Yine yatılı misafir

Elin adamı gelecek niye kadın hamile haliyle niye 400km uzağa gitsin yan apartmanda bile olsa annesi niye gitsin??? Hiçbir yere gitme o adam gelirse eğer elini hiçbir şeye sürme ne yemek ne temizlik yap adama da yatak falan yapma madem eşin kabul etti eşin uğraşsın gergin olduğunu belli et adam rahatsız olup gidecektir hadi ki gitmedi eşin bu sert tavırlarından sonra bir daha misafir kabul etmemeyi öğrenir.

bak eşin akrabalarına, sen eşine ciddi rest çekmedikçe bu düzen devam eder.

karnındakine yazık. ya aşırı stresten kanama olursa, Allah korusun düşerse. suç ikinizin olur.
hadi eşin hayır diyemiyor, sen ara söyle. müsait değiliz ama bir otelde yer ayırttık size de.
tüm sülale için kötü gelin olursun belki de yatılı gelenin olmaz.

bu ne ürkeklik? ben elin adamıyla aynı evde yalnız kalma ihtimalimi düşününce yanımda ekmek bıçağını ayırmam herhalde.
sen de kocan da rahatsınız. gerçekten rahatsız olsanız müsait değiliz dersiniz olur biter.

Eşiniz son derece Hatalı davranmış ne derseniz Haklısınız Günlerce kalmakta neyin nesi sizin ev otel mi

Yani yanliz basina bi adami karisinin yanina nasil alir yatili olmaz ki bu hic etik degil..hatali olan esiniz bence konusun onla babaninizin ogllu degil sonucta

Evin otel olmasını bırakın eşin nasıl elin adamıyla minnacık bebeğini ve hamile karısını bırakıp işe gitmeyi düşünüyor acaba? Düşüncesizliğinde bir sınırı olmalı. Bunu her erkek akıl eder ve arayana müsait değiliz kusura bakma çalışıyorum ben der geçer he karşıdaki zaten apayrı bir olay. Sen tek başına ne gidip yatmak istersin aile evine

Keşke annenizin size geleceğini soyleseydi. Evet bazı insanlar Hayır diyemiyor maalesef. Onu da anla diyemedi demekki hepimiz bazen düşüncesiz olabiliyoruz. Adama hizmet etmeyin rahatsız oldugunuzu belli edin o rahatsız olsun. Yada uyurun annemler gelecek diye. Yalan olduğunu anlasa bile istemediğini anlar bidaha gelmez.

Arkadaşlar ben ne yaparsam yapayim bu durum değişmiyor, kafayı yicem yakında..

Bu sabah Esimin bir erkek akrabası aradı ve çarşambadan pazara kadar misafir edebilir mısınız diye sordu, benim esimde tabi bana sormadan tamam dedi, çok kızdım tabi ki ama hayır diyebileceğim bir akrabam değildi diyor.
Bu adam evli 40 li yaşlarında,konuşmasını bile bilmeyen , espri yaptığını düşünüp yaşına uygun olmayan hareketler sergileyen bir adam. Tanıdığım ilk andan itibaren hiç hoşlanmadım tavırlarından .

Zaten 20 aylık bir oğlum var yine hamileyim ve ilk haftalarimdayim ,gunlerim çok zor geciyor, ve kaç gün boyunca yatılı misafir ağırlamak zorundayım ,eşime anlatıyorum beni anlayissizlikla suçluyor ,ben büyütüyor musum falan.

Eşimin bu aralar işten sonra katılması gereken toplantıları var akşam en erken 9 da eve gelebiliyor ,eşime dedim bu adama söyle senden önce kalkıp eve sakin gelmesin,sabah seninle 8 de çıkar akşam seninle 9 da girer..

Bana dediği ben söylerim ama o anlar mı bilmiyorum,en iyisi askim sen çocuğu al annenlere git,pazara kadar kal,pazar gelir alırım ,annesi hastalandi falan derim , kafayı yicem ya annem sanki yan apartmanda oturuyor,400 km ötedeki bir şehire gitmemden bahsediyor ,mide bulantisindan evden çıkamıyorum adamın bulduğu yola bakin,müsait değiliz demek yerine ,sırf biri evimize gelecek diye,küçücük çocukla yollarda perişan olucam ya.

Artık gerçekten hiç gelmeyecekleri bir şehir bulup oraya tayin istemeyi düşünüyorum. Belki bu şekilde eşimin sülalesinden kurtulabilirim, artik sinirlerim kaldırmıyor bu durumu ya,nasıl bı hata yaptım da böyle bir aileye gelin oldum ben.
Kızlar karışık yazdıysam kusura bakmayin,o kadar canım sıkkın ve sinirliyim ki ..
bana bır yol gösterin lütfen
Oha yaa oha yaaa
Esine cok kizdim

Nereye dek otele ya da annene gifeceksin ki.
Esin hayir demeyi bilmeli.
Ne mantik ki 20 aylik bebek ve gebe esi yollara surukleyebilme kafasinda.
Akrabalarina hizmet ettirme kafasinda.

Valla arkadasim bi laf vardir ya "yuzu yumusak olanin donunun ağ yeri kurumaz"diye aynen o durum.

Esin hayir diyecek. Enayi gibi millet kullanmayacak.
Yoksa bu kafayla sen istersen Fizana tayin iste yine gelirler.

11 yıllık evli tecrübe sahibi bir ablan olarak söylüyorum
Asla eşine bu konuda muşamba gösterme
Bi kere onun yak8n akrabasıymış hayır diyemezmiş felan yooookkk
Birkere orası senin evin elin oğlu gelip otel yerine kullanamaz kullandiriltama
Yapacagin Şey bence
Eşinin
Telefonundan
Kusura bakma ...abi eşim rahatsız misafir kabul edemiyor yada sen direk kendi adına yaz
Birde o nedir ya adam evde sizle kalabilir tek olurmu laf olur söz olur dinen uygun değil vs asssssslaaaaaaa kabul etme

Ciddi bir çemkirmeyi hakediyor eşiniz.
Sinir oldum gece gece
Eşime özetledim konuyu yuhh dedi

ya Allah askina bikere de agirliginizi koyun istemiyorum diye. esindeki bu me rahatlk da adamla karisini ewde yalnz birkck. hamile halnle sana is yaptrtip yorck. rahatini kacirip 400 km oteye git dicek. yemn ederm tepem atiyo. adam sen gel agirla misafirini o zaman et hizmetni. sinir oluyrm. lutfen izin vermeyn

Eşini arayın ve deyinki, abla eşim geç çıkıyor bu aralar. Abiye bişey diyememiş ama sabah 8 de evden çıkıp akşam 9-10 a kadar eve gelemeyecek. Abiye de eziyet olacak. Evde tek başıma kalamam, hem ben de hamileyim zor durumdayım. Yemek bile yapamıyorum. Misafir edemeyeceğinizi daha müsait bir zamanda inş beraber gelirsiniz ve güzel bi şekilde ağırlarım. Kusuruma bakmayın deyin. Size nasıl bir yer ayarlayalım deyin. Misafirhane uygun mu deyin.

Bu gelen adamın karısında da akıl yok bence.Benim eşim bu şekilde gidip akrabasında kalacak olsa " kadın hamile birde ufak bebeği var misafirle mi ugraşacak 1 gece olsa tamam.Madem öyle git otelde kal" derim kocama. Ayrıca o kadında eşinin sizinle gec saate kadar yalnız kalmasından en az sizin kadar rahatsız olmalı ama anlattıklarınıza bakarsak bunlar çok rahat insanlar.

Burada ki bazı hanımlar biraz sert çıkmışlar haklı olabilirler sonuçta benim nasıl tepki verdiğimi bilmiyorlar ,aslında kendime göre verebileceğim en büyük tepkileri veriyorum, sesimi de yukseltiyorum saatlerce tartisiyorum yüzüne bakmıyorum,çoğunuzun söylediğini de eşime söylüyorum ama yine de bir ikisini hayır deyip bir an da karşıma yine aynı sorunla çıkıyor adam, ailesi de devamlı zor durumda bırakıyor bizi . Kültür ve alisilmisliklar kolay değişmiyor maalesef.

Ayrıca eşimde bizi yalnız bırakmaktan rahatsız o kadar rahat bir adam değil ,ya izin alır gelirim ya da sen evde olma o gelecekse diyor. Ama benim kızdığım niye ben kendi evimden bı yerlere gitmek zorunda kalıyorum . Bir erkek olarak bu kişi en yakın akraba da olsa hayır diyebilmeli. Bunun için çok uğraşıyorum doğruyu söyle yalan söyleyerek de savmaya çalışma diyorum kaçına yalan söyleyeceksin. Müsait değiliz evde küçük bebeğimiz var eşim hamile rahatsız misafir edemeyiz kusura bakma abla ,abi vs.. ama bunu anlamıyor esim bahane bulduğu için bir arayan ikinci gelisinede arıyor ve iki sefer üst üste yalan söyleyemeyecegi için tamam diyor..

Bu gelen adamın karısında da akıl yok bence.Benim eşim bu şekilde gidip akrabasında kalacak olsa " kadın hamile birde ufak bebeği var misafirle mi ugraşacak 1 gece olsa tamam.Madem öyle git otelde kal" derim kocama. Ayrıca o kadında eşinin sizinle gec saate kadar yalnız kalmasından en az sizin kadar rahatsız olmalı ama anlattıklarınıza bakarsak bunlar çok rahat insanlar.
Kesinlikle öyle,ben böyle bir durumda eşimin kimseye yük olmasını istemem,gider bulur kalacak bir yer ,her yer otel ve misafirhane dolu. Ama diyorum ya çok çok rahat insanlar. Böyle şeyleri akıl etmek düşünceli insan işi..

Eşin düşüncesizmiş.Benim eşim kayınpederimi bile kabul etmiyor.Babamın işi yok seninle gündüz aynı evde diyerek.Sana sormasına bile gerek yok.Kabul etmemesi lazımdı.

ya Allah askina bikere de agirliginizi koyun istemiyorum diye. esindeki bu me rahatlk da adamla karisini ewde yalnz birkck. hamile halnle sana is yaptrtip yorck. rahatini kacirip 400 km oteye git dicek. yemn ederm tepem atiyo. adam sen gel agirla misafirini o zaman et hizmetni. sinir oluyrm. lutfen izin vermeyn
Ben her zaman söylemem gerekeni söylüyorum artık son gelenlerede normal bile davranmiyorum ama yine de olmuyor ,benden mı kaynaklanıyor bilmiyorum,bu yüzden senden ayrılmayı bile düşünüyor,iki cocugumuz var diye düşünme ,bu şekilde benim psikolojim bozulcak zaten, ne kadar iyi annelik yapabilecem ki onlara hiç değilse kafam rahat olur diyorum. O anlarda hak veriyor alttan alıyor. Yapmam etmemler başlıyor ama maalesef sonra yine bir bahaneyle karşıma çıkıyor

Eşin düşüncesizmiş.Benim eşim kayınpederimi bile kabul etmiyor.Babamın işi yok seninle gündüz aynı evde diyerek.Sana sormasına bile gerek yok.Kabul etmemesi lazımdı.
Çok şanslısın..
Daha evlendiğimizin ilk ayı sabah 6 da kapı çaldı , kapıya kostuk kim bu saatte diye diafondan babasını gördüm,o yatak haliyle falan çıldıracaktim bı arama gereği bile duymamış adam,üç sene oldu ben bunun mücadelesini veriyorum ama düzelmiyor..

X