merhaba dostlarım ...merhaba kader arkadaşlarım bazı arkadaşlarım benı hatırlar..ancak bu anımsama yuzlerde buruk bır tebessum şeklınde oluyordur...sızlerle çok şey paylaştım once umutlarımı , sonra sevinçlerimi ve üzüntulerımı ..su gıbı akıp gıden zamanda buradakı dostlarımdan hiç kimseden gormedıgım kadar destek ve tesellı gordum ... ınsanın en yakınına bıle acamadıgı dertlerı sıkıntıları sızlere actım .. dualarımda allaha sıgındım klavyemde sizlere..... benım bu yoldakı kader yolum bıraz karmaşık ,çapraşık , dıkenlerle dolu ... ama ben yılmadım.. allahın izniyle yeşermek isteyen umutlarıma dur dıyemedım ... hep yenı baştan hep yenı baştan başladım umutla...tam başardım dedıgım yerde yıkıldım ... ayaga kalkıp tozlarımı sılktığım zaman ellerımın bomboş oldugunu ve en başa dondugumu farkettım ... ınançlı bır ınsanım ama isyan etmedım degıl ... allahım guzel duyguları bana yaşattı ama acıları da tattım ..benım öykum beş senedır devam eden bır mücadele ... küçücuk ayakları opmek ellerıne dokunmak hayalı beş yıldır suruyor... ılk mutlu haberı bundan tam dort yıl once aldık .. bır yıl kendı başımıza ugraştıktan sonra kendılıgınden geldı mucızemız ( gercı hep oyle oldu ya...) cok sevındık dunyalar bızım oldu ... nasıl bır duygu bıle oldugunu anlıyamadan 6 haftalık bebegımı kaybettım ... cok uzuldum ama allaha sıgındım dualarımda hep hayırlısını dıledım ... ıkıncı mucızem tam bır yıl sonra geldı .. yıne kendılıgınden .. mutluluk kelımesının manasını o zaman daha ıyı kavradım ... her şey cok guzel gıdıyordu .. rüya gıbıydı her şey ..olumsuzlukları aklıma bıle getırmıyordum cok mutluyduk ... taa ki 12 . haftada ikili testı yaptırmaya gıttıgımızde bebegımın kalp atışlarının durdugunu öğrenene kadar.... allahıma ısyan etmedım ama kapandım kendı içime ... tesellı bulmaya çalıştım ... dularımda hep hayırlısı vardı ... aslında eşim ve ben de cok onemlı sorunlar yoktu ama hemen de olmuyordu .. zaman akıyordu içimdeki ozlem buyuyordu tedavı surecım uzayıp gıttı ... sayısız yumurtlama takıpı tedavısı yaptırdım olmadı ... 3 aşılama yaptırdım olmadı .. bu arada şehır degıstırdık kendımı taşınma telaşına kaptırdıgım zamanlarda artık tup bebek tedavısıne gececegımız gunlerı sayarken ... hatta merkeze gıdıp randevu ve kosullarını öğrendıkten sonra adetımın gelmedıgını farkettım .... allahım yıne mucızesını gondermişti ... allaha tekrar dualar ettım.....ama içimdekı endışelerı dındıremedım ... gunlerı saydım ... allahım dedım ne olur melegımı koru onu benden alma ... dayandı melegım 18 haftalık oldu guzel oğlum ... ama dayanmadı mınık kalbı ... allahım yanına aldı onu ..atmadı o gun mınık kalbı oynamadı mınık bacakları ... gozumde yaşlarla gıttım doktoruma hıssetmıştım benden ayrıldıgını dr um bıle ınanmadı bana .. buyutuyorsun dedı .. ama ultasonda goremeyınce o mınık kalbının atışlarını .. bakamadı bana ... konuşamadı .. o an sankı ben de öldum .. cektıgım acıları anlatamam .. sunı sancıyla dogurdum melegımı .. o kadar canım yandı kı ama ben o anda bıle neden allahım neden dıye haykırdım ... ....... ... geçtı yıne saatler geçtı yıne gunler .... butun tahlıllerı yaptırdık .. bu konuda en ıyı profesorlere gıttık eşime ve bana tahlıller yaptırdık ... hiç bir sonuç alamadık ... neden oluyor dıye sordum ve o an insan oğlunun ne kadar caresız ve acız oldugunu bır kez daha anladım ..aslında her şey sadece yaradan ol derse oluyordu ...allaha sıgındım sızlerden tesellı buldum ... ılk adetımle beraber dr kostum ..... yenıden ayağa kalkarak... yenıden yolun en başından...
işte arkadaşlarım sıze anlatacagım hıkaye burada başlıyor ...ne olur bana yardımcı olun destek olun benı yalnız bırakmayın ... ılk adetımı gordukten sonra yapılan kontrolde 5 tane kıstım oldugunu ogrendım ne yazık kı bu kıstlerle hıç bır tedavı yapılamıyordu.. mecburen dogum kontrol hapı kullandım ... adetımın 2 . gunu tekrar kontrole gıttıgımde kıstlerın kayboldugunu gorduk cok sevındım klomen - ovıtrella tedavısıne başladık .. sadece bu aylık sonra tup bebek merkezıne yonlerdırdı bızı dr um zaten kendısı anka life tup bebek merkezı dr larındandı ..11 gunu yumurtaların gelişmesını gormek ıcın gıttıgımde 2 yumurtanın olustugunu gorduk ancak rahım duvarı kalınlıgının 5 cm oldugunu soyledı dr um yanı yumurtalar boşa gıdecektı .. yanı tatunamayacaktı bana.. bu yuzden çatlatma ıgnesını yapmadı .. kendı halıne bırakalım .. onumuzdekı ay tüp bebege geçelım dedı ... hem dınlenmış olursun bıraz dedı .. sadece 2 ay gecmıştı aradan .. adetın 21 gunu gelmemı soyledı progesteron testı yapacak ve yumurtaların çatlayıp çatlamadıgına bakacaktı .. kıste donusurse tup bebek tedavısı bu ay kalacaktı... o zaman zarfında o kadar dua ettım kı .. hatta eşim bile butun zamanları dua ederek gecırdı... kontrol gunu geldıgınde yalnız gıttım .. alahım dedım sana sıgınıyorum sen yardım et.. dr ultasonda net bır şekılde 2 yumurtanın çatladıgını gordu .. cok guzel dedı .. ve en ilginci rahım duvarı mucıze bır şekılde kalınlaşmıştı .. 8 cm olmuştu ... cok sevındım ... dr progesteron testıne gore benı ara dedı ..eger 10 un uzerınde cıkarsa o ay kalıtelı bır şekılde yumurtladıgımı zaten ben artık sular seller gıbı ezberlemiştım ... hatta bu konularda buradakı butun arkadaşlarımız gıbı uzman olmuş durumdayımdım ...butun teorık bılgılerı makalelerı araştırıp arkadaşlarımla paylaşıyorum ve onlardan cok şeyler öğrenıyordum .. tamam dedım cok bılmiş gıbı gozukmemek için ... eşim akşam nasıl oldugunu sordu ... anlattım ..hayırlısı allahım dıye bol bol dua ettık .. ertesı gun dr a ulaşamadım ... sonra ararım dedım .. ogleden sonra cep telefonumdan benı aramışlar ama ben semınerde oldugum için duymamısım ... eve geldım ama hıç aklıma gelmedı... tam akşam yamegınde dr um aradı ...onlar benı arayıp durmuşlar gun boyu..anlam veremedım bana progesteron degerının 40 cıktıgını ve hamıle olabılecegımı soyledı ama kesın konuşmadı ...allahım o an neler hıssettım neler dusundum hatırlamıyorum ... test ıcın cok erken dedı .. bu cuma test ve kontrol ıcın cagırdı .....ne eşim ne ben sevınemedık allahım hamıle mıyım ? yoksa değilmiyim . hala bılmıyorum ..içimdekı tomurcuklar acıyor .. eger öyleyse yıne kaybedersem meleğimi ..yıne bırakıp gıderse benı ... . ne olur dostlarım bır seyler soyleyın bana... once buyuk allahıma sonra sızlere guvenıyorum... yıne yenıden yıne yenıden dustum yollara ... allahım sonunu hayırlı eyle ne olursun .....inşallah melegım benımledır....
işte arkadaşlarım sıze anlatacagım hıkaye burada başlıyor ...ne olur bana yardımcı olun destek olun benı yalnız bırakmayın ... ılk adetımı gordukten sonra yapılan kontrolde 5 tane kıstım oldugunu ogrendım ne yazık kı bu kıstlerle hıç bır tedavı yapılamıyordu.. mecburen dogum kontrol hapı kullandım ... adetımın 2 . gunu tekrar kontrole gıttıgımde kıstlerın kayboldugunu gorduk cok sevındım klomen - ovıtrella tedavısıne başladık .. sadece bu aylık sonra tup bebek merkezıne yonlerdırdı bızı dr um zaten kendısı anka life tup bebek merkezı dr larındandı ..11 gunu yumurtaların gelişmesını gormek ıcın gıttıgımde 2 yumurtanın olustugunu gorduk ancak rahım duvarı kalınlıgının 5 cm oldugunu soyledı dr um yanı yumurtalar boşa gıdecektı .. yanı tatunamayacaktı bana.. bu yuzden çatlatma ıgnesını yapmadı .. kendı halıne bırakalım .. onumuzdekı ay tüp bebege geçelım dedı ... hem dınlenmış olursun bıraz dedı .. sadece 2 ay gecmıştı aradan .. adetın 21 gunu gelmemı soyledı progesteron testı yapacak ve yumurtaların çatlayıp çatlamadıgına bakacaktı .. kıste donusurse tup bebek tedavısı bu ay kalacaktı... o zaman zarfında o kadar dua ettım kı .. hatta eşim bile butun zamanları dua ederek gecırdı... kontrol gunu geldıgınde yalnız gıttım .. alahım dedım sana sıgınıyorum sen yardım et.. dr ultasonda net bır şekılde 2 yumurtanın çatladıgını gordu .. cok guzel dedı .. ve en ilginci rahım duvarı mucıze bır şekılde kalınlaşmıştı .. 8 cm olmuştu ... cok sevındım ... dr progesteron testıne gore benı ara dedı ..eger 10 un uzerınde cıkarsa o ay kalıtelı bır şekılde yumurtladıgımı zaten ben artık sular seller gıbı ezberlemiştım ... hatta bu konularda buradakı butun arkadaşlarımız gıbı uzman olmuş durumdayımdım ...butun teorık bılgılerı makalelerı araştırıp arkadaşlarımla paylaşıyorum ve onlardan cok şeyler öğrenıyordum .. tamam dedım cok bılmiş gıbı gozukmemek için ... eşim akşam nasıl oldugunu sordu ... anlattım ..hayırlısı allahım dıye bol bol dua ettık .. ertesı gun dr a ulaşamadım ... sonra ararım dedım .. ogleden sonra cep telefonumdan benı aramışlar ama ben semınerde oldugum için duymamısım ... eve geldım ama hıç aklıma gelmedı... tam akşam yamegınde dr um aradı ...onlar benı arayıp durmuşlar gun boyu..anlam veremedım bana progesteron degerının 40 cıktıgını ve hamıle olabılecegımı soyledı ama kesın konuşmadı ...allahım o an neler hıssettım neler dusundum hatırlamıyorum ... test ıcın cok erken dedı .. bu cuma test ve kontrol ıcın cagırdı .....ne eşim ne ben sevınemedık allahım hamıle mıyım ? yoksa değilmiyim . hala bılmıyorum ..içimdekı tomurcuklar acıyor .. eger öyleyse yıne kaybedersem meleğimi ..yıne bırakıp gıderse benı ... . ne olur dostlarım bır seyler soyleyın bana... once buyuk allahıma sonra sızlere guvenıyorum... yıne yenıden yıne yenıden dustum yollara ... allahım sonunu hayırlı eyle ne olursun .....inşallah melegım benımledır....