yine mi hamileyim :(

Allah yardımcın olsun. Ben de senin gibiydim. Oğlum 7 aylıktı kızıma hamile kaldığımda. Çok zor ama biraz büyütünce rahatlıyorsun. Eşine çok iş düşüyor.

Keşke korunsaydınız. Kardeşimle aramda 2 yaş var tamam arkadaş gibi büyüdük biz iyi hoş ama annem o kadar yıpranmış ki o süreçte. Hem emzirme konusunda hem doğum kilolarından

Allah yardımcın olsun. Ben de senin gibiydim. Oğlum 7 aylıktı kızıma hamile kaldığımda. Çok zor ama biraz büyütünce rahatlıyorsun. Eşine çok iş düşüyor.
İyiki yazdın bana zor oluyo dini.pekiyi vijdan olarak nasıl rahatladın.oğlumu pek kucagima alamıyorum hep halsiz be bulantılarım doğunca içindemi geçen kalkacak bide.bide son soru nezaman sora rahatlığı insan tesekkurler

Ben hamileysem hesaplarıma göre 1 yaşına kadar emzirebilirm dogumda ilk bebegimle ayni donemve denk gelicek zaten

canım hemen doktora görün. benim bi yakınım hamile kaldı aynı senin gibi doğum sonrası ve hatırladığım kadarıyla doktoru emzirmemesini sütünün bebeği zehirleyeceğini söylemişti (doğru olmayabilir aklıma bu geldi direk nedense) zaten bebekler anneleri hamileyse emmeyi reddediyor diye biliyorum süt farklı mı geliyormuş ne doktora gitmende fayda var hem sen hem de bebeğin için hayırlısı ne diyelim

Kendine o kadar da kızma canım. Ben o hatayi (korunmamayi) iki defa yaptim.
Tamam biraz zor ve yorucu ama beraber büyüyecekler. En yakın arkadaşları evin içinde olucak. Bir de o acıdan bak.
Eğer hamileyken sütun bozuluyor. Cocuğu emziremezsin. O yüzden bir an önce kesinleştirmek lazim.

bu çok yanlış bir bilgi lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin yabancı ülkelerde insanlar ard arda çocuk yapıyorlar ki kardeşleri birlikte emzirebilsinler hatta bunun bir adı vardı da unuttum.
adet olduğumuzda da sütün tadı değişiyor o hormonlardan
ayrıca anne çok iyi ve sağlıklı beslendiği sürece hem hamilelik sürdürebilir hem de emzirebilir.
o nasıl doktormuş öyle kocakarı gibi zehirler filan!
bakınız hamileyken emzirebilme konusunda bilimsel makale http://www.journals.istanbul.edu.tr/iuitfd/article/view/5000071898

düzeltme: hatırladım tandem nursing :)

Valla vicdan azabı hafifleyerekte olsa devam ediyor. Benim hamileliğim bulantısız falan geçtiği için biraz daha rahattım. 2 sene sonra rahat edersin biraz. Çok uzun gibi gelir şimdi ama 2 çocukla nasıl geçtiğini anlamazsın :)

ilk kızım 10 aylıkken öğrendim gebe olduğumu. üstüste bebek istiyordum ama birazkorktum başta. öncelikle sunu söyleyeyim ben emzirmeyi kesmedim. psikolog cocuk dru ve kadın doğumcumşa görüştüm. biraz ladın doğumcum istemedi ama cocuk drum emzirenilirsin dedi. ayrıca dinen de caiz.yani bana göre eğer anne iyi ise ve bebek emiyorsa iştahlı demek ki emzirilebilir. eğer nu süt verilmemeli olsa bebek emmez tadı bozuşur ya da kesilir..
neyse gebeliğe döneyim. valla eşim hiç destek olmadı bana bu yüzden ilk kızım uslu idi ama cok zorlandım. es desteği cok önemli. akşam sekizde gelip cocugu devralsa uyusam yeterdi bana ama iki yük tasımak zordu. çok şükür ilki birbucuk yasındayken ikincisi doğdu. ben cok zorlanıyorum sıkıldım falan amaüçüncü de olsa demiyor değilim. bence cok cocuk olacaksa üsyüste olmalı. birlikte kudurup altaltaüstüste boğuşmadıktan sonra kardesliğin ne anlamı var ki.
bir de büyüyünce kurs gezmeokul gibi herseye hep beraber gideriz. yas farkı olsabiri havuzabiri sinemaya olacak falan.üstüste iyidir.

ben aman aman cocuk zehirlendi nolcak vah vah vah demedim ki dogru olmayabilecegi hakkinda kac kelime yazdim bilmem dikkatli oku bence ay bu yabanci ulkelerde yetti canimiza x ini y sini w sunu q sunu bilmem nesini her seyini aldik soktuk hayatimiza bi de emzirme usullerini alalim da tam olsun

Aynen bende ilk kizin 4aylikken hamile kaldim,bende kaldiramam diyordum ama olmuş artik yardim destek biri 3,5 biri 2,5yadinda şuan zor bi süreç hamile kalunca ilk çocuğunuzu buyutmektektede xorlaniyodn,2dogum üst üste hic saglikli değil anne psikolojik ve fiziksel olarak çok yorilyyo çocuklara da yetme zor oluyor,zor süreç ALLAH kolaylık versin

acembuselik benim tepkim oradaki doktora siz de mesajınızda baya baya evham yapmıştınız aman doktora git diye, öyle hatırlıyorum.
batı hayranı etiketinize de sadece gülüyorum tenezzül edip linkini attığım makaleyi okursanız orada Türkiye'den iki örnek anlatılıyor. Ayrıca ben tandem nursing kavramını Türk bir annenin blogundan öğrenmiştim. Batı'da tıp bilimi bizden daha ilerde olduğu için o örneği vermiş olabilirim. niye bu kadar üzüldünüz bozuldunuz onu anlayamadım.

Ya valla yorum yazmamak için kendimi zor tuttum iki bebegimimin arası 15 ay iki sezeryan . cooook çok zor hamilelik doğum büyütmek.... Ben eşim ve annem olmasaydı kafayı yerdim herhalde zaten büyük oğlum konusunda çok hassasim iyilik yapmak isterken kötülük yaptığımı düşünüp durdum simdi büyük 22 aylık küçük 7 aylık birbirleri olmadan duramiyorlar huysuzlaniyorlar yanyana gelince gulucukler atiyolar çok güzel oluyor ama mahvoldum resmen mahvoldum çok yiprandim ilk oğlum sariliktan ikinci oğlum solunum sikintisindan kuvezde kaldılar,ikiside koligin alasiydilar. Ayrica 5-6 aylık hamile gibi gobegim birdolu çatlağım var. Not:bunları yaşamış olmam belki birde kızım olur düşüncesiyle 3. Çocuk fikrinden caydiramiyor beni.(tabi bi 6-7 sene sonra)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…