Ben üç senedir evliyim ,evlendiğimiz ilk hafta başladık biz bu tartışmalara hala da devam ediyoruz, ve misafir çağırınca evde bırakıp dışarı mı çıkip yatma saatine eve geldim,kalktım ailemin yanına gittim,gelenlere tavirmi yapmadım eşimi yatağa mı almadım günlerce yüzüne mı bakmadım.. hepsini yaptım ama yok yani öyle tembihlemekle falan olmuyor. Adam aşırı şekilde bir aile akraba icicelik gelsinler yatsınlar günlerce kalsinlar bu kafada . Daha yeni yeni bana hak veriyor böyle şeylerin aslında normal olmadığını anlıyor.Bazen buradaki kadınları anlamıyorum. Türk milletiyiz. Eşiniz bir kez misafiri kabul etmişse nasıl aranıp otele yerleş vs denir?
Eşiniz hatalı diyeceğim ama başta benim kocam olmak üzere pek çok erkek eşine danışmayı unutabiliyor. Ama iyi tembihlenmemişse.
Mesela evlenmeden eşime dedim ki elin adamı gelip evime kalamaz ben kabul edemem kendi erkek kuzenim de olsa kabullenemem gelemem. Çok şükür 2 yıldır evliyim hiçbir tek erkek evime gelip kalmış değil (Aile ve bayan akrabalar kaldı sorun değil).
Ama eşimin hep hayali arkadaşlarını çaya vs çağırmaktı ben de tamam dedim şimdi bazen tek tatil günümüzde bile çağrıyor üzülmesin diye susuyorum bazen de çemkiriyorum.
Olay şu iyice tembihlemelisiniz. Kınamalısınız. Kafa ütülemelisiniz. Öyle çok konuşun ki artık bu konu hakkında bir kelime duyamayacak hale gelince daha da yapmaz.
Kalacak parası olmaz mı Canim durumları çok iyi ,beğenmezler bizim evlerimizi esyalarimizi.40 yaşında adam hiç mı parası yok bir otelde pansiyonda öğretme evide polis evinde vs kalsın işte. Eşiniz de büyük ayıp etmiş düşüncesiz insan bir sorar gelsin mı diye
Ne saçma huylar bunlar. Ben de sevmem yatılı misafir . Şunu fark ettim bu gelen giden mevzularinda genellikle erkek tarafı çok geliyor kadınlar muzdarip oluyor. Kadınin akrabaları çekiniyor pek rahatsızlık vermek istemiyor . Hamileymissiniz hicbir şey yapmayın , kendisi dışarda yedirsin getirsin eşinizKalacak parası olmaz mı Canim durumları çok iyi ,beğenmezler bizim evlerimizi esyalarimizi.
Ama bunlarda ki anlayış bu neden boş yere oraya buraya para harcasinlar bedavaya kalmak varken. ..
Bence artık sen yapman gerekeni de yapmışsın söylemen gerekeni de söylemişsin. Son söz bu olmuş. Yüz ifadesi nasıldı seni dinlerken? Mahcupmuydu sana karşıEşimle konuştuk ,ısrarla bu defa son olduğunu,bir kere tamam dediğim için bir şey söyleyemem deyip durdu . Ben eşini arayayım,kendini arayayım ..hepsine hayır lütfen son bu ,buyumesin daha kotu olur teyzemler kuserler sonra yuzyze bakicaz vs.
Diye bir ton saçmaladı..
Bende benden hiçbir hizmet bir bardak çay dahi beklememesini söyledim ,sabah seninle çıkar akşam 10 da seninle girer,zaten o saatlerde ben çocuğu yatırıyor oluyorum,sen yatağı hazirlarsin yatarssiniz sabah toplarsin gidersiniz ,gideceği güne kadar bu böyle olacak aksi takdir de ben oğlumu alıp giderim,ondan sonra sen istediğin akrabani eve doldur yaşayın birlikte .bu son şansın ,Sabrimin da son noktası dedim.
Sonuç ne olur bilmiyorum ,eşim inşallah akıllanir artık,çünkü benim daha fazla bu durumu kaldıracak gücüm kalmadı. Ben bunun için evlenmedim bu adamla ..Evliligimize verdiği zararı bı bilse ,beni kendisinden tüm ailesinden nasıl soğutup uzaklaştırdığıni anlasa keşke.
Hepinize teşekkür ederim benim bu derdimi de kendi derdiniz gibi gorup paylastiginiz icin..
Bence artık sen yapman gerekeni de yapmışsın söylemen gerekeni de söylemişsin. Son söz bu olmuş. Yüz ifadesi nasıldı seni dinlerken? Mahcupmuydu sana karşı
Öyle kesinlikle ,kızın ailesi daha düşünceli oluyor her konuda. Benim tarafımdan birinin gelmesine fırsat hiç kalmıyor zaten ki onlarda çekinmek diye birşey de yok annem babam buradayken bile kalkıp gelmislikleri vardır.Ne saçma huylar bunlar. Ben de sevmem yatılı misafir . Şunu fark ettim bu gelen giden mevzularinda genellikle erkek tarafı çok geliyor kadınlar muzdarip oluyor. Kadınin akrabaları çekiniyor pek rahatsızlık vermek istemiyor . Hamileymissiniz hicbir şey yapmayın , kendisi dışarda yedirsin getirsin eşiniz
Evliliği idare etme görevi kadına yüklendiği için kadının ailesi de aman huzursuzluk olmasın, aman enişte kizcagiza bir şey demesin, huzurlari bozulmasın vs diye düşünüp geri duruyorlar biraz. Erkek tarafı da ev sanki bir başına adamın evi gibi, gideriz ya orası xin evi karısı kim oluyor diye düşünüyor. Bizim de baba tarafı çok gelir bize. Ben takintiliyim biraz çok zorlanıyorum. Valizi gazetenin üstüne yere koysunlar isterim, onlar alır yatağa koyar. Tuvalet kapısı çıkarken kapanmaz,ışık kapanmaz, yemeğe el yıkamadan oturmak, ağzında bir şey varken tukuruklu tukuruklu konuşmak vs. İçim çıkıyor benim. Zaten erkekler el de yıkamiyor. Ev zindan oluyor resmen. Çocukları saymiyorum bile. Anne tarafimdan teyzemler gelir. Kısa kalırlar ve çok titizlerdir evde ne varsa o yenir, beraber hazırlanır vs. Baba tarafimda hep pahalı yerlerde yemekler yenir vs.halbuki teyzemin eşi lokantacı hep kebap vs yedirir onlar bize. Haksızlık gören yine kadın tarafı oluyor yani. Ben hiç sevmiyorum erkek tarafı akrabalarını çok ön yargim var daha haksız da çıkmadım o onyargida . Yemek vs yapmayarak iyi yaparsınız degmiyor zaten daha da geliyorlar yüz bulup sonra.Öyle kesinlikle ,kızın ailesi daha düşünceli oluyor her konuda. Benim tarafımdan birinin gelmesine fırsat hiç kalmıyor zaten ki onlarda çekinmek diye birşey de yok annem babam buradayken bile kalkıp gelmislikleri vardır.
Evet kesinlikle Yapmayı düşünmüyorum ne ev işi ne yemek. Kendimi ve oğlumu idare edecek şekilde geçireceğim bu günleri.
ara valla bak.Eşimle konuştuk ,ısrarla bu defa son olduğunu,bir kere tamam dediğim için bir şey söyleyemem deyip durdu . Ben eşini arayayım,kendini arayayım ..hepsine hayır lütfen son bu ,buyumesin daha kotu olur teyzemler kuserler sonra yuzyze bakicaz vs.
Diye bir ton saçmaladı..
Bende benden hiçbir hizmet bir bardak çay dahi beklememesini söyledim ,sabah seninle çıkar akşam 10 da seninle girer,zaten o saatlerde ben çocuğu yatırıyor oluyorum,sen yatağı hazirlarsin yatarssiniz sabah toplarsin gidersiniz ,gideceği güne kadar bu böyle olacak aksi takdir de ben oğlumu alıp giderim,ondan sonra sen istediğin akrabani eve doldur yaşayın birlikte .bu son şansın ,Sabrimin da son noktası dedim.
Sonuç ne olur bilmiyorum ,eşim inşallah akıllanir artık,çünkü benim daha fazla bu durumu kaldıracak gücüm kalmadı. Ben bunun için evlenmedim bu adamla ..Evliligimize verdiği zararı bı bilse ,beni kendisinden tüm ailesinden nasıl soğutup uzaklaştırdığıni anlasa keşke.
Hepinize teşekkür ederim benim bu derdimi de kendi derdiniz gibi gorup paylastiginiz icin..
Arkadaşlar ben ne yaparsam yapayim bu durum değişmiyor, kafayı yicem yakında..
Bu sabah Esimin bir erkek akrabası aradı ve çarşambadan pazara kadar misafir edebilir mısınız diye sordu, benim esimde tabi bana sormadan tamam dedi, çok kızdım tabi ki ama hayır diyebileceğim bir akrabam değildi diyor.
Bu adam evli 40 li yaşlarında,konuşmasını bile bilmeyen , espri yaptığını düşünüp yaşına uygun olmayan hareketler sergileyen bir adam. Tanıdığım ilk andan itibaren hiç hoşlanmadım tavırlarından .
Zaten 20 aylık bir oğlum var yine hamileyim ve ilk haftalarimdayim ,gunlerim çok zor geciyor, ve kaç gün boyunca yatılı misafir ağırlamak zorundayım ,eşime anlatıyorum beni anlayissizlikla suçluyor ,ben büyütüyor musum falan.
Eşimin bu aralar işten sonra katılması gereken toplantıları var akşam en erken 9 da eve gelebiliyor ,eşime dedim bu adama söyle senden önce kalkıp eve sakin gelmesin,sabah seninle 8 de çıkar akşam seninle 9 da girer..
Bana dediği ben söylerim ama o anlar mı bilmiyorum,en iyisi askim sen çocuğu al annenlere git,pazara kadar kal,pazar gelir alırım ,annesi hastalandi falan derim , kafayı yicem ya annem sanki yan apartmanda oturuyor,400 km ötedeki bir şehire gitmemden bahsediyor ,mide bulantisindan evden çıkamıyorum adamın bulduğu yola bakin,müsait değiliz demek yerine ,sırf biri evimize gelecek diye,küçücük çocukla yollarda perişan olucam ya.
Artık gerçekten hiç gelmeyecekleri bir şehir bulup oraya tayin istemeyi düşünüyorum. Belki bu şekilde eşimin sülalesinden kurtulabilirim, artik sinirlerim kaldırmıyor bu durumu ya,nasıl bı hata yaptım da böyle bir aileye gelin oldum ben.
Kızlar karışık yazdıysam kusura bakmayin,o kadar canım sıkkın ve sinirliyim ki ..
bana bır yol gösterin lütfen