- 25 Nisan 2014
- 1.799
- 4.783
bana da öyle geldi sanki çok şüphe verici bir durumArkadaslar sırf bana boyle kotu yorumlar yazmak icin acilmis bir yeni uyelik.kk da ozellikle bunu yapan insanlar oluyor mu ? Yoksa cevremden birisi mi olabilir. Anlamiyorum
Hastalik anlattiginiz seyirde ilerliyorsa Kronik Myeloid Losemi oldugunu dusunuyorum. Doktorunuz da mutlaka bilgi verecektir ama son yillarda Novartis' in cikardigi Glivec (Imatinib) isimli bir ilac var ve basari orani % 90larda. Icinizi ferah tutun.
Yeni evliymissiniz, size tavsiyem cocuk dusunuyorsaniz yumurtalarinizi kemoterapiden once dondurmaniz olur. En az hasarla iyilesmenizi dilerim.
bana da öyle geldi sanki çok şüphe verici bir durum
kiblerseniz bakarlar fake üyelik mi kasıtlı mı diyeBu konuda site yoneticileri bisey yapabilir mi acaba cok ilginc cok huzursuz edici
gözlerım dolduBak sana çok ilginç bir olay analatayım....birgün genç bir gebe yatırdık bebek 20 haftayı geçmişti...anneye akut lösemi tanısı koyduk...kadıncağız kendi derdine düştü, bebeği bırakın beni kurtarın diye yalvarıyor...biz ise ikisinide kurtarmak için uğraşıyoruz...bebek hareketli sağlıklı....neyse tüm riski aldık, aile bebeğin kaybını göze aldı, anneye kemoterapi verdik ama hiç yanıt yok, hücreler sıfırlandı...ikinci kür yine yanıt yok...ama bebek kıpır kıpır, kadın doğumcular ve biz şaşkınız...daha yüksek doz vermemiz gerekiyor ve bebek 30 haftayı geçti...Kan hücreleri nerdeyse sıfırlanmış halde, konsey kararı ile bebek sezeryanla alındı, biraz küvezde kaldı, sapasağlam...rabbimin mucizesi...kadının eltiside bebek emziriyormuş, bebeği yengeye gönderdik emzirdi, anneyye tedavi verdik , iyileşti, kemik iliği nakli oldu...birgün geldi bizi ziyarete tosuncuk kocaman olmuş nasıl gülüyor...bazıları bizi ruhsuz ve merhametsiz sanıyor ama o gün o bebeği kucağıma alıp ağlamıştım, annesiyle birlikte.... O kadını kurtaran hayata bağlılığı oldu...umarım sanada moral olur...
Evet dogru dusunuyorsunuz.tedaviyle ilgili pazartesi gorusmem var.doktorumla .gelismeleri buradan yazacagim.ben isin bu hamilelik boyutunu bilmiyordum.cocugum olmama riski mi var yani?
Kemoterapi/radyoterapi sonrasi yumurtaliklarinizin zarar gorme ihtimali var malesef. O yuzden genelde yumurta dondurma tavsiye edilir sizin gibi genc kadinlara.
Gecmis olsun. Allah sifa versin.. Size bi tavsiyem olacak. Eger instagram kullaniyosaniz benonunblogu sayfasini mutlaka takip edin.. 27 yasinda. Ona da losemi teshisi konmus, tedavi surecinde su an. Hayata bakis acisi, hastaligi hakkinda ki dusunceleri, teslimiyeti, sukretmesi o kadar etkileyici ki. O hastaligina misafir diye hitap ediyor..İnsan onun hislerini okudukca kendinden dert ettigi seylerden utaniyor. Terapi gibi adeta.. Benim hayatimda cok seyi degistirmeme, cok seyi duzeltmeme sebep oldu beno.. Takip edin mutlaka okuyun yasadiklarini hissettiklerini