• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yıllar geçti kabızlık bitmedi

Nasibeyn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
7 Temmuz 2020
814
333
33
34
2016 yılından beri kronık kabızlık var. Azda olsa saç dokulmesı kronık anemi. Kronik depresif mutsuzluk karamsar. Gergin ruh hali takıntı migren ve kilo alma. Kan degerlerıme bakıldı ınsulın veya guatr tansiyon VS yok cok şukur. Fakat bılmedıgım birsey var mı ben hep kronık kabızlık sorunu yasıyorum. Kabızlık ıkınarak tuvaletin gelmemesi galiba hatta benımkı oyle de degil benım tuvaletim hıc gelmiyor bile. Var mı bana yardım edecek olan benimle aynı derdi yasayan

Sindirim organlarınızda bir sorun var mıdır bilemem ama kabızlıkta dengeli beslenme çok önemli. Öncelikle günlük kalori ihtiyacınızı karşılıyor musunuz bu çok önemli, geliyorsanız neyi boşaltacaz ki. Lifli gıdalar ve su icimine de dikkat edin. Kefir ve yulaf yemek bende çok işe yarıyor alışkanlık oldu artık her gün tüketiyorum. Stres çok önemli bu arada, stres bende kabızlık yapıyor artık eminim.

Sindirim organlarınızda bir sorun var mıdır bilemem ama kabızlıkta dengeli beslenme çok önemli. Öncelikle günlük kalori ihtiyacınızı karşılıyor musunuz bu çok önemli, geliyorsanız neyi boşaltacaz ki. Lifli gıdalar ve su icimine de dikkat edin. Kefir ve yulaf yemek bende çok işe yarıyor alışkanlık oldu artık her gün tüketiyorum. Stres çok önemli bu arada, stres bende kabızlık yapıyor artık eminim.
Sizin demı kabızlık sorununuz vardı

Aaa ciddi misiniz. Pekı neler yaptınız duzeldi mı bakın benimde yıllardır var. Birbirimize yardım edebiliriz belki
Yukarda yazdıklarımı yaptım ben. Az yemek yiyormuşum meğer hemen doyan bir insandım, kendimi zorlayarak yemeye başladım. Şu çok içiyorum ve her sabah yulaf lapası yiyorum, büyük oranda düzeldi diyebilirim. Bazen işte stresli dönemlerimde yine oluyor ama uzun sürmüyor.

Yukarda yazdıklarımı yaptım ben. Az yemek yiyormuşum meğer hemen doyan bir insandım, kendimi zorlayarak yemeye başladım. Şu çok içiyorum ve her sabah yulaf lapası yiyorum, büyük oranda düzeldi diyebilirim. Bazen işte stresli dönemlerimde yine oluyor ama uzun sürmüyor.
Peki gobek var mı sizde

2016 yılından beri kronık kabızlık var. Azda olsa saç dokulmesı kronık anemi. Kronik depresif mutsuzluk karamsar. Gergin ruh hali takıntı migren ve kilo alma. Kan degerlerıme bakıldı ınsulın veya guatr tansiyon VS yok cok şukur. Fakat bılmedıgım birsey var mı ben hep kronık kabızlık sorunu yasıyorum. Kabızlık ıkınarak tuvaletin gelmemesi galiba hatta benımkı oyle de degil benım tuvaletim hıc gelmiyor bile. Var mı bana yardım edecek olan benimle aynı derdi yasayan
Valla ilkokuldan bu yana sporcu olarak büyüyen ben iki katı şey yedim mi o gün kabızlığım oluyor. Metabolizmam çok hızlıdır şükür özellikle de kalınca yulaf ezmesi yedim mi offf :DD Ama o gün diyelim ki katı şeyler yedim hemen etkiler. Ben psikolojimin gidişatını da sağlığımı da hentbola borçluyum ha birde aktivitelerime borçluyum eğer iki gün boş durursam evde depresyona giriyorum. Mutlaka bir etkinliğim aktivitem işim olmalı ki seyahat etmek ilaç gibi gelir mesela bana. Sadece midemde reflü, gastrit, ülser üçü bir arada mevcut :D

Valla ilkokuldan bu yana sporcu olarak büyüyen ben iki katı şey yedim mi o gün kabızlığım oluyor. Metabolizmam çok hızlıdır şükür özellikle de kalınca yulaf ezmesi yedim mi offf :KK70:D Ama o gün diyelim ki katı şeyler yedim hemen etkiler. Ben psikolojimin gidişatını da sağlığımı da hentbola borçluyum ha birde aktivitelerime borçluyum eğer iki gün boş durursam evde depresyona giriyorum. Mutlaka bir etkinliğim aktivitem işim olmalı ki seyahat etmek ilaç gibi gelir mesela bana. Sadece midemde reflü, gastrit, ülser üçü bir arada mevcut :KK70:
Mıdenızde helikobakterde olabilir.
Peki siz hıc l karnitin kullandınız mı sayın futbolcu yulaf ezmesi demek baya faydalı ben neyle yıycem yulafı süt ürünleri yasak bana. Midem şişiyor hazımsızlık olmalı ki ne yesem midem davul

Kabızken 3 günde bir çıkıyordum genelde, şu an her gün hemen hemen.
Peki en cok yulaf ezmesi mi fayda sagladı. En cok neye borçlusunuz ıyılesmeyı. Ben de kayısı yiyorum. Zeytunyagu içiyorum. Ne bilim baklagıl yiyorum yok anacım bana mıısn demiyor. Gelmiyor tuvaletim.

Peki en cok yulaf ezmesi mi fayda sagladı. En cok neye borçlusunuz ıyılesmeyı. Ben de kayısı yiyorum. Zeytunyagu içiyorum. Ne bilim baklagıl yiyorum yok anacım bana mıısn demiyor. Gelmiyor tuvaletim.
Şöyle ki ben önce yulaf ezmesi yemeye başladım biraz fark oldu ama öyle mucize değil sonra biraz kilo almaya çalıştım, porsiyonlarımı büyüttüm, o zaman cidden mucize oldu rayına oturdu yani. Ama şu da var yemek full yiyorum yulaf yemeyince yine tam olmuyor. Anlayacağınız düzenli beslenme +yulaf benim sırrım. Bi de kayısı, zeytinyağı falan da düzenli yapmak lazım bizim gibi kronik kabızlığı olanlar da mucize değil hiçbir besin.

Şöyle ki ben önce yulaf ezmesi yemeye başladım biraz fark oldu ama öyle mucize değil sonra biraz kilo almaya çalıştım, porsiyonlarımı büyüttüm, o zaman cidden mucize oldu rayına oturdu yani. Ama şu da var yemek full yiyorum yulaf yemeyince yine tam olmuyor. Anlayacağınız düzenli beslenme +yulaf benim sırrım. Bi de kayısı, zeytinyağı falan da düzenli yapmak lazım bizim gibi kronik kabızlığı olanlar da mucize değil hiçbir besin.
Hımm ben aksine kilolu oldugun için az yiyorum. Buda iyice kabız yapıyor beni cıkmaza gırdım. Pekı siz neden hıc kolonoskppi denemedınız

Hımm ben aksine kilolu oldugun için az yiyorum. Buda iyice kabız yapıyor beni cıkmaza gırdım. Pekı siz neden hıc kolonoskppi denemedınız
Ya kötü bir şey olsa başka belirti verirdi diye düşündüm, beslenmeyle de düzeliyor zaten diye çok önemsemedim yaşım genç daha ileride sorun yasarsam yaparım mecbur.

Mıdenızde helikobakterde olabilir.
Peki siz hıc l karnitin kullandınız mı sayın futbolcu yulaf ezmesi demek baya faydalı ben neyle yıycem yulafı süt ürünleri yasak bana. Midem şişiyor hazımsızlık olmalı ki ne yesem midem davul
Midemde başka sorun olduğunu söylemedi doktor sadece ekşi acı yememeye çalış dedi Allah var iştahımda iyidir :D Ama yulaf ezmesini sütle yemek zorunda değilsiniz şöyle söyliyim ben yulafı blenderdan geçirip süt, muz, ceviz, tarçın tozu, elma dilimi ekleyip ocakta kaynatıp yiyorum çok sade gelirse zevkinize göre bal, pekmez ekleyebilirsiniz sadece yulafa su ekleyipte kaynatabilirsiniz inanın sadece süt ekleyip yemekten hem daha lezzetli hemde daha faydalı valla ayıptır söylemesi hemen tuvalete gidiyorum yulaf yediğimde. Bu yüzden şiddetle tavsiye ederim. Dediğim gibi süt olması şart değil hatta çoğu kişi su ekliyordu ben sütü çok sevdiğim için süt ekliyordum. Onun dışında kefir içiyorum tavsiye ederim diyeceğim ama süt ve süt ürünleri ile ilgili sıkıntınız var sanırım ona bi şey diyemiyorum. Akşam yemeğinde hiç ekmek yemem ben ve mutlaka çorba olur alışmışım çorbasız yemeğim olmuyor çorba olmazsa salata yapıyorum. Ha birde en başta söylemeyi unuttum aç karna kalkınca içecek suyun içine tarçın kabuğu ve limon ekleyip onu içiyorum önce oh miss :)

Midemde başka sorun olduğunu söylemedi doktor sadece ekşi acı yememeye çalış dedi Allah var iştahımda iyidir :KK70: Ama yulaf ezmesini sütle yemek zorunda değilsiniz şöyle söyliyim ben yulafı blenderdan geçirip süt, muz, ceviz, tarçın tozu, elma dilimi ekleyip ocakta kaynatıp yiyorum çok sade gelirse zevkinize göre bal, pekmez ekleyebilirsiniz sadece yulafa su ekleyipte kaynatabilirsiniz inanın sadece süt ekleyip yemekten hem daha lezzetli hemde daha faydalı valla ayıptır söylemesi hemen tuvalete gidiyorum yulaf yediğimde. Bu yüzden şiddetle tavsiye ederim. Dediğim gibi süt olması şart değil hatta çoğu kişi su ekliyordu ben sütü çok sevdiğim için süt ekliyordum. Onun dışında kefir içiyorum tavsiye ederim diyeceğim ama süt ve süt ürünleri ile ilgili sıkıntınız var sanırım ona bi şey diyemiyorum. Akşam yemeğinde hiç ekmek yemem ben ve mutlaka çorba olur alışmışım çorbasız yemeğim olmuyor çorba olmazsa salata yapıyorum. Ha birde en başta söylemeyi unuttum aç karna kalkınca içecek suyun içine tarçın kabuğu ve limon ekleyip onu içiyorum önce oh miss :)
Yulaf lapasını pişirmek mi lazım ayyy bende ustune sıcak su döküp yedim

Yulaf lapasını pişirmek mi lazım ayyy bende ustune sıcak su döküp yedim
Beğendiyseniz sıkıntı yok :D Yotube dan izleyin birkaç videoyu daha iyi anlarsınız beni. Ben ocakta pişiriyorum direk içine elma tarçın tozu ceviz koyuyorum ki pişerken onlarda yumuşuyor biraz daha lezzet veriyor ama metabolizma anında çalışıyor :)

Beğendiyseniz sıkıntı yok :KK70: Yotube dan izleyin birkaç videoyu daha iyi anlarsınız beni. Ben ocakta pişiriyorum direk içine elma tarçın tozu ceviz koyuyorum ki pişerken onlarda yumuşuyor biraz daha lezzet veriyor ama metabolizma anında çalışıyor :)
Yer yemez geliyor mu kakan

Back