Yine canım sıkıldı bu işe :(

Aslii222

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
225
Puanlar
103
Hanımlar merhaba.

Ben geçtiğimiz ay değil ondan önceki ay adet görmedim ve jinekologa gittim muayeneye. Hamilelik suphesi yok. Ağrı akinti vs şikayetin var mı dedi yok dedim. Bir problem olduğunu düşünmüyorum dedi tarlusal verdi. "Bu ilacı 6 gün kullan, sonrasında regl olursun ama olmazsan baska bir problem var demektir ayrıntılı tetkik yaptır ama zannetmiyorum" dedi.

Ben haziran ayında adet dönemimde bu ilacı kullanmaya basladim 3.gunu regl oldum ve ilacı bıraktım doktorum öyle demişti. Fakat ise bak ki ben bu ay da 3 gün once adet olmam gerekirken olmadim. Ilacin prospektusunde adet görememe tedavisi için 3 ay kullanılması gerektiği yazıyor o yüzden tekrar kullanıyorum doktorun dediği şekilde fakat ben bir problemim olmadığını düşünüp sevinmiştim geçen ay neden böyle oldu ya bu ilaçla düzelmezse

Bi de benim ilk defa başıma boyle bi şey geliyor bundan önce 30 günde bir tıkır tıkır regl olurdum. 2 ay önce sevgilimle ayrılık dönemi atlattık hala izlerini taşıyoruz kendisi sözlüm sayılır, aileler de işin icinde. Ve ben 2 aydır doğru düzgün beslenmiyorum eve kapadim kendimi yemek yapmıyorum bi şey yapmıyorum full börek, çörek fast foodla besleniyorum 2 ay içinde anca birkaç kere ev yemeği, sebze yemeği yemisimdir. Kilom 1.70e 55ti 60 kilo oldum 2 ay içinde Ben bunlara bağladım bu problemi çünkü dediğim gibi daha önce hiç boyle bi şey olmamisti. Siz ne dersiniz?

Lütfen "bunun yeri burası mi" demeyin çok canımı sıkıyor benim sağlık konuları tüm gün bunu düşünüyorum

kilo aldığım dönemlerde ben de adet olamıyorum onunla alakalı olabilir.

Doktora gitmelisiniz buradan sağlıklı bir bilgi alamazsınız
Evet haklısınız. Gittim zaten de bu durum düzelmezse verdiği ilaçla tekrar gidicem. Yalnızca buradaki benzer şeyler yasayan hanımlar varsa konuşmak iyi gelir o yüzden yazdim. Çünkü sağlık cidden kafaya taktiğim bir mevzu benim teşekkür ederim yorumunuz için.

Rica ederim
Adet gecikmesinin çok çeşitli sebebleri olabilir
Yaşadığınız stres olabilir
Havaların sıcaklığı olabilir
Değişen beslenme düzeniniz
Değişen kilonuz bile buna sebeb olabilir

Burda birebir aynısını yaşayan var mıdır bilmem
Ama doktora gitmek en mantıklısı bence
Dediğiniz gibi önemli bir mesele

Ne kadar bir kilodan bahsediyorsunuz mesela? Ben 1bucuk - 2 ayda 5-6 kilo kadar aldım.
şubatta 1 ayda 5 kilo aldım (sigarayı da bıraktım aynı zamanda) 43 gün regl olamadım,
hayatımda 28 günü geçen döngüm olmamıştı,
sonra o 5 kiloyu verip 7 kilo olarak geri aldım (yaklaşık 2 ayda) o zaman da 50. günümde regl olabildim.
ben doktora gittim tabi, o da ani kilo artışlarıma bağladı.

Teşekkür ederim.

Polikistik over olabilirmi acaba belirtiler tanidik geldi tekrar gidin doktora lutfen

Polikistik over olabilirmi acaba belirtiler tanidik geldi tekrar gidin doktora lutfen
Aa öyle mi? Ilk gittiğim doktor hiç bi şey demedi ya. Ama gitmeyi düşünüyorum tekrar valla her şey olabilir. Fazla ve hizli kilo alma pko belirtisi onu biliyorum da su siralar kilo almamin sebebi asiri fast food tüketmem bazı sebeplerden dolayi. Ama olabilir tabi

Detayli bir sekilde muayane olmalisiniz streste etkilemis olabilir

Ben stresli bir dönemimde tam 2,5 ay adet olamadım. Birkaç doktora gittim hepsi stresten kaynaklandığını söyleyip doğum kontrol hapı içmem gerektiğini söyledi. Ama içmedim hiç. 2,5 ay sonunda oldum ve tekrar düzene girdi.. Belki sizin de stres yüzündendir..

Stres olmussun ve beslenme duzenin de degismis bana normal gibi geldi hem doktorda bi sorun olmadigini soylemis ama icin rahat etmiyorsa farkli bi doktora git

Bunca strese kilo alıp vermeye nasıl dayansin vücut. Beyin ile üreme organları arasında doğrudan ilişki vardır. Beyin meşgul olup bünyede kilo alınca regl düzensizliği normal. Ben bir sene de yedi kiloya yakın aldım sürekli düzensizlik yaşadım neden kilo denildi. kilo vermeye çalışıyorum yavaş yavaş birden vermek de doğru değil. Doktoru ihmal etme sağlıklı beslen ve hiç bir şey kalıcı değil unutma üzme kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…