi??

aksel

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Temmuz 2010
21
0
36
Ankara
arkadaşlar merhaba...saçlarım işlem göre göre çok yıprandı.Bir ay içinde açtım,boyadım,açtım boyadım,üzerine bir de brezilya fönü yaptırayım dedim..kadın ne kullandıysa hem param gitti hem saçlarım..saçlarım köküne kadar yanık ,ancak kazıtmam gerek gitmesi için...kına ile ilgili tüm yorumları,konu başlıklarını okudum...bazı arkadaşlar çok memnun kalmış,kurutuyor diyen de var,besliyor diyende...ne yapacağımı bilemiyorum..saçlarımı asla ve asla boyatmayı düşünmüyorum artık..çok acı bir ders oldu bu bana..saçlarım boyalı ve anlattığım gibi tiftik tiftik ve yanık..saçım boyalı kına tutar mı,saçıma devamlı kına yaksam saçlarımı toparlayabilir miyim?? yanıkları gitmese de birazcık olsun yumuşak olur mu ?? lütfen yardımcı olun,yorumlarınızı bekliyorum ,kararsızlık içindeyim..yaksam mı yakmasam mı??

kkda bir sürü brezilya fönü yaptıran var.geneli memnun ve bildiğim kadarıyla keratin saçı onarır ve besler.kaförün farklı bişey kullanmışdır.kınanın saçı beslediğini duymuştum.ama boyalı saçta tutmaz gibi geldi.saç bakım yağları kullansan?

cevabın için öncelikle teşekkür ederim...brezilya fönü yaptırdım daha önce memnun kaldım..memlekette bu yaz yaptırayım dedim..maalesef ne kullandı bilemiyorum ama saçlarım yandı..çok üzüldüm..demek ki kaliteli değildi.. çok pişman oldum..saç bakım yağları kullanıyorum özellikle hc saçlarıma çok iyi geliyor ve uzatıyor..ama yıllardır kullandığım hc bile saçımı kurtamıyor artık..öyle yandı ki kirpi gibi oldum..belki kına kurtarır diye düşünüyorum..yorumları okudum kına ile ilgili ama dönüş yok diyorlar bir kere kına oldu mu ,boya tutmuyormuş..artık boyatmayı düşünmüyorum kına ile devam etmek istiyorum azda olsa beyazlarım var ama çok az... bir kaç yıl kullanabilirim diye düşünüyorum..boyalı saça tutuyor diyorlar ama cesaret edemiyorum ..benim gibi olan ve kına uygulayıp saçlarını kurtaran biri var mı diye çok merak ediyorum...çok mutsuzummmm çokkkkkkk....

saçının turuncu/kırmızı olmasını ıstemıyorsan once koyu bır renge boya( koyu kestane ) ardından saçına kına uygula . ilk uygulamadan 10 15 gun sonra tekrar kına uygula. tek sefer uygularsan kına zamanla oksitlendigi için saçı dahada kurutur ve sertleştirir. bu yuzden ikinci uygulamayı yapman gerekli .

cnm brezilya fönüyle keratinli bakım farklı şeyler sana sadece fön yaptığı için yıpratmış sanırım keratinli bakımı dene kınayla da hiç uğraşma bence

Doğal şeyler kullanmak isterseniz hint yağı, havuç yağı, badem yağı tavsiye ederim. Aktarlarda bulunur.

Kina saçlari besler, ayrica güçlendirir, ama üstüne boya tutmaz, yani bence yapacaksan çok iyi düsün.
Illa ki saçini beslemek istiyorsan badem yagi ve Elseve`nin re-nutrition maskesini kullan bence, onlar bana çok iyi gelmisti.

yazık saçlarınıza kısacık kestirip dinlendirmeye bırakın sürekli kimyasal kimyasal boya fön nadasa bırakın birde kınayı karıştırmayın artık.Zeytinyagı yumurta süt karışımı doğal bir karışım yapıp haftada bir uygulayın, hatta mümkünse birkaç ay günlükte yıkamayın biraz dinlensin

Merhaba arkadaşım öncelikle çok geçmiş olsn.

Ben Mart ayından beri saçlarıma kına yakıyorum sana yardımcı olabilirm umarm.

Bende saçlarıma çok işlem yapmış biri olarak kurtarma amaçlı kına kullandm. Saçlarm yanmamıştı çok ama tarak girmiyordu.

Tiftik tiftik olmştu gözümü karartıp kına yaptm.

Sonuç olarak bu zamana kadar yaklaşık 7-8 kez kına yaptım ve saçlarımın durumu şuan Mart ayına göre çok çok iyi.

Saçlarım aşırı derecede parlıyor. Eskisi gibi yağlanıyorda kuru değil. Tabiki çok onarma imkansz koparak dökülmelerim biraz var.

Ama saçlarımı kurtardm ve geçen ay kına yapmayı bıraktm çünkü yeterli bakımı sağladım ve doğala bıraktm saçlarımı.

Ama asıl tavsiyem kınayla falan hiç uğraşma kazıt saçını sağlıklıca gelsin çünkü uçlar cansız olduğu için vücut uçları onarmak için oraya vitamini daha çok gönderiyor ve uzama yawaşlıyot diye biliyrom ben.Kazıt ve hiç dokunma derim

vvanil doğru söylüyor.. ben de yaklaşık on senedir.. hep saç boyuyordum... geçen senelerde saçlarımı iki yada üç ayda bir boyardım.. ama son iki senedir.. nerdeyse yirmi günde bir boyadım.. saçlarımı.. tabi ki üst üste yaptığım dip boyalarımla saç zamanla siyahlaştı... onun siyahını ne yapsam açamadım... ardından.. saçlarımı kuaförde açtırdım.. gerçi saçımı açan küaför bu işe elbetteki çok hevesli değildi.. çünkü bilinçsizce yapılan dip boaları üst üste gelmiş bir saç iflah olmazdı... diğer taraftan keşke saçlarımı bir anda açtırmak yerine loreal recidans falan kullansaymışım diyorum.. en azından oksidanı yediğiyle kalmazdı... neyse saçlarım ala bele de olsa açıldı.. elbetteki boya tutmadı.. yirmi yirmi beş gün falan ala bele dolaştım.. daha sonrasında kına kullandım.. bildiğin kuru kına... kınayı sanırım iki ay içiinde beş sefer falan yaktım... çünkü saçlarım çabuk uzuyor bu da ak saçlarımın çabuk orataya çıkmasını sağlıyor.. ve kına elbette ki doğal olduğu için beyazları kapatmada boya kadar etkili olmuyor.. ama o tiftik saçlarımı ilk defa tarayabildim... saçlarım kınadan mı yoksa oksidan yanıklarından mı bilmiyorum... diplerinden koparak döküldüler.. hiç dert etmedim çünkü saçlarım gereğinden sıkı gür ve kabarık... tek derdim beyazlar.. zaten sürekli boya ile uğraşmamın sebebi de onlar... biraz daha zaman geçince saçlarımı dört parmak kestim.. omuzlarımdaki saçlarımı enseme getirdim.. ama bu saçlarımın avuç avuç dökülmesinden daha iyiydi tabi.. 34 yaşındayım ve hayatımın hiç bi döneminde saçlarım koparak dökülmedi.. saçlarımı hiç avuçlarımda görmemiştim..
evet kına biraz da olsa saçları toparlar... ama mücizeler ummamak lazım... en azından yıpranmış saçlarımı kına dinlendirdi..
şimdi yeniden boya yapmak istiyorum çünkü beyazlar başa bela... yalnız neye kıyamıyorum biliyor musunuz.. iki aydır diplerden gelen ve kına dışında hiç bir işlem görmeyen saçlarım elimi attığımda o kadar yumuşak ki bana snki 'biz canlıyız ve burdayız' diyorlar.. ve bu yumuşaklığa kıyamıyorum..

Son düzenleme:
Arkadaslar cevaplarınız için Cook teşekkür ederim...pc bozuldu neye giremedim uzun süredir...kina konusunda cok kararsızım ..boyali olduğu için tutar diyenlerde var tutmaz diyenlerde...epeyce kestirdim yanıkları yanlarda kaldı ama yine yanik ..sinemaki kuru yapıp uzatıp sonra kina yapmayı düşünüyorum en güzel çözüm bu..bı sure aklarla yaşayıp iyice temizleyip ,en son kina yapacagım..tavsiyeleriniz için cok teşekkür ederim..komşum sacina kina yapıyor beyazları olmasına rağmen cok doğal ve canlı..uzasın inşallah bende artık dogal yollara başvuracağım... tekrarvtesekkur ederim...

Arkadaslar pc gözüktü nete giremedim uzun zamandır..cevaplarınız için cok teşekkür ederim...saçlarımı kisacik kestirdim..yanıkları azaldi sayılır...sinmeli kuru uygulayın uzatiyinca kina yapmayı düşünüyorum.aklarla biraz gezeceğim ama olsun sağlıklı sac olsun istiyorum artık ve asla oynamayacağım rengi ile..komşum kina yapıyor sacları cok canlı uzayına yapacagım inşallah bende...tekrar teşekkür ederim ...cok sagolun...

Evet kesinlikle iyi geliyor, kullanacağın kınanın yüzde yüz katkısız doğal olduğundan emin olmanı tavsiye ederim aman dikkat et içine bazen kimyasal boya vb karıştırıyorlar açıkta satılan kınalar en güvenilir kınalar bence.
Ben boyalardan düzleştiricilerden yaktığım saçlarımı kınayla kurtardım. Ama kına yakmadan önce çok iyi karar vermek gerekiyor. Üzerine boya tutmuyor saçları fazlasıyla yakıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…