• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar yine mi saçlarımı kestirmek zorundayım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

cansu060606

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2009
119
0
96
37
İsveç
arkadaşlar benim 2 gündür çok feci şekilde saçlarım döküldü kaç yıl emek verdim uzattım tam saçlarımın uzunluğuna imrenerek bakarken 2 gündür dokunmak bile istemiyorum...nerdeyse 3-4 yılda uzattığım saçlarım 2 günde yarı yarıya döküldü...dünyam başıma yıkıldı :1no2: neden olduğuna bir türlü anlam veremiyorum...sizlerden ricam saçlarımın gürleşmesi için kestirmelimiyim yoksa farklı yöntemler uygulayıp tekrar çıkmalarınımı bekliycem...biliyorum kestirince daha hızlı gürleşicek çünkü hep öyle oluyor bende...yarın kuaföre gidicem kestirmek için fakat bir türlü ayaklarım gitmiyor...nolur bir akıl verin bana..birde ben clear kullanıyordum 3-4 ay önce fakat denemek için dermokile geçmiştim clear kadar memnun kalmadığım için tekrar clear aldım bundan sonra dökülme hızlandı...sizce şampuan değiştirmenin de bi etkisi olmuşmudur...önerebileceğiniz şampuanlar varmı birde sebamet şampuan hakkında bilgidi olan arkadaşlardanda fikirlerini rica ediyorum lütfen :a015:

bence saçın uzunluğuyla dökülmenin pek bi ilgisi yoktur saç uzun olunca dökülen 3-4 tel bile göze çok görünebiliyo kısa sacda döküleni pek farkedemiyoruz uzun saç dökülür klişesi burdan kaynaklanıyo gibime geliyo . Dökülmenin ne denli çok olduğunu anlayamam tabiki yarı yarıya demişssin ama aklım almadı pek doktora görün bence o kadar faazlaysa

evet 2 gün boyunca döküldü nerdeyse yarısı fakat bugün durdu ama giden gitti tabiki :( doktora gitmeyi düşünüyorum yarın ama zisede danışmak istedim :(

cnm bence kesinlikle şampuan değişiminden ben hep elidor kullanırım mesela bir gün teyzemde banyo olmak zorunda kaldım eve bir geldim şampuanlar kaliteli olmasına rapmen bir dökülme bir sertlik o kadar kötü oldu ki sana anlatamam hemen kendi şampuanımla yıkamaya devam ettim bir haftada kendine geldi bence acele etmemellisin güzelim kendi şampuanına dön bak göreceksin farkı... yerimseniben

bencde kestirme. kırık varsa cansızlaştığı için uçlarından kestir ama sakın kısacık kestirme. benim saçlarım belimdeydi ve uçları düzdü yani kat yoktu. düşün ne kadar çoktu. ama omuzuma kadar kestirdim ve hala acayip dökülüyo. yani kestirme.. bi arkadaşım bioksin kullanmıştı ve acayip gür ollmuştu saçları. avucuma gelmiyodu.

cnm bencede kestırme sımdılık bu sac dıplerıyle alakalı bı olay.bı kac gun bekle bakalım.kafanada cok takmamaya calıs.aynı dert bende de var hemde kac haftadır cekıyorum.ama cok takınca ınan dahada fazla dokuluyor.extra bısey de uygulama suanda sacına.normal kendı sampuanınla yıka sadece.baktın hala devam edıyor en ıyı cozum doktora gozukmen olur cnm...ınsallah dokulmesı bıran once durur...

Gece yatmadan önCe bir diş sarımak yutun ayrıyetten haftada bir sarımsakLı zeytinyağı kafanıza sürüp 1 saat bekLeyin eminim etkisi oLacaktır :lepi:

Merhaba dökülme şampuan değiştirmekten kaynaklanıyor. Bir de sık boya uygulaması da saçı etkiliyor. Ben de şimdi tresan kullanıyorum ancak yine de saçlarım döküldüğü için kestireceğim.Ama asıl neden imaj değişikliği. Daha önce de kısa kestirmiştim. Bundan 4 yıl kadar önce. Çok heyecanlıyım ınşallah istediğim gibi olur.

kestirince dökülme duruyor derler ama ne alakası var bilmiyorum aynen ben d euzattım ve daha uzatmak istiyorum ve inanılmaz dökülüyor :(

saçlarınızı kestirmeniz tekrar uzadıklarında gür olcakları anlamına gelmez.bir doktora gitmeyi düşünün önce ,bence

angel_86 canım valla zaten dediğim gibi 1-2 günde olan oldu sonrada durdu zaten şuan sadece bir kaç tel dökülüyor neden öyle oldu bilmiyorum...bir anda döküldü ve bir anda durdu...o günlerde çok ağlayıp yıpratmıştım kendimi bir olay yüzünden baya stres ve üzüntü yaşadım büyük ihtimalle bu yüzden olmuştur dedi arkadaşlar ama sanırım bu dönemde bir çok insanın saçlarında dökülme oluyor mevsim dönüşümünden dolayı...ben saçımı korumak içinde özel bir şey uygulamadım bakamadım saçlarıma...ama yinenede doktora gitmem lazım fakat o kadar çok sıkıntı varki başımda doktora gidemeyecek kadar yoğunum bu aralar malesef bi türlü fırsat bulamadım...bu siteden okudum çam terabenti iyi geliyormuş onu kullanmaya başlıcam yeniden dökülür diye korkuyorum..

cemre25 cnaım benim saçlarım öyle oluyor kestirdiğim dönemde bağlayamayacak kadr sıklaşıyor saçlarım ama belime kadar geldiğinde sorunlar başlıyor...sanırım yeterince bakamıyorum beslenemiyo saçlar... :(

canım bence madem dökülme o kadar ciddi, saçını da kestir hiçbir şey kaybetmezsin..bence omuzlarına kadar kestir erkek gibi kestirmen şart değil ki.. çünkü saç uzun olunca insan saçıyla daha çok oynuyor, iyi beslenemeyebiliyor, inceliyor saçlar. Ve şunu unutma tabii ki sen saçını kestirdin diye dökülme biranda durmayacak fakat saçını her kestirdiğinde saçın daha çok canlanmış olucak..bu nedenle çok kısa kestirme yine biraz uzun kalsın ama ayda bir falan sıkça azar azar kestirmen daha faydalı olur..Benim de 1,5 yıldır saçlarım dökülüyor dökülmenin önüne henüz geçemedim ama uzun olsa daha çok dökülürdü diye düşünüyorum..
Doktora gitmeyi ihmal etme canım...vitamin, ilaç kullanmadan önce kan tahlillerini yaptır. Öncelikle stresten mi yoksa dökülmenin sebebi kansızlık mı,tiroit mi vs. tıbbi olarak sebep ortaya çıksın, doktor seni bu yönde yönlendirecek ve ona göre ilaçlar vericektir..bunun dışında bu konudaki diğer forumlarda bazı arkadaşlar şampuanlarına bepanten ve evigen ampül ilave ediyorlarmış bunun da iyi geldiğini gürleştirdiğini ve çabuk uzamasını sağladığını söylüyorlar ben de en yakın zamanda deniyeceğim. Sen de o forumlara bir göz at..şu ara saçına boya,fön vs.. hiçbir işlem yaptırma..Stres yapma diyemeyeceğim malesef çünkü bu zaten mümkün değil ama stresini başka şeylerle azaltabilirsin belki örneğin spor yaparak, sevdiğin bir hobiyle ilgilenerek, dikkatini farklı meşgalelere vermeye çalış seni stres yapan şeylerden uzaklaşmaya çalış..hatta seni stres yapan insanlardan bile..Beslenmene dikkat et şu ara diyet yapma..tek besine dayalı diyetlerde de vücut çok vitaminsiz kalır direncini kaybeder ve saçların da bundan nasibini alır..

benden sana çok nacizane tavsiyler canım..umarım sana faydası olur..geçmiş olsun..umarım eski haline döner bir an önce..

angel_86 canım valla zaten dediğim gibi 1-2 günde olan oldu sonrada durdu zaten şuan sadece bir kaç tel dökülüyor neden öyle oldu bilmiyorum...bir anda döküldü ve bir anda durdu...o günlerde çok ağlayıp yıpratmıştım kendimi bir olay yüzünden baya stres ve üzüntü yaşadım büyük ihtimalle bu yüzden olmuştur dedi arkadaşlar ama sanırım bu dönemde bir çok insanın saçlarında dökülme oluyor mevsim dönüşümünden dolayı...ben saçımı korumak içinde özel bir şey uygulamadım bakamadım saçlarıma...ama yinenede doktora gitmem lazım fakat o kadar çok sıkıntı varki başımda doktora gidemeyecek kadar yoğunum bu aralar malesef bi türlü fırsat bulamadım...bu siteden okudum çam terabenti iyi geliyormuş onu kullanmaya başlıcam yeniden dökülür diye korkuyorum..

cemre25 cnaım benim saçlarım öyle oluyor kestirdiğim dönemde bağlayamayacak kadr sıklaşıyor saçlarım ama belime kadar geldiğinde sorunlar başlıyor...sanırım yeterince bakamıyorum beslenemiyo saçlar... :(

Cansu'cugum senin yasadiklarini ben de yasadim- hos,hala da yasiyorum- baktim durumum gittikce kotulemeye,saclarim dokulmeye basladi,sinirlerim cok bozuldu zira benim icin saclarim cok onemli ,ben de yol yakinken kendimi toparlamaya karar verdim tabii basta cok kolay olmadi ama her zamankinden daha huzurlu, sakin ve bakimli olmaya karar verdim, iyi de yapmisim.... Benden sana tavsiye, once kaninda demir, cinko, T3,T4,TSH degerlerine baktir, -bende hipotiroit cikmisti, verilen ilac her o kadar iyi geldi ki saclarim, cildim daha da canlandi,guzellesti, daha sonra sacina uygun iyi bir sampuan ve sac kremi bul, arada Bepanthene,Evigen,bademyagi bakimi uygula, saclarini sakin cok kestirme, sadece kiriklarini temizlet,hatta hos, yuzune uygun katli bir model sana da moral olabilir,saclarina bir sure icin boya, rofle vs. yaptirma tabii ki mumkun oldugu kadar stressten uzak kalmaya calis, uykuna ,sagligina dikkat et, birak uzulme sirasi seni uzenlere gelsin, hadi canim sana cok guzel bir bayram diliyorumopuyorumnanaktan

Benim de çok yoğun dökülmem var.Doktora saçımı kestirmemin yararı olup olmayacağını sordum. Saçı kestirmenin moral bozmaktan başka işe yaramayacağını söyledi.

saç dökülmesinde en büyük neden stres şampuan değişimi yada saç diplerine uygun olmayan bir kür kullanmak bu mevsimde dökülmeside çok doğal arkadaşlar bu durum süreklilik yaparsa ozaman sıkıntı var demektir benim bir arkadaşımın saçları resmen kopar gibi eline geliyordu o bile geçti peruk gibi kalın tutamlar gelirdi ellerine inanamazdık ama tamamen stresten kaynaklanıyordu zamanla düzeldi biraz kestirdi uçlarından kendini topladı bir de çok sıcak suyla banyo yapmamaya dikkat etti ve jöle vs. kullanmamaya

bende uzun saçı çok seviyorum ama malesef her seferinde aynı hüsran bi yerden sonra dökülmenin getirdiği incelme.........................

başka çare bulunamıyo ki öyle dolaşmaktansa dön başa oluyo:gitme:

Back