Yine yatılı misafir

Sonuçta akrabası ve o ilde bir tek siz varsanız kabul edemem diyemez ki yani haftalarca kalmayacak sonuçta ve biri ş için geliyordur mutlaka evde oturmaya neden gelsin elbette ki gündüz tüm gün sizinle oturmaz ne işi var sizinle yani. Alt tarafı 3-4 gün. Demiş annene git istersen diye gitseydiniz siz 1 hafta kalırdınız annenizde.
Sizinde düşüncenize saygı duyuyorum ama eşim eve geç geliyor ve adamın akşam 9,10 a kadar işinin sürmesi mümkün değil. Yani haliyle eve gelmek isteyecek ki gelmese bile hamileyim,beş saatlik bir yolu kalkıp su an gidebilecek durumda değilim ve bu bizim evde sürekli tekrarlanan bir şey her defasında bir yere gitmem gerekiyor öyleyse.

Bu seferlik de idare et ama eşine bişeyler imzalat unutmasın sözünü sen de bu 3 4 gün arkadaşlarına avm ye ya da oyun alanına götürürsün oğlunu kocan iş çıkışı sizi alıp eve geçer hazır yemek alıp geçersiniz bunu da peşin peşin konuşun eşinle adam açsa oturur sizle yer toksa da siz yersiniz geçer odana hiç misafircilik oynamaz yüzüne gülmezsin bidaha da gelemez

Eşim halimi görüyor sadece ogluma bişeyler yapıp yediriyorum biz ya dışardan söylüyoruz ya da kahvaltilikla gecistiriyoruz ,eşim bu halimi görüyor ama adama musaitiz gel kal diyor bir gece olsa yine anlicam ,artık benim düşüp bayilmam hastaneye yatmam lazım heralde eşimin geleni geri çevirmesi müsait değiliz eşim rahatsız demesi için heralde.
Kıskanma konusunda da kıskanıyor güya,o yüzden sen evde kalma anneme git,ya da yatarsın oda dan cikmazsin diyor,ne harika çözümler dimi ama ..
Haklısınız aslında,oncekilerde de hep tamam son dedi ve ben baristim konuştum .yeterince dersini almamış demekki .şimdide yine idare et. Bu son yemin ederim bir daha olmayacak kesinlikle .. artık tamam dedim şimdi nasıl söylerim diyor. Son bir şans versem mı yoksa dediğiniz gibi mı yapsam. . Çok fazla strese de sokmak istemiyorum kendimi, eşimle tartistikca karnıma ağrılar giriyor zaten iyi değilim.

Eğer şimdi tamam dersen ne yazık ki o misafirler ASLA bitmeyecek. Eşin empati yapamayan bir insan (en azından sen ve misafir söz konusu olduğunda). Yemek vs de çok umrunda değil bence, umrumda olsa gerçekten yapamadığını düşünse zaten adama ya hayır der ya da telefonunu açmaz. Hayır bir de anlamadığım nokta nasıl bir düşüncesizlik ki annene git diyebiliyor. Bilmem kaç km uzakğa. Kaldı ki doktorlar ilk üç ay otobüs yolculuğunu vs önermiyorlar. Ya sana ve bebeğine bir şey olursa? Hiç mi bunu hesaba katmıyor acaba? Eğer eşinin adama anahtarı verip keyfine baktırtacağını düşünüyorsan gitme evden bence de. Hatta eşini de o adamı da alma eve. Kuzeniyse kuzeni napalım yani? Baksana senin kardeşin bile rahat edemiyormuş, bunlardaki genişliğe bak. Bence kesinlikle taviz vermemeli ve ne yapmalı ne etmeli o misafiri eve sokmamalısın. Yoksa bitmeyecek... :/

Benim de hamileligim zor geçiyor. Kalkip asla yemek yapamiyorum
Her sabah kesin istifra ediyorum. Benim kvde gecen geldi zaten kendisi rahat edemedi bence benim yuzumden.
Yemekleri hep o yapti.
Ben hicbir sey yapamadim. Yapmak istemedigimden degil. Benim icin ne düşündü onu da bilmiyorum ama durumum ortada oldugu icin insan kendi akil eder bir süre sonra kalmasinin yanlis oldugunu.

Bazen buradaki kadınları anlamıyorum. Türk milletiyiz. Eşiniz bir kez misafiri kabul etmişse nasıl aranıp otele yerleş vs denir?
Eşiniz hatalı diyeceğim ama başta benim kocam olmak üzere pek çok erkek eşine danışmayı unutabiliyor. Ama iyi tembihlenmemişse.
Mesela evlenmeden eşime dedim ki elin adamı gelip evime kalamaz ben kabul edemem kendi erkek kuzenim de olsa kabullenemem gelemem. Çok şükür 2 yıldır evliyim hiçbir tek erkek evime gelip kalmış değil (Aile ve bayan akrabalar kaldı sorun değil).
Ama eşimin hep hayali arkadaşlarını çaya vs çağırmaktı ben de tamam dedim şimdi bazen tek tatil günümüzde bile çağrıyor üzülmesin diye susuyorum bazen de çemkiriyorum.

Olay şu iyice tembihlemelisiniz. Kınamalısınız. Kafa ütülemelisiniz. Öyle çok konuşun ki artık bu konu hakkında bir kelime duyamayacak hale gelince daha da yapmaz.

Adamın eşini ara ben hamileyim.. Erkekler halden anlamıyor sen anla lütfen.. eşini misafir edemem de.. bir kere kötü ol eşinle de ailesiyle de kafan rahat etsin..

Bazen buradaki kadınları anlamıyorum. Türk milletiyiz. Eşiniz bir kez misafiri kabul etmişse nasıl aranıp otele yerleş vs denir?
Eşiniz hatalı diyeceğim ama başta benim kocam olmak üzere pek çok erkek eşine danışmayı unutabiliyor. Ama iyi tembihlenmemişse.
Mesela evlenmeden eşime dedim ki elin adamı gelip evime kalamaz ben kabul edemem kendi erkek kuzenim de olsa kabullenemem gelemem. Çok şükür 2 yıldır evliyim hiçbir tek erkek evime gelip kalmış değil (Aile ve bayan akrabalar kaldı sorun değil).
Ama eşimin hep hayali arkadaşlarını çaya vs çağırmaktı ben de tamam dedim şimdi bazen tek tatil günümüzde bile çağrıyor üzülmesin diye susuyorum bazen de çemkiriyorum.

Olay şu iyice tembihlemelisiniz. Kınamalısınız. Kafa ütülemelisiniz. Öyle çok konuşun ki artık bu konu hakkında bir kelime duyamayacak hale gelince daha da yapmaz.
Diğer konularını da oku bence canım. . Bunların ev resmen otel.. dıdısının dıdısı bile geliyor..

Evinden hiçbir yere gitme. Şimdi gidersen 2 hafta sonra başka akrabası gelir hayır diyemedim diyip seni yine annenin evine göndermeye çalışır. Sakın bu duruma alışmasına izin verme. Yoksa hamileliğin, lohusalığın yollarda geçer. Elin adamı senin evinde rahat edecek diye evini terketme.

Bence hiç bir şekilde eşin onaylamıyorsa bir daha biri gelirse ben giderim birdahada gelmem de tabi sadece gözü korksun diye

Bence evden gitmemelisin. Adam meydani bos bulup kalma suresini bile uzatabilir. En iyisi rahatsiz oldugun icin yemek yapma. Surekli suratsiz davran. Esin gelmeden iceri alma. Yaptiginin yanlis oldugunu anlasin bir sekilde. Yoksa oh rahat ettim der bi daha gelir.

Acayip rahatsizlan; surekli yat ve kus..miden bulanmiyorsa bile tuvalete gidip kusma sesi cikat...bos bakislarla inle surekli...Ertesi gun adamin gitmesi lazim...Gitmiyorsa esinin yol bulmasi lazim..Hala kimse birsey yapmiyorsa yazik gunah sana valla...

Ben sizin yerinizde olsam giderdim anneme ve uzun bir süre de gelmezdim bebeğinizin ve sizin sağlığınız herseyden önemli hamileyken bu stressi çekmek hiç de doğru değil biraz kendimiz için yasayalim

Telefonu alın kendiniz arayin adamı .Bu boyle çözülür baska türlü değil.
Hastayım kusura bakmayın sizi kabul edemeyecegiz deyin .Aaaaaaa

Bu ne sacmalık ya hamile kadın 400km uzagami yollanir yeni evliyim hatta sadece nikahliyim suan agustosta dugunum olcak eger esim bana sormadan bir kisi bile davet ederse eve kiyameti koparirim bekar evine bile birilerini davet ederken soruyordu ama evlenince belli olmaz hafi anne babasi neyse ki benim k.validem fln cok iyi gittigimde evlerinde huzur icinde kaliyorum ama surekli evde olan bir kadinin yanina 40li yaslarda erkek aktaba nedir hergun neler duyup okuyoruz esinle adam gibi konus senin ne zorunlulugun var millete hamile halinle zikkim hazirlamaya arkasini toplamaya

ay esin manyakmi.evli bir adam nasil yanliz bir adami eve davet eder.gitsin otele size mi guvendi.ne yuzsuz astarsiz insanlar var.esinle konus adama gelme desin.bu adam arsiz hadi esin nasil kabul eder alsin adami otele gotursun.sende evden gidicen ev elin adaminami kalicak ne sacma tovbe yarabbi birde hamilesin yeni.vallahi esini vazgecir mutlaka..

Elin adamı gelecek niye kadın hamile haliyle niye 400km uzağa gitsin yan apartmanda bile olsa annesi niye gitsin??? Hiçbir yere gitme o adam gelirse eğer elini hiçbir şeye sürme ne yemek ne temizlik yap adama da yatak falan yapma madem eşin kabul etti eşin uğraşsın gergin olduğunu belli et adam rahatsız olup gidecektir hadi ki gitmedi eşin bu sert tavırlarından sonra bir daha misafir kabul etmemeyi öğrenir.

X