Kontakt Lens Yıllık denilen soloticalar 6 ayda eskiyor mu ?

GunhesH

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
11 Ağustos 2006
3.433
10
Arkadaşlar daha önce birkaç arkadaşın soloticalar 1 sene kullanılmıyor 6 ay sonra kullanılamıyor kaymaya ve sorun yaratmaya başlıyor tarzı şeyler söylediklerini görmüştüm ve sanırım gerçekten haklılarmış..bunu hidrocor azul lensim eskidikçe anladım...şu an 7. aylarındalar ve hergün kullanmış da değilim çünkü başka lenslerim de var... yani kullanım sıklığı sebebiyle diyemiyeceğim...buna rağmen yeni aldığımdaki çok rahat olan kendini gözde hissetirmeyen ve tam oturan kaymayan bu lensler son zamanlarda kalın ve rahatsız bir lens halini almaya başladılar takmak için parmağıma almak istediğimde artık parmağıma yapışmıyorlar gelmiyorlar bile...neredeyse sert lens kıvamına gelicekler..ve hiç kaymaz dediğim hidrocor serisi olmasına rağmen onlar da kayıyor..ncler neyse de... ve kenarları gözbeyazımın üstüne geliyor...paylaşım yapan bazı kullanıcıları özellikle dinlemek gerektiği konusunda kanaate vardım...

Son düzenleme:
Benim charm mellerim 11 ay önce alındılar. Eskisi kadar rahat değiller tabiki ama takılamayacak durumda da değiller. Rahat beş altı saat kullanabiliyorum günde. Ki bu lensleri altı ay kadar aralıksız kullandım diyebilirim. Son zamanlarda fazla takmıyorum. Bahsettiğin sorunların hiçbirini yaşamıyorum ben. Solüsyon olarak Solo Care Aqua kullanıyorum. Lenslerin çabuk eskimesinin, protein alımı ile ilgili olduğunu okumuştum biryerde. Fazla et yiyor musun? Sigara kullanımı da çok büyük bir etken eğer kullanıyorsan ya da sigara içilen ortamlarda sıklıkla bulunuyorsan bu sebeple de erken eskimiş olabilir. Gevşemesinin ve taşma yapmaya başlamasının sebebi solüsyon olabilir mi? Çeşitli solüsyonlar kullanıyordun bildiğim kadarıyla...

ilgilendiğin ve cevap yazdığın için teşekkür ederim canım...dünyanın kişisi okumuş konuyu ve ilk yazan kaale alsan sensin teşekkür ederim öncelikle..
evet canım protein yiyorum denilebilir..eti sütü yumurtayı falan severim..ama bütün gün yediklerim bunlardan oluşmuyor tabi ki..sigara meselesine gelince gururla söyleyebilirim ki 29 yaşına geldim daha sigarayı ağzıma koymuş değilim..tadını bile bilmem...solusyon olarak da azul üzerinde çok fazla solsuyon değiştirmedim genel olarak sauflon kullanıyorum...sadece b&l bio true numunesini denemiştim üzerinde ve olumsuz etkisi olmamıştı..yine de söylediğin ihtimalleri tekrar gözden geçireceğim sağol canım...

cnm kesinlikle daha erken eskiyor zaman zaman acaba bu lensler 1 yıllık diilde 6 aylık falan mı die de düşünmüşlügüm vardır yani. ayrıca solotica topiginde sana yazdım bişiler.

cnm kesinlikle daha erken eskiyor zaman zaman acaba bu lensler 1 yıllık diilde 6 aylık falan mı die de düşünmüşlügüm vardır yani. ayrıca solotica topiginde sana yazdım bişiler.

bunu birkaç kişi daha söylemişti zaten canımcım..bu konuda tek olmadığımı düşünüyordum yani..bakıyorum canım hemen

ben nc ocrelerimi geçen sene ağustosta almıştım ve çok sık kullandığım halde hala takılabilir durumdalar

Güneşcim ben de seninle hemfikirim. Hem soloticalar hem de rainbowlar 6. ayında sertleşmeye başlıyor ve gözde 2 saat bile tutamıyorsun, batma yapıyor.

ben böyle bir sorunla karşılasmadım bir yıla yaklaşmaya baslayınca sertleşmişti.
seriden seriye fark ediyor demekki.

bazı optiklerde özel lens bakımı yapılıyodu bi kaç sene önce hala varmı bilemiyorum bi sormak lazım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…