• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yine tıkandığım noktadayım

sureyya06

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
12 Eylül 2013
421
283
53
34
kızlar merhaba;

buraya yazmak ve fikir almak beni o kadar çok rahatlatıyorki.sürekli takip edenler bilir yaklaşık 1,5 hafta çok mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum diye bi konu açmıştım. eşimle ailesi yüzünden ciddi anlaşmazlığım vardı.boşanmaya karar vermiştim.en son geçen hafta onunla tekrar konuşup eski hatalarını yapmayacağına dair söz alınca boşanmaktan vazgeçmiştim.boşanmak tabiki çözüm değil.ama o konuşmayı yaptıktan birkaç gün sonra eşimde farklılığı görmeye başlamıştım.buda hoşuma gitmişti.ama şimdide bir kaç gündür şu sorun başladı bizde.

bayramda ailesinin yanına gideceğiz.bayramın 3.günüde başka bir ilde teyzesinin kızının düğünü var.bende önceleri düğüne gidecektim öyle plan yapmıştık. ama bayramda annemlere ablamda geliyor.ben düğüne gitmeyim sen git ben ablamlarla yeğenlerimle vakit geçireyim falan dedim.ablamda uzak bir yerden geliyo ve yılda 1 kez 1-2 gün ancak görebiliyorum.daha bu teklifimi duyar duymaz öfkelendi.olmaz öyle şey düğüne sende geleceksin.o benim 1.derece akrabam vs.diye kesin konuşunca bende sinirlendim.ya sana bişey demiyorum sen git ama bana baskı yapma.benim yeğenlerim benim için herkesten önemli.onlarla vakit geçireceğim falan.onun korkusu akrabalarına ne diyecekmş beni sorduklarında ve ablam beni yönlendiriyomuş.ilk konuşmamızda baktık çok sinirleniyoruz konuyu kapattık ama benim çok canım sıkıldı.zaten yeni düzeltme yoluna gitmişiz.dün akşamda yine annemle konuşuyorum kadın düğün varmış falan dedi.evet dedim 3.gün ama ben gitmek istemiyorum eşime git diyorum falan dedim.vay senmisin böyle diyen.açtı ağzını yumdu gözünü.ben onun akrabalarına gelince hep böyle yapıyormuşum.(ki herkesin herşeyine giderim.en son 1 ay önce diğer teyzesinin kızının düğünü vardı.ben tatilimi bile ona göre ayarladım.gittim.ve gelin olarak sadece ben vardım.üzerime düşen neyse yaptım.)beni annemle ablam yönlendiriyomuş.gelmezsen biter bu evlilik boşanma sebebimizde annenle ablan olur.annemin kızım sen kocanın yanında olacaksın demesi lazımmış bana.neler neler.zaten onun ailesi yüzünden bir sürü sorun yaşadık daha 2 hafta önce sözler verdi tatlıya bağlamıştık.tepem attı biterse bitsin zaten zorla yürüyo.sende ailenle akrabalarına bol bol vakit geçirirsin senin için onların mutluluğu önemli falan diye ağzıma ne geldiyse söyledim.küs yattık akşam.ama uyku tutmadı.sabahta kalktık işe geldik.şimdi ne yapacağım bilmiyorum daha doğrusu ben ablamlarla vakit geçirmek istiyorum ama bu onu kabul etmiyo bir sürü tatsızlık çıkacak bayramda.ailesi müdahale edecek.o benim yanımda olmayacak.daha yeni boşanmaktan vazgeçmişken neden böyle yapıyo bir türlü anlamıyorum.

Bence bu durumda eşini yalnız bırakma arkadaşım. Çünkü ailesi eşini doldurur ve işler iyice sarpa sarar. Zaten sen de bu durumda gitsen de rahat edemezsin. Hem eşine de dersin senin için geliyorum diye sen beni akrabaların için kırsanda. Bak ben boşandım pişman değilim ama gerçekten çok zor bir olay. Eğer evliliğinin kurtarılabilrceğine inancın varsa ailesinin eline bırakma. Emin ol eşini doldurup bir bomba haline getirip sana yollarlar.

Bence bu durumda eşini yalnız bırakma arkadaşım. Çünkü ailesi eşini doldurur ve işler iyice sarpa sarar. Zaten sen de bu durumda gitsen de rahat edemezsin. Hem eşine de dersin senin için geliyorum diye sen beni akrabaların için kırsanda. Bak ben boşandım pişman değilim ama gerçekten çok zor bir olay. Eğer evliliğinin kurtarılabilrceğine inancın varsa ailesinin eline bırakma. Emin ol eşini doldurup bir bomba haline getirip sana yollarlar.

aile ve akraba konusunda çok baskı yapıyo daha ilk günlerden beri.ve hep kendi tarafına benimkiler hep 2.plandadır.çok kavgalarımız oldu.fedakarlık yapsam ve gitsem yine hep benden bekleyecek.ki bu konularda hep ben fedakarlık yaptım.hiç bir gün demedi sen benim akrabalarıma hep gittin ben gitmedim diye farkına varamadı.söylediğim halde yine kusurlar buldu memnun olmadı.deyincede gideceksin tabi sen bize gelin geldin vs.hep artık bu konuda fedakarlık yapmamak hemde tavrımı belli etmek ve yeğenlerimle vakit geçirmemek için istemiyorum gitmek.gitsemde biliyorumki memnun olmayacak.

bence de eşinin yanında olmalısın..
hem bunda bu kadar büyütüp boşanmaya getirecek kadar ne var anlamadım..

düğün günübirlik gidilip dönülecek bir mesafede mi? tamam deseniz eşinize düğüne gideceğiz ancak düğün biter bitmez kalkıp geri döneceğiz ve sende benimle birlikte geleceksin, sonuçta sizin de aileniz var.

Siz neden bu kadar takıldınız ki bu boşanma olayına anlamadım :19:Eşiniz sizden hatasını anlamış özür dilemiş yeniden deneme kararı almışsınız ama siz sanki eşinizin bunu aklından hiç çıkarmamasını istercesine davranıyosunuz gibi geldi.. Bunu düşünerek bu evliliği yürütmeniz çok zor.. Siz evliliği bitirme kararı almışsınız akrabaları değil. Doğal olarak ta düğüne eşinizle birlikte katılmalısınız gerekirse anneniz ve ablanızıda düğüne davet ederek.. Orda ailesi karışıcak eşim benim yanımda olmuycak huzurumuz yine bozulacak demişsiniz bi gidin görün belki eşiniz buna müsaade etmiyecek.. Bu kadar ön yargılı olmayın bence..

Düğüne eşinizle gidin derim, yanında olun... Sonrada ablanız gelemiyorsa siz gidersiniz ablanıza.. Yeni düzeliyormuşsunuz zaten çok büyütmeyin bence.

Her fırsatta boşanma konusunu açarsanız o evlilikten hayır gelmez.
Eşinizin bu konuların ne kadar üzerinde durduğunu siz belirtmişsiniz o yüzden saygı göstermeniz gerekiyor.
Başından beri böyle hep bizimkiler 2. planda demişsiniz onu da zamanında halletmeniz gerekiyordu.
Yok artık kaldıramıyorum ben diyorsanız evet boşanın çünkü ailesini hele de sizinle kavga ederken asla 2. plana atmaz yok ben suyuna gidim bir şekilde düzelsin diyorsanız düğüne gidin. Bu tip sorunlar için olay çıkartmayın.
Karar sizin.

kızlar merhaba;

buraya yazmak ve fikir almak beni o kadar çok rahatlatıyorki.sürekli takip edenler bilir yaklaşık 1,5 hafta çok mutsuzum ne yapacağımı bilmiyorum diye bi konu açmıştım. eşimle ailesi yüzünden ciddi anlaşmazlığım vardı.boşanmaya karar vermiştim.en son geçen hafta onunla tekrar konuşup eski hatalarını yapmayacağına dair söz alınca boşanmaktan vazgeçmiştim.boşanmak tabiki çözüm değil.ama o konuşmayı yaptıktan birkaç gün sonra eşimde farklılığı görmeye başlamıştım.buda hoşuma gitmişti.ama şimdide bir kaç gündür şu sorun başladı bizde.

bayramda ailesinin yanına gideceğiz.bayramın 3.günüde başka bir ilde teyzesinin kızının düğünü var.bende önceleri düğüne gidecektim öyle plan yapmıştık. ama bayramda annemlere ablamda geliyor.ben düğüne gitmeyim sen git ben ablamlarla yeğenlerimle vakit geçireyim falan dedim.ablamda uzak bir yerden geliyo ve yılda 1 kez 1-2 gün ancak görebiliyorum.daha bu teklifimi duyar duymaz öfkelendi.olmaz öyle şey düğüne sende geleceksin.o benim 1.derece akrabam vs.diye kesin konuşunca bende sinirlendim.ya sana bişey demiyorum sen git ama bana baskı yapma.benim yeğenlerim benim için herkesten önemli.onlarla vakit geçireceğim falan.onun korkusu akrabalarına ne diyecekmş beni sorduklarında ve ablam beni yönlendiriyomuş.ilk konuşmamızda baktık çok sinirleniyoruz konuyu kapattık ama benim çok canım sıkıldı.zaten yeni düzeltme yoluna gitmişiz.dün akşamda yine annemle konuşuyorum kadın düğün varmış falan dedi.evet dedim 3.gün ama ben gitmek istemiyorum eşime git diyorum falan dedim.vay senmisin böyle diyen.açtı ağzını yumdu gözünü.ben onun akrabalarına gelince hep böyle yapıyormuşum.(ki herkesin herşeyine giderim.en son 1 ay önce diğer teyzesinin kızının düğünü vardı.ben tatilimi bile ona göre ayarladım.gittim.ve gelin olarak sadece ben vardım.üzerime düşen neyse yaptım.)beni annemle ablam yönlendiriyomuş.gelmezsen biter bu evlilik boşanma sebebimizde annenle ablan olur.annemin kızım sen kocanın yanında olacaksın demesi lazımmış bana.neler neler.zaten onun ailesi yüzünden bir sürü sorun yaşadık daha 2 hafta önce sözler verdi tatlıya bağlamıştık.tepem attı biterse bitsin zaten zorla yürüyo.sende ailenle akrabalarına bol bol vakit geçirirsin senin için onların mutluluğu önemli falan diye ağzıma ne geldiyse söyledim.küs yattık akşam.ama uyku tutmadı.sabahta kalktık işe geldik.şimdi ne yapacağım bilmiyorum daha doğrusu ben ablamlarla vakit geçirmek istiyorum ama bu onu kabul etmiyo bir sürü tatsızlık çıkacak bayramda.ailesi müdahale edecek.o benim yanımda olmayacak.daha yeni boşanmaktan vazgeçmişken neden böyle yapıyo bir türlü anlamıyorum.

ailesi yüzünden sorun yaşıyorsanır dügüne gidin
dügünden sonra hemen annenlere geçin beraber
madem aranız azda olsa düzelmiş yeniden eskiye dönmeyin

ablanızı görmek isstemeniz hakkınız..ama tam tersini düşünün sizin çok sevdiğiniz teyzenizin kızı evlenecek olsa,önceden gelmeyi planlayan eşiniz ben abimlerle vakit geçireceğim sen git dese ne düşünür,ne hissederdiniz..
birönceki kavganızı barışla sonuçlandırmışsınız..özür dilemiş affetmişsiniz artık o konu orada kalmış,tekrar tekrar açmak sizleri iyice yıpratır..

bence düğüne gitmeniz ilişkiniz açısından daha hayırlı olacaktır..
siz birlikte yola çıkmış eşsiniz, çekirdek aile dışında kalan akraba değil..ne kadar özlerseniz özleyin önceliğiniz eşinizle geireceğiniz vakit ve en önemli ortak onay olmalı..
önce düğüne gidin sonra ki günlerde ablanızla vakit geçirin..

kızlar merhaba;

önceki konularınızı bilmiyorum ama bence eşiniz haklı. Benim kuzenimin düğününde eşim beni ailesi için yalnız bıraksaydı çok canım sıkılırdı. Evliliği yeni düzeltme yoluna gitmişiz diyorsun ve benim yegenlerim benim için herkesten önemli diyerek sorunu sen çıkartmış oluyorsun.

Canım düğün'ün tekrarı yok ama ablan seneye yine gelir...Hatta ablanda sizin ile düğüne gelsin eğer uygunsa:)))

Evlilik sorunlarınızı çözemediğinizi anlıyorum yazdıklarınızdan,bence akrabalık görevlerinizi yerine getirdikten sonra evliliği kurtarma projenize devam etmelisiniz.

Allah yardımcınız olsun.

işlerim yoğunluğu nedeniyle bir kaç gündür siteye bakıp size cevap veremedim.kusura bakmayın lütfen.daha önce sırf eşimin hatrı için defalarca istemeğim yere gittim.ama o kadir kıymet bilmedi.benimkinin ailesi illa yanında olmasına gerek yok. biz ayrı şehirlerde olsakta telefonla yapacaklarını yapıyorlar.eşiminde korkusu onlar zaten.onlar gelin niye gelmedi falan diyecekler.oda cevap veremeyecek.halbuki o kadar basitki vereceği cevaplar biz öyle istedik karar verdik deyip kapatacak ağızlarını.

düğün günübirlik gidilip dönülecek bir mesafede mi? tamam deseniz eşinize düğüne gideceğiz ancak düğün biter bitmez kalkıp geri döneceğiz ve sende benimle birlikte geleceksin, sonuçta sizin de aileniz var.

düğün 2 saatlik mesafede başka bir ilde canım.sizin dediğiniz alternatifi bende sunmuştum ona. kabul etmedi.biz düğün sahibiymişiz orda olmamız lazımmış.arife günü annesigile gideceğiz.bayramın 1 ve 2.günü zaten onların orda geçiyo.normalde 2.gün akşam ancak annemlere geçiyoruz.muhtemelen 1 gün önceden gitmek isteyecekler teyzesigile. düğün 3.gün ancak cuma c.tesi gidelim diyecek annemlere ablamda zaten c.tesi dönüyo.ben yine ailemden hiçbişey anlamadan hep onların tarafı gönüllemiş olacağim.kızdığım nokta bu.bana baskı yapmasın.kendi gitsin gelsin.

Siz neden bu kadar takıldınız ki bu boşanma olayına anlamadım :19:Eşiniz sizden hatasını anlamış özür dilemiş yeniden deneme kararı almışsınız ama siz sanki eşinizin bunu aklından hiç çıkarmamasını istercesine davranıyosunuz gibi geldi.. Bunu düşünerek bu evliliği yürütmeniz çok zor.. Siz evliliği bitirme kararı almışsınız akrabaları değil. Doğal olarak ta düğüne eşinizle birlikte katılmalısınız gerekirse anneniz ve ablanızıda düğüne davet ederek.. Orda ailesi karışıcak eşim benim yanımda olmuycak huzurumuz yine bozulacak demişsiniz bi gidin görün belki eşiniz buna müsaade etmiyecek.. Bu kadar ön yargılı olmayın bence..

evet sürdürme kararı aldım.ki eşimin çok hataları oldu bana karşı ailesi yüzünden.ondan sadece şunu istiyorum.bu dönemde bana baskı yapmadan nasıl davranmak istiyorsam bana bıraksın.ki ben geçmiş hatalarını unutabileyim ve ona karşı güvenmeye başlayım.yine aile akrabalarının olduğu bir mevzuda bana baskı yapmasın.istediğim bu ondan.

O kadar basit bi konuki anlayışsızlık bu noktaya getiriyor. Konuşulup ikinizinde isteklerinin olabileceği şekilde tatil ayarlansa hiç bir sıkıntı stres olmayacak. Ama bencillik var. Tabikide bu konudan dolayı kavga yapıp evliliğini ablan annen yüzünden bitirmesine izin verme ailene bu vebali yükleme . Bayramda bende ailemle vakit geçirmek istiyorum ablamı yiğenlerimi çok özledim görmek istiyorum ona göre ayarlayalım onlarında gönüllerini alalım sizinkinlerinde gönüllerini alalım kalp kırıklığı olmasın de anlamıyorsa git bayramdan sonra kırıldığını anlatırsın

düğün 2 saatlik mesafede başka bir ilde canım.sizin dediğiniz alternatifi bende sunmuştum ona. kabul etmedi.biz düğün sahibiymişiz orda olmamız lazımmış.arife günü annesigile gideceğiz.bayramın 1 ve 2.günü zaten onların orda geçiyo.normalde 2.gün akşam ancak annemlere geçiyoruz.muhtemelen 1 gün önceden gitmek isteyecekler teyzesigile. düğün 3.gün ancak cuma c.tesi gidelim diyecek annemlere ablamda zaten c.tesi dönüyo.ben yine ailemden hiçbişey anlamadan hep onların tarafı gönüllemiş olacağim.kızdığım nokta bu.bana baskı yapmasın.kendi gitsin gelsin.

cnm sen ona şöyle bir öneri sunsan. Arefeden ailesine gidersiniz. bayramın ilk günü akşama kadar kalırsınız. akşam annenlere gider 2. günü orada geçirir 3. gün sabahtan düğüne gidersiniz olmasmı ?

Eğer kabul etmezse bu şekilde dersin ki "ben çözüm yolları arıyorum ikimiz içinde sen işi yokuşa sürüyorsun, artık benden günah gitti ancak bu şekilde olabilir, bende ailemi özledim "

haklısınız.daha 2 hafta var.daha ben konuyu açmayacağım.sonuçta ne istediğimi söyledim ona.bayramda gidince göreceğim bakalım ne yapacağını.illa geleceksin derse gitmekten başka çare yok artık.mecburen gideceğim huzurum için.

Back