Yine yatılı misafir

Ben üç senedir evliyim ,evlendiğimiz ilk hafta başladık biz bu tartışmalara hala da devam ediyoruz, ve misafir çağırınca evde bırakıp dışarı mı çıkip yatma saatine eve geldim,kalktım ailemin yanına gittim,gelenlere tavirmi yapmadım eşimi yatağa mı almadım günlerce yüzüne mı bakmadım.. hepsini yaptım ama yok yani öyle tembihlemekle falan olmuyor. Adam aşırı şekilde bir aile akraba icicelik gelsinler yatsınlar günlerce kalsinlar bu kafada . Daha yeni yeni bana hak veriyor böyle şeylerin aslında normal olmadığını anlıyor.
Ya ben bunca yıldır anlatmayı beceremedim,ya da eşim kalın kafalı anlamıyor..

40 yaşında adam hiç mı parası yok bir otelde pansiyonda öğretme evide polis evinde vs kalsın işte. Eşiniz de büyük ayıp etmiş düşüncesiz insan bir sorar gelsin mı diye

40 yaşında adam hiç mı parası yok bir otelde pansiyonda öğretme evide polis evinde vs kalsın işte. Eşiniz de büyük ayıp etmiş düşüncesiz insan bir sorar gelsin mı diye
Kalacak parası olmaz mı Canim durumları çok iyi ,beğenmezler bizim evlerimizi esyalarimizi.
Ama bunlarda ki anlayış bu neden boş yere oraya buraya para harcasinlar bedavaya kalmak varken. ..

Madem ne tembihle ne kavgayla ne de evden gitmeyle olmuyor, öyle bir misafir ağırlayın ki bir daha çağırmaya utansın.
Yatın, kalkmayın; yemek yapmayın, art arda makarna yumurta geçiştirin. Sabah kahvaltıya uyanmayın, halsizim deyin, pijamanızı çekin altınıza oturun. Salt çocuğunuzla ve kendi keyfinizle alakadar olun, kendinize kadar çayınızı, meyve suyunuzu için. Misafir havlusu vb. kasmayın, hatta havlularınız yerlere filan düşsün, ev karışsın umurunuzda olmasın. Hiçbir sohbete katılmayın, başınız, sırtınız, kolunuz vb. her gün ayrı bir yeriniz ağrısın... Temiz yastık kılıfı, çarşaf vb. uğraşmayın, hiçbir şeye bulaşmayın eşiniz nasıl ağırlarsa ağırlasın. Bunu yapın, "Aman hakkımda ne düşünürler" demeyin, yoksa daha çok çekersiniz bu derdi. Eşinizin size güvenememesi lazım bu konuda, düşünmesi "Yine rezil olacağım" diye çekinmesi lazım.

Dinsizin hakkından imansız gelir, ancak böyle olur bu konunun çözümü.

Eşimle konuştuk ,ısrarla bu defa son olduğunu,bir kere tamam dediğim için bir şey söyleyemem deyip durdu . Ben eşini arayayım,kendini arayayım ..hepsine hayır lütfen son bu ,buyumesin daha kotu olur teyzemler kuserler sonra yuzyze bakicaz vs.
Diye bir ton saçmaladı..
Bende benden hiçbir hizmet bir bardak çay dahi beklememesini söyledim ,sabah seninle çıkar akşam 10 da seninle girer,zaten o saatlerde ben çocuğu yatırıyor oluyorum,sen yatağı hazirlarsin yatarssiniz sabah toplarsin gidersiniz ,gideceği güne kadar bu böyle olacak aksi takdir de ben oğlumu alıp giderim,ondan sonra sen istediğin akrabani eve doldur yaşayın birlikte .bu son şansın ,Sabrimin da son noktası dedim.
Sonuç ne olur bilmiyorum ,eşim inşallah akıllanir artık,çünkü benim daha fazla bu durumu kaldıracak gücüm kalmadı. Ben bunun için evlenmedim bu adamla ..Evliligimize verdiği zararı bı bilse ,beni kendisinden tüm ailesinden nasıl soğutup uzaklaştırdığıni anlasa keşke.
Hepinize teşekkür ederim benim bu derdimi de kendi derdiniz gibi gorup paylastiginiz icin..

Son düzenleme:
Kalacak parası olmaz mı Canim durumları çok iyi ,beğenmezler bizim evlerimizi esyalarimizi.
Ama bunlarda ki anlayış bu neden boş yere oraya buraya para harcasinlar bedavaya kalmak varken. ..
Ne saçma huylar bunlar. Ben de sevmem yatılı misafir . Şunu fark ettim bu gelen giden mevzularinda genellikle erkek tarafı çok geliyor kadınlar muzdarip oluyor. Kadınin akrabaları çekiniyor pek rahatsızlık vermek istemiyor . Hamileymissiniz hicbir şey yapmayın , kendisi dışarda yedirsin getirsin eşiniz

Bence artık sen yapman gerekeni de yapmışsın söylemen gerekeni de söylemişsin. Son söz bu olmuş. Yüz ifadesi nasıldı seni dinlerken? Mahcupmuydu sana karşı

Bence artık sen yapman gerekeni de yapmışsın söylemen gerekeni de söylemişsin. Son söz bu olmuş. Yüz ifadesi nasıldı seni dinlerken? Mahcupmuydu sana karşı

Üzgün ve pişman görünüyordu. Aksi birşey demedi ne desen haklısın,sana bu halde bunları yaşattığım için özür dilerim ,ben bu kadar derin düşünmedim ,ilk başta çarşamba gelicem sizde kalabilir miyim deyince tamam dedim,o kadar uzun süre kalacağını sonra söyledi ,bir gece sandım ,sonra anlayınca da bir şey diyemedim ,bir daha olmayacak sen kendini üzme falan dedi. Güvenmek istiyorum son kez

Öyle kesinlikle ,kızın ailesi daha düşünceli oluyor her konuda. Benim tarafımdan birinin gelmesine fırsat hiç kalmıyor zaten ki onlarda çekinmek diye birşey de yok annem babam buradayken bile kalkıp gelmislikleri vardır.
Evet kesinlikle Yapmayı düşünmüyorum ne ev işi ne yemek. Kendimi ve oğlumu idare edecek şekilde geçireceğim bu günleri.

Evliliği idare etme görevi kadına yüklendiği için kadının ailesi de aman huzursuzluk olmasın, aman enişte kizcagiza bir şey demesin, huzurlari bozulmasın vs diye düşünüp geri duruyorlar biraz. Erkek tarafı da ev sanki bir başına adamın evi gibi, gideriz ya orası xin evi karısı kim oluyor diye düşünüyor. Bizim de baba tarafı çok gelir bize. Ben takintiliyim biraz çok zorlanıyorum. Valizi gazetenin üstüne yere koysunlar isterim, onlar alır yatağa koyar. Tuvalet kapısı çıkarken kapanmaz,ışık kapanmaz, yemeğe el yıkamadan oturmak, ağzında bir şey varken tukuruklu tukuruklu konuşmak vs. İçim çıkıyor benim. Zaten erkekler el de yıkamiyor. Ev zindan oluyor resmen. Çocukları saymiyorum bile. Anne tarafimdan teyzemler gelir. Kısa kalırlar ve çok titizlerdir evde ne varsa o yenir, beraber hazırlanır vs. Baba tarafimda hep pahalı yerlerde yemekler yenir vs.halbuki teyzemin eşi lokantacı hep kebap vs yedirir onlar bize. Haksızlık gören yine kadın tarafı oluyor yani. Ben hiç sevmiyorum erkek tarafı akrabalarını çok ön yargim var daha haksız da çıkmadım o onyargida . Yemek vs yapmayarak iyi yaparsınız degmiyor zaten daha da geliyorlar yüz bulup sonra.

ara valla bak.
sen ara eşinden habersiz, müsait değilim de. küssünler de artık gelmezler, rahat edersin.

"Kusura bakma x abi ,hanım hamile sıkıntılı geçiyor çocukta var başında ,bu seferlik bağışla ev uygun değil" diyecekti kocan , gösterecek yol yok sana sormadan kabul ediyor ,çok yanlış bencilce bir düşünce ,benimde çok zor geçiyor hamileligim ,eşim gelene damla dan hayır beklemyin durum böyle böyle diyor .. salla sürati yokuş aşağı ,zaten kotusun inanıyorum ama daha kötü ol masuscuktan kahvaltı felan koyma ,yemek yapma , yapamıyorum kötüyüm de cik git yat

Ayni dert bende de var. Surekli bir yatili misafir akisi var eve. Ki bide hamileligimin ilk uc ayinda asla istemem, korkuyorum ben de gelirlerse misafirler diye.

Suc oncelikle gelmek isteyen de, arkadas koskoca bir hafta birinin evinde kalmak nedir ya?? Git bir otelde kal, kalamiyorsan bir apartta kal.
Ve de esin suclu. Ne kadar dusuncesiz davranmis. Hem hamilesin, hem kendisi evde olmayacak.

Bosver kotuyum de, yemek yapmaya girmenle cikman bir olsun, mide bulantisindan duramiyor taklidi yap.

Disardan ismarlasin dursunlar.

Canim sayfaların hepsini okumadim ama esin ayip olmasin diyosa şöyle diyebilir;
Esim hamile, riskli bi hamilelik geciriyor doktor sadece yatip dinlenmesi gerekiyor dedi. Seni evde agirlayamayacagiz kusura bakma.
Valla ben kendi arkadaslarimi bile 1 gun zor agirladim ki yemek falan disarda yedik. Hic hos degil bu yatılı misafir durumlari. Ustune kucuk cocugunuz varken ve hamileyken o adamin teklif etmesi sacmalik zaten.

Eşin annene git demiş. Yol uzak gidemem otelde kalırım de. Faturayı paşa paşa ödesin. Bak bir dahakine misafir kabul ediyor mu?

eşimin kuzeni evlendi aramızda 1.5 saatlik mesafe var, dedik 4 aylık filan evliler gidelim bi gün ...eşim aramış demiş müsait olduğunuz bi gün benle eşim size gelcez diye ...arabamızla gidip birkaç saat oturup dönecektik ki kuzeni de bekarken geldi bende kaldı gece, o zaman da bir haftalık lohusaydım yine kabul ettim.neyse kuzen tamam haber veririm demiş, aradan bir ay geçti ses seda Yok bizde daha bişey demedik baktım vat sap tan eşime mesaj geldi abi eşim Yen'i hamile kaldı o yüzden sizi misafir edemedik kusura bakmayın :) eşinde aynısını desin kabul etmesin misafir gelse bile yemek yapma ilgilenme mide bulantısını çok iyi bilirim kendinle mi ilgileneceksin misafirle mi eşin biraz anlayışlı olsun.

Etik degil bence.esinizin olmadigi yerde elin adaminin ne isi var.bizim adetlerimize uygun degil.aslinda bunu sizden cok esinizin dusunmesi lazim.bide hamileymisiniz.insallah bi yolunu bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…