- 3 Ocak 2011
- 6.288
- 16.386
- 39
99 depremini yasamadiğım için o büyuk depremle ilgili bir fobim oluşmadı 45 saniye sürdü ve binlerce insani kaybettik çok yaralanan insanlar oldu
Gelelim bu zamanlara bir suredir depremler ulkemizde tekrar olmaya basladı ve maalesef elaziğ ve çevre illerdeki insanlarin hayatlari mahfoldu..ölenler oldu yaralananlar..
Peki ülkemiz depreme ne kadar dayanikli ?
Deprem ulkesiyiz ve bununla yasamaya calişmaliyız
Evlerimiz deprem sigortali mı?
Deprem cantamiz var mı icinde neler var?
En onemlisi binalarimiz saglam mı? Işte en korktugum sey bu
Sağlamlık çünkü biz elimizdeki avucumuzdakileri verip ev sahibi olmak isterken binalari yapan muteahhitler acaba duzgun mu yaptilar neler kullanildı nasil yapildi testlerden gecildi mi bunlari hic bilmiyoruz
Deprem fobim olustu son olaylardan sonra
Şu fotografa bakarsak ulkemiz deprem ülkesi olduğunu bir kez daha anlamiş oluruz
Gecen gece olduğunda esime çocugun yanina koş dedim bulantim oldugu için gidemedim lavaboya gitmek zorunda kaldim (tansiyonum düşük oldugundan boyle etkileniyorum)
Gercekten hepimiz deprem cantasi hazırlamaliyız bunu anladim
Arabasi olanlar çantayi arabaya koyun
Binada oturanlar alt kattakiler deprem aninda sogukkanli davranip dişari cıkın bizim gibi en üst katta oturanlar asağiya inmeyin durun buzdolabi gibi camasir makinası gibi yerlerde durun
Ve esyalarinızı sabitleyin (beyaz esya agir esyalar dolaplar tv gibi)
Gelelim bu zamanlara bir suredir depremler ulkemizde tekrar olmaya basladı ve maalesef elaziğ ve çevre illerdeki insanlarin hayatlari mahfoldu..ölenler oldu yaralananlar..
Peki ülkemiz depreme ne kadar dayanikli ?
Deprem ulkesiyiz ve bununla yasamaya calişmaliyız
Evlerimiz deprem sigortali mı?
Deprem cantamiz var mı icinde neler var?
En onemlisi binalarimiz saglam mı? Işte en korktugum sey bu
Sağlamlık çünkü biz elimizdeki avucumuzdakileri verip ev sahibi olmak isterken binalari yapan muteahhitler acaba duzgun mu yaptilar neler kullanildı nasil yapildi testlerden gecildi mi bunlari hic bilmiyoruz
Deprem fobim olustu son olaylardan sonra
Şu fotografa bakarsak ulkemiz deprem ülkesi olduğunu bir kez daha anlamiş oluruz
Gecen gece olduğunda esime çocugun yanina koş dedim bulantim oldugu için gidemedim lavaboya gitmek zorunda kaldim (tansiyonum düşük oldugundan boyle etkileniyorum)
Gercekten hepimiz deprem cantasi hazırlamaliyız bunu anladim
Arabasi olanlar çantayi arabaya koyun
Binada oturanlar alt kattakiler deprem aninda sogukkanli davranip dişari cıkın bizim gibi en üst katta oturanlar asağiya inmeyin durun buzdolabi gibi camasir makinası gibi yerlerde durun
Ve esyalarinızı sabitleyin (beyaz esya agir esyalar dolaplar tv gibi)
Son düzenleme: