Yine karlar yağdı gönlüme :(

Ben dunyada adalet denen bir kavramin olduguna zaten inanmiyorum. Olsaydi kardesimin katili 2 yil kadar ceza almazdi. Kardesim toprakta yatarken o mahlukat 2 yil sonra gule oynaya hayatina devam edecek, cocuklariyla vakit gecirecek. Benim gencecik kardesim daha evli bile degildi, yasasaydi guzel guzel cocuklari olacakti, kardesim daha asik bile olmamisti. Gencliginin baharinda gitti. En isyan etmesi gereken kisilerden biri olmaliyim belki degil mi? Ama Allah'in takdirinin otesine gecemiyoruz, isyan edemeyiz, yasadiklarimizi bir sinav gibi gormeliyiz, sabretmeliyiz.

Yani adalet yok bu dunyada. Hicbir zaman olmayacak. Kotuler hep kazanirken, iyiler kaybetmeye devam edecekler. Dunyanin adaletine inanirsan zaten isin icinden cikamazsin. Ben ilahi adalete inaniyorum. Ahirette herkes herkesten hakkini alacak. Orda gercek cezalar verilecek, suclular hakkaniyetle cezalandirilacak. Ben ancak boyle kendimi sakinlestirip teskin edebiliyorum. Yoksa yuregimde bir volkan var hic sonmuyor atesi. Yani adaleti bosver, adalet zaten yok ki bak dunyaya hergun kacbin masum öldürülüyor, tecavuzculer ellerini kollarini sallaya sallaya serbest birakiliyorlar. Bu civisi cikmis dunyadan ne adalet bekle ne de baska birsey.

eskiyi düşünüp kendinizi yıpratmayın artık,önünüzdeki güzelliklere bakın...bırakın istediğini yapsın...bir haksızlık olduğunu da düşünüyorsanız Allah'a havale edin,beddua etmeyin niye siz kalbinizi kirleteceksiniz ki?...umarım güzellikler sizi bulur da bunların hepsini unutursunuz.

eskiyi düşünüp kendinizi yıpratmayın artık,önünüzdeki güzelliklere bakın...bırakın istediğini yapsın...bir haksızlık olduğunu da düşünüyorsanız Allah'a havale edin,beddua etmeyin niye siz kalbinizi kirleteceksiniz ki?...umarım güzellikler sizi bulur da bunların hepsini unutursunuz.
Bunu başaramadım :KK43: geçmişim aklıma geldikçe kahroluyorum :KK43: onu tanıdığımda 22 yaşındayım. Şimdi 27 yaşındayım :KK43: hiç bunları yaşamasaydım belki de mutluydum :KK43:

Bunu başaramadım :KK43: geçmişim aklıma geldikçe kahroluyorum :KK43: onu tanıdığımda 22 yaşındayım. Şimdi 27 yaşındayım :KK43: hiç bunları yaşamasaydım belki de mutluydum :KK43:
bende 20 yaşındaydım eski erkek arkadaşımla ilişkiye başladığımda,9 sene ilişkimiz oldu 29 yaşıma geldiğimde beni aldattığını öğrenip ayrıldım...ilk zamanlar zordu ama yoluma bakmalıydım...arkadaşlarımla hep eğlenmeye baktım şükürler olsun ki iyiyim:) o da beni aldattığı insanla evlenmeyi planlıyor ,kendimi bu yüzdende hiç yıpratmıyorum.Allah 'a havale ettim bu dünya da olmazsa da öbür dünya da çekecekler...

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben 1, 5 yıl önce eşimden ayrıldım. Bugün gördümki eski eşim evlenmiş. Bense kendimi toparlamaya çalışıyorum halen daha. Normalde inançlı biriyimdir ama bu aralar Allah beni sevmiyor :KK43: belki de Allah yok gibi saçma sapan düşüncelere dalmaya başladım. Çünkü bana haksızlık yapanlar hayatına devam ederken ben hala ayağa kalkmak için çabalıyorum :KK43: Eskiye göre iyi olsamda bu düşünceler beni çok üzüyor. Gerçekten bu olayı yaşamayan bilemez :KK43: sizce bu olayın üzerinden nasıl gelebilirim?
Bir de çok ilginç bir şey oldu yolda yürüyorum düğün çekimlerini dış çekim yaptıkları için karşıma çıktılar. Onlar beni görmediler. Hep Allah a dua ediyorum Allah ım bana yaptıklarının bedelini ödetecek bir bela ver karşısına ve ben de gözlerimle göreyim. O kadar şaşkınım ki :KK43: neden karşıma çıktılar :KK43:

bak canım ben de minik bir bebeğimle beni de bebeğimizi de iplemeyen adi bi adamdan boşanma aşamasındayım.
kendimi salsam depresyondan depresyona girerim.
ama sahip olduklarımı düşünüp şükrediyorum.
bu durumdan kendime acaip dersler çıkarıyorum.
kendimle yüzleşiyorum konuşuyorum.
ve sonuç mutluyum.
o herif zerre umrumda değil.
twitterda bana göndermeli bişey yazmış. ne yaptım. içimden güzel bir küfür ettim ve yoluma devam ettm.

hayatta hiç bişey tesadüf değildir. onları görmen Allah'ın işi. sen kul olarak bunda hikmet arayacaksın!
neden gördüm? ne ders çıkarıcam? ne yapıcam? nasıl mutlu olucam? bunları düşüneceksin.
cevabı sen bulacaksın.
yerinde olsam kendimi çok meşgul ederdim. bi uğraş bulurdum. hatta benden daha dertlilerle dertleşmeye çalışırdım.
yaşlılar evine, çocuk yurduna, fakirlere falan giderdim.

Allah sana mutlu olmak için bir fırsat vermiş. bunu iyi değerlendir.

Merhaba arkadaşlar, nasılsınız? Ben 1, 5 yıl önce eşimden ayrıldım. Bugün gördümki eski eşim evlenmiş. Bense kendimi toparlamaya çalışıyorum halen daha. Normalde inançlı biriyimdir ama bu aralar Allah beni sevmiyor :KK43: belki de Allah yok gibi saçma sapan düşüncelere dalmaya başladım. Çünkü bana haksızlık yapanlar hayatına devam ederken ben hala ayağa kalkmak için çabalıyorum :KK43: Eskiye göre iyi olsamda bu düşünceler beni çok üzüyor. Gerçekten bu olayı yaşamayan bilemez :KK43: sizce bu olayın üzerinden nasıl gelebilirim?
Bir de çok ilginç bir şey oldu yolda yürüyorum düğün çekimlerini dış çekim yaptıkları için karşıma çıktılar. Onlar beni görmediler. Hep Allah a dua ediyorum Allah ım bana yaptıklarının bedelini ödetecek bir bela ver karşısına ve ben de gözlerimle göreyim. O kadar şaşkınım ki :KK43: neden karşıma çıktılar :KK43:

arkadaşım Allah seni sevmiyor değil
Allah yarattığı herkesi sever, sever de
belki eski eşin

Allah ım bana yaptıklarının bedelini ödetecek bir bela ver karşısına ve ben de gözlerimle göreyim.
yerine
Allah'ım bana hayırlı bir eş, mutluluk ver diye dua etmiştir!

her ne olursa olsun (çocuk tacizi, hayvan eziyeti vb. istisna), başkaları için beddua etmek yerine
kendin için hayırlı dua et

Allahın ona neyi ne kadar verdiğini bilemezsin, belki eşinden yana yüzü gulmicek, belki evladindan yana yüzü gulmicek. Neyin ne getiricegi hiç belli olmaz, evlilik için mutlu son deselerde, bence tam tersi evlilik tama anlamıyla bir baslangictir. :) Kim bilir, Allah büyük :KK66:

bak canım ben de minik bir bebeğimle beni de bebeğimizi de iplemeyen adi bi adamdan boşanma aşamasındayım.
kendimi salsam depresyondan depresyona girerim.
ama sahip olduklarımı düşünüp şükrediyorum.
bu durumdan kendime acaip dersler çıkarıyorum.
kendimle yüzleşiyorum konuşuyorum.
ve sonuç mutluyum.
o herif zerre umrumda değil.
twitterda bana göndermeli bişey yazmış. ne yaptım. içimden güzel bir küfür ettim ve yoluma devam ettm.

hayatta hiç bişey tesadüf değildir. onları görmen Allah'ın işi. sen kul olarak bunda hikmet arayacaksın!
neden gördüm? ne ders çıkarıcam? ne yapıcam? nasıl mutlu olucam? bunları düşüneceksin.
cevabı sen bulacaksın.
yerinde olsam kendimi çok meşgul ederdim. bi uğraş bulurdum. hatta benden daha dertlilerle dertleşmeye çalışırdım.
yaşlılar evine, çocuk yurduna, fakirlere falan giderdim.

Allah sana mutlu olmak için bir fırsat vermiş. bunu iyi değerlendir.
Sana da Allah yardım etsin.

bende boşandıktan 1 buçuk sene sonra evlendim..Eski eşim evlendikten 1 ay sonra bana mutluluklar dilerim diye mesaj çekti..
bana o kadar acı çektiren,hastanelere düşmeme sebep olan,acı çekiyorum sensiz olmuyor diye inim inim inleyip 8 ay boyunca her allahın günü ağlayan bana kalkmış mutluluklar diliyor beyefendi..
Acı çekmiş midir acaba düğün fotoğraflarımı görünce bilmiyorum ama içi yansın hiç mutlu olamasın inşallah..
"Gençlik hatası" dedi bitirdi evliliğimizi...Yıkıldım...Çok acılar çektim ama Rabbime çok şükür karşıma eşimi çıkardı çok mutluyum ve nur topu gibi de bir kızım oldu..3 yıl geçti ve ben çoktan iyileştim..
Sende sabret arkadaşım..Zamanla huzuru bulacaksın..Doğru insan karşıa çıktığına sende iyiki diyeceksin..

Sen
bende boşandıktan 1 buçuk sene sonra evlendim..Eski eşim evlendikten 1 ay sonra bana mutluluklar dilerim diye mesaj çekti..
bana o kadar acı çektiren,hastanelere düşmeme sebep olan,acı çekiyorum sensiz olmuyor diye inim inim inleyip 8 ay boyunca her allahın günü ağlayan bana kalkmış mutluluklar diliyor beyefendi..
Acı çekmiş midir acaba düğün fotoğraflarımı görünce bilmiyorum ama içi yansın hiç mutlu olamasın inşallah..
"Gençlik hatası" dedi bitirdi evliliğimizi...Yıkıldım...Çok acılar çektim ama Rabbime çok şükür karşıma eşimi çıkardı çok mutluyum ve nur topu gibi de bir kızım oldu..3 yıl geçti ve ben çoktan iyileştim..
Sende sabret arkadaşım..Zamanla huzuru bulacaksın..Doğru insan karşıa çıktığına sende iyiki diyeceksin..
Senin adına çok sevindim. Ama benim geleceğe dair mutlu olacağıma inancım yok :KK43:

Tamam acı cekiyor olabilirsiniz ama herkes bi sekilde hayatina devam etmek zorunda onlarin mutsuzlugunu istemek cok gaddarca olur. Umarim siz de kendinize yeni bir hayat kurarsiniz kisa zamanda. Unutmayin ki mutsuz oldugunuz icin o evlilik bitti adi ustunde bitti. Her bitis yeni bir baslangictir eski esiniz de yeni bir baslangic yapmis umarim siz de kalan yasaminizda mutlu baslangiclar yaparsiniz.

kıyamam ...çok uzuldum sen allaha sıgınmaktan vazgecme ..kımı boyle ımtıhana tutulur kımı hastalıkla..bılemezsinki canım isyan etme elındekılere tutun...hersey unutuluyo..ölenler bıle boyle dusun.

bir kere çok üzüldüm,ama mutluda oldum artık kafanda dönemri filan iye bişey kalmaz,gelelm adalet konusuna bu dunyada adil ama bizler bir adaleti bozanların ta kendisiyiz

Kadınlar her konuda daha hassas oluyor bunun etkisi vardır üzerinizde. Bir çok boşanan çiftle karşı karsiya geldim çok nadir oldu erkek tarafının uzun sure üzüldüğü fıtrat meselesi elimizden duadan başka bir şey gelmez ki o en rahatlatıcı kapıdır zaten :)

Rabbim her şeyin iyisini bilir sizin için böylesi hayırlıymış siz de artık gerçeği görün ve kendi hayatınıza odaklanın ona da beddua değil sadece Rabbim'e havale edin o en iyisini bilir. Sizi duyuyor emin olun,dualarınıza devam edin :) Rabbim gönlünüze göre versin inş. :KK37:

Bu dunyada herkes kendinden yana ne yazık ki :KK43: Erkekler genel anlamda bayanlara göre daha bencil diye düşünüyorum.

Bırakın boşanmayı, karısı öldükten hemen sonra evlenen erkekler de var, karısı hasta yatağında ölümü beklerken evlenmeyi tasarlayan da.

Onlar kendi yollarına bakmada daha becerikliler.

Size neler yaşattı bilmiyorum ama kötü şeyler yaşatmişsa elbet Allah cezasını verecektir. Umarım bu durumu aşar da huzur ve mutluluğu bulursunuz, o durumda bu adam akliniza bile gelmez belki. Rabbim yardimciniz olsun.

Bu dunyada herkes kendinden yana ne yazık ki :KK43: Erkekler genel anlamda bayanlara göre daha bencil diye düşünüyorum.

Bırakın boşanmayı, karısı öldükten hemen sonra evlenen erkekler de var, karısı hasta yatağında ölümü beklerken evlenmeyi tasarlayan da.

Onlar kendi yollarına bakmada daha becerikliler.

Size neler yaşattı bilmiyorum ama kötü şeyler yaşatmişsa elbet Allah cezasını verecektir. Umarım bu durumu aşar da huzur ve mutluluğu bulursunuz, o durumda bu adam akliniza bile gelmez belki. Rabbim yardimciniz olsun.
Evet kesinlikle erkeklerin hepsi böyle midir bilmiyorum ama, çoğunluk böyle :KK43:

X