- 28 Ocak 2015
- 75
- 51
-
- Konu Sahibi zeynepelam
Canım korunma konusuna hiç girmeyeceğim. Benim de bebeğim var 5 aylık büyük de 2.5 yaşında. Olan anneye oluyor öncesinde 4 4 lük ilgilenirken yarım gün çalışsam bile 6 ayı bulantiyla geçen hamilelikte oğlumun altını bile degistiremedim aylarca. İkimizin de aç kaldığı günler çok oldu Allahtan annem vardı. Olmuşsa ne güzel ama olmadıysa bundan sonra tedbiri al ilk ve son sayfayı okudum hamile misin anlamadım da. Sen yipranacaksin ama sonra herşey düzelecek. 5 ay içinde bizim herseyimiz düzene girdi küçük 2.5 aylıkken büyüğü wc ye bile alistirdim. Hamile olduğumu öğrenince kestim sütten ben çeşitli görüşler var ama zaten oğlum 19 ay emmisti ben yeterli gördüğüm için zaten hamilelik planlamistim. Önündeki 1 sene zor ama sonrası çok kolay geçecek. Allah gönlüne göre versin
dikkatinizi vererek okusaydiniz asıl sorunun gebe olup olmadigim degil olursam karşılaşacagim konularla alakali tecrubeli annelerden yada bilenlerden bilgi alışverişiydi. Ilgini icin tesekkurler gece gece güzel güldürdunüz beni :)Bildiğim kadarıyla bu sitede gebelik testi yapmıyorlar :) Yani sorunun cevabı için en yakın sağlık ocağına başvurabilirsin :)
Ben zorlancagimi düşünmüyorum çünkü zaten cok ama cok problemli dönemlerim oldu ve kizim ilac gibi geldi bana ikinci çocuk da beni yipratir korkusu yok onemli olan onlar açısından nasil bir süreç olurBenim kizlarimin arasında 14ay var ilk kixima doğum yapali 4aylikken hamile kaldim istemeden,çok güzel tabi annelik ama ikiside bebek bakmak ve 2sinede saglikli zaman ayiramiyosunuz,ben çok zorlandim,psikolojik bozuldu
Canim zaten yipranman onların birbirini yipratmasi sonucu oluyor. Yoksa annelik çok güzel. Küçük gece ağlıyor büyüğü kaldırıyor gündüz büyük oyun oynayıp koşuyor sese küçük uyanıyor. Bi çeşit adalet oluyor gibi ama sana ve eve vakit kalmıyor. Tek dileğim hiç değilse benimkinden anlayışlı ve yardımsever bi kocanın olması. İşte o hayatını %50kolaylaştırırBen zorlancagimi düşünmüyorum çünkü zaten cok ama cok problemli dönemlerim oldu ve kizim ilac gibi geldi bana ikinci çocuk da beni yipratir korkusu yok onemli olan onlar açısından nasil bir süreç olur
Kızımı dedesi ananesi babası dayisi zaten o kadar çok el üstündeki bazen bakmam icin bana fırsat kalmiyor yani kızımı özledigim saatler oluyor yani yardimci olucak cok kisi var etrafimdaki maşallah benim küçük meleğim cok mükemmel bir bebek dogdugundan buzamana hic uykusuz kalmadim hic yorucu bir günüm geçmedi ( tabi düzenini bozmadigimz sürece yoksa cok inat ediyor sinirleniyor :) ) yani ben ikinci cocugumada kizimada doymak istiyorun onlarda bana doysun. Mutlu bir cocuk olsunlarCanim zaten yipranman onların birbirini yipratmasi sonucu oluyor. Yoksa annelik çok güzel. Küçük gece ağlıyor büyüğü kaldırıyor gündüz büyük oyun oynayıp koşuyor sese küçük uyanıyor. Bi çeşit adalet oluyor gibi ama sana ve eve vakit kalmıyor. Tek dileğim hiç değilse benimkinden anlayışlı ve yardımsever bi kocanın olması. İşte o hayatını %50kolaylaştırır
Herkesin genel dusuncesi oyle ikisinin daginikligi yaramazliklari düzen sorunlari ayni anda atlatiliyor ve büyüdük lerinde o tun skinti bitiyor birini büyütüp digeri dogdugunda hayat başa sarıyor yine duzene koyma cabalri yine daginikliklarÇalışmıyor olsaydım ya da devlet memuru olsaydım oğlum 6 aylık olduğu gibi tekrar hamile kalmak isterdim arada yaş farkı olduğu zaman çok daha zor olduğunu düşünenlerdenim.
Oh ne güzel bizim burada kimsemiz yok. Kapıyı çalan komşumuz bile. Büyük de biraz fazla hareketli o yüzden kolay kolay kimseye catkapi yapamıyorum. Biz de park bahçe dolaşıyoruz her gün sabahtan öğlene kadar. Büyükle ilgilenecek biri olduğu sürece sorun olmaz Allah dağına göre kar verir derler zaten. Benimkiler uykusuz hareketli ve biraz zahmetli çocuklar genele göre. İlk 6 ay sonrası fikrine katılmıyorum memur olmama rağmen. Çocuğum süte doydu 18 ay 19. Ayda bile isteye Hamile kaldım onun izni bitti öbürünün başladı. Yakinimda sıkışınca birakabilecegim yahut cagirabilecegim biri olsaydı bu kadar sorun olmazdı. Halime yine binlerle şükür şimdiki aklın olsa biraz daha beklerdim tam 2.5 yaşını doldurunca dogururdum lakin calismamak için başka tercih şansım yoktu benimKızımı dedesi ananesi babası dayisi zaten o kadar çok el üstündeki bazen bakmam icin bana fırsat kalmiyor yani kızımı özledigim saatler oluyor yani yardimci olucak cok kisi var etrafimdaki maşallah benim küçük meleğim cok mükemmel bir bebek dogdugundan buzamana hic uykusuz kalmadim hic yorucu bir günüm geçmedi ( tabi düzenini bozmadigimz sürece yoksa cok inat ediyor sinirleniyor :) ) yani ben ikinci cocugumada kizimada doymak istiyorun onlarda bana doysun. Mutlu bir cocuk olsunlar
Kan testi yaptırın,aile hekimine giderek kesin sonuç alırsınız.Bugun ard arda 3 gebelik testi aldım yaptım ve negatif toplam gecikme sayısı 18 gün hamile değilim nedense içimi üzüntü kapladı ama biryandan da sevinc karmaşık ve halen regli olmadım :) sanırım hormonlarım kafayı yedi
Benimki sadece latifeydi zaten. Gülüp geçmenize (hatta takılmamanıza) sevindim :)dikkatinizi vererek okusaydiniz asıl sorunun gebe olup olmadigim degil olursam karşılaşacagim konularla alakali tecrubeli annelerden yada bilenlerden bilgi alışverişiydi. Ilgini icin tesekkurler gece gece güzel güldürdunüz beni :)
Henuz dogurali 5 ay olmus.Şimdiye kadar gebelik hormanlari coktan idrare gecmis olmasi gerekiyordu yine dr gidicem neden bu kadar geciktigini ogrenebilmek için çünkü birinci hamilelgmde 4 5 gun geçikmedr testrle cikmisti