Abiye - Gece Elbisesi - Tuvaletler Yılbaşı Gecesi Balo Veya Resepsiyona Katılacaklar İçin Öneriler

Rline

Guru
Kayıtlı Üye
17 Aralık 2012
2.530
297
Yeni yıla hazırlık serimizde, yeni yılı otellerin balo salonlarında düzenlenen programlarda ya da otellerde düzenlenen resepsiyonda karşılamayı planlayanları da elbette unutmadık. Hazırlanması biraz daha zahmetli olan bu tarz mekanlarda ne giymeli, geceye nasıl hazırlanmalı sorusuna verilecek cevap elbette uzun.
Siz de yeni yılı balo veya resepsiyonda kutlamayı düşünüyorsanız, stil önerilerimiz için bu yazıyı mutlaka okumanızı tavsiye ederim.

Bu tarz bir organizasyona katılacaksanız, hazırlık süreciniz uzun olacaktır. Çünkü birbirinden şık ve güzel bayanın arasından sıyrılıp gecenin en göz alıcı bayanı olmayı hepimiz isteriz. Bu tarz organizasyonlarda tercihiniz kesinlikle uzun maksi bir elbise olmalı. Ancak şatafattan ve abartıdan da uzak durmalısınız. Özellikle belirtmeden geçemeyeceğim, kabarık ve tamamı ışıltılı modelleri kesinlikle tercih etmeyin.
Şıklığa giden en önemli adım her zaman belirttiğim gibi bedeninizi tanımaktan geçiyor. Kendi bedeninize uygun, size en çok yakışacağını düşündüğünüz uzun bir abiye seçmekle işe başlayabilirsiniz. Ancak tercih edeceğiniz elbisenin abiye de olsa rahat olmasına özen gösterin. Bütün gece sizi zor duruma sokacağını düşündüğünüz bir elbiseyi asla satın almayın.

Renk konusunda tabi ki özgürsünüz ancak ben koyu tonların bu tarz gecelere daha çok yakıştığını düşünüyorum. Özellikle kış aylarında ilk tercih edilecek renkler; başta siyah ve lacivert. Ama söz konusu yılbaşı olunca kırmızı da elbette vazgeçilmezlerimiz arasında yerini alıyor.

Bu tarz organizasyonlarda tercih edeceğiniz elbisenin dekoltesine de dikkat etmeniz gerekiyor. Giyeceğinizin elbisenin dekoltesinin dozunda olması ilk kuralınız olsun. Hem göğüs, hem sırt, hem bacak dekoltesi bir arada olduğunda dikkat dağılıyor ve görüntü abartılı duruyor. O yüzden dekoltenin tek bir yerde ve dozunda olmasına dikkat edin. Bence yılbaşına en uygun dekolte sırt dekoltesi. Önden bakıldığında gayet sade ve zarif olan kıyafetinizin arkasındaki derin sırt dekoltesi sizi seksi göstermek için yeterli olacaktır. Ayrıca sırt dekoltesi size hareket özgürlüğü de sağlayacaktır.
Bu tarz gecelerde saç ve makyaj da çok önemli. Seçim yaptığınız kıyafet abiye olduğu için makyajınız ve saçınız sönük kalmamalı ama olabildiğince de doğal durmalı. Makyajınızda eğer gözlere ağırlık verdiyseniz dudaklarınızı doğal bırakmalısınız. Yok ben kırmızı ruj sürmek istiyorum diyorsanız da göz makyajını abartmamalısınız. Kıyafette dikkat ettiğiniz doz makyajınız içinde geçerli. Saçlar da aynı şekilde ister topuz olsun ister açık kuaförden çıktığınız belli olmamalı.

Ayakkabı ve çanta konusunda standartlarımız az çok belli. Tabi ki maksi elbisenizin altına topuklu bir ayakkabı giymeniz gerekiyor. Rahatlığı, renk uyumu ve topuk yüksekliği çok önemli. Eğer elbiseniz sade bir kumaştan dikildiyse ayakkabı ve çantanızın hafif ışıltılı olmasında bir sakınca yok.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…