yine jinekoloji de konu açmak durumunda kaldım
kızlar bazılarınız beni hatırlayacaktır.
endometrisosiz i olanlar bu konuya daha hakim olabilirler. çikolata kisti operasyonunun ardından, 10 aylık geçici menepoz tedavisi gördüm.oda bitti dedim çok şükür ilk reglm i 15 gün önce oldum. çünkü hiç bir problemde yoktu, hatta geçmişe göre o dayanılmaz ağrılarım olmadı. okadar mutlu oldumki ,artık ağrısız regl görücem diye düşündüm.
bu sabah orta şiddette bir ağrıyla uyandım.halada devam ediyor. karın bölgem, ve bel ağrım var. iş yerinden izin aldım eve geldim.
yine o ağrılar geri mi geldi bilmiyorum. 1 ayda kist oluşumuda olmaz diye düşünüyorum bilmiyorum.şuanda hesaplarıma göre yumurtlama dönemindeyim. ama bu karın ağrısı normalmidir kafam çok karıştı:18:
bana bir fikir verip yardımcı olabilicek arkadaşlar olursa psikolojik olarak biraz rahatlıycam..
1- ENDOMETRİOSİS ve manapoz tedavisi alakasını pek kuramadım
2- manapoz tedavisinde kullandığın ilaçlar neler ? (ve yan etkilerini biliyor musun ?)
3- Bu aşamalardan önce doğum kontrol hapı gibi bi hap kullandınmı
4- adet döngün önceden ne idi şimdi ne ?
5- Belinin tam neresi ağrıyor kasıklarmı sırtınmı tam yeri neresi
6-daha önce kürtaj yaptır dınmı
Normalde adetinden bir gün önce başlayan o normal ağrılar gibi değilmi. Belkide yumurtlama başlamışıtr.
aşağıdaki belirtilerden hangisi var
a-Ellerinde avuc içinde bi kaşıntı veya değişik bi iz
b-Vucut ısında artma
c-ıslaklığın fazla olması
öncelikle cvpladığınız için çok teşekkür ederim..
endemotriosiz tanısı konduktan sonra,lucrin depot adında 3 aylık iğne yaptı doktorum bana. bu ilaçla overler dinlendirildi.bu süre de adet görmeyeceksin dedi. yan etkileri oldukça ağır.ve zor bir 10 aydı.. hormonal bir değişiklik.yani tıp dilinde yapay yalancı menepoz diye geçiyor.
işte adet döngümde artık tamamen değiştiği için takip altına yeni almaya başladım. yani yaklaşık 15 gün önce adetim bitti. ve tahminim yumurtlama dönemindeyim.sol yumurtalıkta daha baskılı hissediyorum ağrıyı.kasıklarımda ve karnımda belimin de alt kısmında, sırtıma falan çıkmıyor. alt batın ağrısı var yani.
doğum kontrol hapı hiç kullanmadım. zaten yapılan iğnede,bir nevi o görevi üstlendi oldukça kilo artışı yaptı.
evli değilim henüz dolayısıyla cinsel hayatım yok.
ellerimde avuç içlerimde dün sıcaklık hissediyordum. ama şuan hissetmiyorum.
akıntı gibi şikayetlerimde düne kadar oluyordu. bugün yok enterasan gerçekten :)
10 ay adet göremdiğine göre vucudunda adet kanında olan epey bi toksik madde birikmiştir. Bunda dolayı sen sonra ki bünlerde çok çeşitli ve cins semptomlara ve hastalıklara maruz kalırsın gibime geliyor. Sık sık hem sen kendini hem doktro seni takip etmeli. Mesela vucudunu bi yerinde değişik bişey gördünmü not etmelisin
Öncelikle ve şiddetle tavsiyem hacamat yaptırmalısın.
Şu belirtileri ilerleyen günlerde mutlaka takip etmelisin
- adetin rengi ve kokusu varmı
- Ayak kokun
- Vucudunda kırmızı benekler varmı
- Aşağıda resimde işaretli yerlerde herhangi bi iz yara kaşıntı oluşuyormu
- Vucut sıcaklığın
- kilo durumun
- Alt göz kapağı rengi ve torbaları
- Denge kaybı ve baş dönmeleri
- Mide bulantıları
- Aşırı yogunluk
- Vajinal kaşıntı
Eki Görüntüle 703985
pardon anlayamadım ama hacamat nedir?
bu saydıklarınız bende olmasının sebebleri nedir? (olursa eğer.) açıkçası panikledim biraz?
şimdi daha aydınlatıcı oldu çok teşekkür ediyorum ilginize,
ama o bahsettiğiniz maddeler bende yok vücudumda anormal bir değişiklik saptamıyorum.
doktorumun takibinde sayılırım, ankarada kendisi ben manisadayım. sürekli gidemiyorum yaz aylarında tekrar gidicem inş...
az önce ovalusyon testi yaptım. yumurtlama günü olan belirteç biraz silik çıksada ,yumurtlama olmuş diye sayılıyor diye biliyorum.
yani sanırım tahminimde yanılmamışım. yumurtlama günündeyim.yumurtalıklar büyüdüğü için bu dönemde ağrı oldu sanırım halada devam ediyor..
Eğer eminsen yumurtalamanın ağrısı olduğuna vucuduna dikkat et böyle yumurtalama esnasında nerende ne oluyo öğrenirsin böyle artık o ağrı sızı başladığında evham yapmassın. özellikle resimdeki yerlere dikkat et
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?