Ah be gülüm olmaz mı? Olmaz olaydı.
Tam 2.5 sene çektim ben bu illetten. Kızım 4 yaşında yakalandı bu hastalığa, okula başlayana kadar gitmediğimiz doktor, geçmediğimiz tahlil kalmadı. Çok zor, çok iyi anlıyorum seni.
Benim kızımın böbreklerine de vurdu biraz, çok zordu ama geçti şükür.
Bizi araya araya bulduğumuz bir doktor kurtardı bu hastalıktan. Tam 1.5 sene Piyeloseptil denen bir dezenfektan kullandı her gece. Şu anda bildiğim kadarıyla piyasada yok. Ama muadilleri vardır illaki.
Doktorun tavsiyeleriyle atlattık. Onlar da şunlardı.
Bir kere asla renkli iç çamaşırı, renkli mendilleri, tuvalet kağıtları kullanılmayacak, her şey hep beyaz.
Tuvalet temizliğinde kesinlikle su yok, zira su dışkıdan gelen mikrobu çok kolay taşıyor idrar yoluna.
Altı asla ıslak olmayacak, ki kızım, idrar torbası duyarlılığını yitirdiği için sık sık kaçırırdı.
Deterjan da zinhar yasak, yumuşatıcılar keza öyle, hep sabun kullanılacak ve 2 defa durulanacak.
Buna benzer bir sürü şey daha.
Ama senin handikapın daha kızın 6 aylık. Altını bağlıyorsun mecburen.
Sana tek tavsiyem, altını bir defa da çişini yapsa hemen değiştir. Kakasını çok iyi temizle, çünkü bu mikrop aslında hepimizin bünyesinde olan mikroplar (tahminim e-coli olmalı sizinki de) yani bu bünyede zaten mevcut ve çok kolay atlayabiliyor maalesef.
Bunun dışında şu dezenfektan ilaç hakkında da doktorundan bir bilgi al bakalım ne diyecek.
Büyük geçmiş olsun, zor bir hastalık iyi bilirim. Allah kolaylık versin sana canım.