• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

YGS ve LYS yeni sistem hk.Acil yardım kızlar ...

Sitarem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2007
171
1
96
İstanbul
Selam kızlar,ben seneye sınava girmeye niyetlendim.İşletme mezunuyum ama farklı branşlar için şansımı denemek istiyorum sınava girmekle birşey kaybetmem diye düşündüm ve hazırlanmaya karar verdim..
şimdi sorum şöyle ben sayısal mezunuyum.eski sınav sistemi değişti yeni sınav sistemi hakkında bilgi verebilirmisiniz? farklı günler farklı sınavlar gerçekleşiyormuş biz onlara girmek için kendimiz mi tercih yapıyoruz? bir de mesela ben şimdi sayısal mezunuyum ama sözel hazırlık yaparak sözel ağırlıklı bölümleri seçebilirmiyim ya da şöyle söyleyeyim sadece sözel branş derslerinin sınavlarına girebiliyormuyum?
Bu arada dershanelerin sınav setleri oluyor kitapevlerinde , mesela orda da branşları ayırmışlar,sayısal sözel eşit ağırlık diye.o setlerden de almak istiyorum ama ben şimdi sayısal setmi alıcam sözel istediğim için sözel mi?kafam çok karıştı inanın:(
Acil yardım ederseniz çok sevinirim,teşekkürler şimdiden...:16:

sınav ygs lys diye ikiye ayrılıyor ygs eski sisteme göre 1. bölüm ortak alan yani. lys alan derslerin sınavları.Sayısal çıkışlı biri sözel sınavına da girebiliyor.Hangi sınava girmek istiyorsan onun için başvuru yapıyorsun.Ygs ye girmek zorunlu ygs ye bütün alanlar giriyor.Lys de hangi alandan gireceğini belirtiyorsun sözelden girmek istiyorsan edebiyat ve tarih-coğrafya sınavlarına girmek için başvuru yapman gerekiyor ygs den sonra.Yani sadece sözel derslerinin sınavlarına girme imkanın var.Kat sayı eskisi kadar çok oynamıyor.Kitapevinden sözel seti alacaksın.sözel istediğin için.
Sözel setinde ygs için de kaynak oluyor mu onun hakkında bilgim yok ama.sen yine de belirt.
ygs 27 martta diğer sözel sınavlarının tarihlerini ösym nin resmi sitesinden öğrenebilirsin.Ben eşit ağırlıkçı olduğum için sadece benim sınavların tarihlerini biliyorum.
Başarılar:49:

kızlar bende bu yıl öss ye girmek istiyorum benimde bilgim yok yeni sistem hakkında banada bilgi verirseniz çok sevinirim.
şimdi şöyle anlatayım ben ea çıkışlıyım düz lise mezunuyum ve tercih için att ve ebelik düşünüyorum ygs 2 puanıyla alınıyormuş yeni sistemden anladığım kadarıyla :27: ama o puanı nasıl alacm bilmiyorum :1:yani ne çözmem gerekir hangi sınava girmeliyim bana bir bilgi verin lütfen kör kütük cahil oldum ayol yaaa

Son düzenleme:
kızlar bende bu yıl öss ye girmek istiyorum benimde bilgim yok yeni sistem hakkında banada bilgi verirseniz çok sevinirim.
şimdi şöyle anlatayım ben ea çıkışlıyım düz lise mezunuyum ve tercih için att ve ebelik düşünüyorum ygs 2 puanıyla alınıyormuş yeni sistemden anladığım kadarıyla :27: ama o puanı nasıl alacm bilmiyorum :1:yani ne çözmem gerekir hangi sınava girmeliyim bana bir bilgi verin lütfen kör kütük cahil oldum ayol yaaa

ygs1 ygs 2 puan türü sayısal bölüm öğrencilerinin puan türüdür.fen ağırlıklıdır.Tm çıkışlılarınki ise ygs5 ve
ygs6 dır.Tm çıkışlı olup sayısal puan türünden tercih yapmanız demek olacak ygs2den tercih yapmak.Sadece 1. sınava girmeniz yetiyor.Ortak bölüm sınavı eski tabirle.birinci bölüm yani.Tm çıkışlı olduğunuz için fen1 testinde zorlanabilirsiniz.Diğer dersleri de çok iyi yapmanız gerekiyor.türkçe matamatik sosyal ve fen soruluyor her biri 40 soru.Süre 160 dakika.

merhaba kızlar.ben de bu yıl sınava girmeye niyetlendim.aslında mezun olalı 10 sene oldu ama her geçen yıl okumadığım için daha fazla pişman olduyorum.bu yüzden 30 yaşında da olsam bişeyler yapmak en azından kendim için denemek istiyorum.anadolu ünüversitesinde çok güzel açık öğretim bölümlerinin olduğunu gördüm ama ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok.benim zamanımdakiyle şimdi arasında o kadar çok fark var ki herşey sürekli değişiyo zaten.yanılmıyorsam lys ye girmem gerekiyo ve sınav 27 marttaymış.ve yine yanılmıyorsam bugün başvurular başlamış.öncelikle ne yapmalıyım?başvuru belgesini nerden alabilirim.sonra sanırım gidip bankaya para yatırmam gerekiyormuş.biri bana bu konuda bilgi verebilirse çok sevinirim

slm benım merak ettıgım sımdı ygs nın tercıhlerı lgsden once mı oluyo yanı 2 sınede gırme sansım yokmu
ben ben ygs ye gırecegım sımdı ama lgs gırmek ıstıyorum ıyı bı puan alırsam 4 yıılık yazıcam ama lgs tercıhlerıne kadar ygs tercıhlerı yapılmıs oluyomu cunkı ozaman 4 yıllık tutturamazsam bu seferde ygs dekı 2 yıllık bolumler dolmusmu olcak yoksa 2 sınavdan sonramı yapılıyo 2 sının tercıhlerde....hanı ben 2 yıllıga gırcem ama lgs dede sansımı demek ıstıyorum...birdeee su anda aöf okuyorum bunun bı sıkıntısı olurdu aöf ve normal unıvı aynı anda okuyabılıyomuyum lutfen yardımmmmm.........

merhaba kızlar.ben de bu yıl sınava girmeye niyetlendim.aslında mezun olalı 10 sene oldu ama her geçen yıl okumadığım için daha fazla pişman olduyorum.bu yüzden 30 yaşında da olsam bişeyler yapmak en azından kendim için denemek istiyorum.anadolu ünüversitesinde çok güzel açık öğretim bölümlerinin olduğunu gördüm ama ne yapmam gerektiği hakkında en ufak bir fikrim yok.benim zamanımdakiyle şimdi arasında o kadar çok fark var ki herşey sürekli değişiyo zaten.yanılmıyorsam lys ye girmem gerekiyo ve sınav 27 marttaymış.ve yine yanılmıyorsam bugün başvurular başlamış.öncelikle ne yapmalıyım?başvuru belgesini nerden alabilirim.sonra sanırım gidip bankaya para yatırmam gerekiyormuş.biri bana bu konuda bilgi verebilirse çok sevinirim

evet bankaya 35lira yatırılıyor ziraata yatırılabiliyor diger bankaları bilmiyorum da sonra gidip herhangi bir okuldan basvuru yapabilirsin

Son düzenleme:
aynı donem derken aynı tarıhtemı yanı bıde tercıh yaparkem hep 4 yıllık hem 2 yıllık terıcı yapabılıyomuyuz acaba yoksa sadece tek bi şansmı var

2-4 karışık yazabilirsin
tercih dönemi lys sonuçları açıklanınca oluyo, sadece ygs'ye girmiş olsan bile

bu zaana kadar uzamış olacağını sanmıyorum canım.bitmiştir

bende bısey sormak ıstıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım. ben tm cıkışlıyım 2 yıllık bankacılık ve sıgortacılık ıstıyorum. bu durumda sadece '' ygs '' ye gırmem yeterlı oluyo mu yoksa 4 yıllık tercıh etmıcegım halde '' lys '' ye de gırmek zorundayım ?

bende bısey sormak ıstıyorum yardımcı olursanız cok sevınırım. ben tm cıkışlıyım 2 yıllık bankacılık ve sıgortacılık ıstıyorum. bu durumda sadece '' ygs '' ye gırmem yeterlı oluyo mu yoksa 4 yıllık tercıh etmıcegım halde '' lys '' ye de gırmek zorundayım ?

2 yıılık tercihler için ygs ye girmeniz yeterli

Düz lise sözel çıkışlıyım . Polislik için ygs ye girmem yeterli olur mu ?

Ayy çok heyecanlandım :))

Ben sözel çıkışlıyım fakat üniversitede eşit ağırlıktan bölüm seçmek istiyorum. Şimdi ben lys'de kendi bölümümün testlerini çözmek zorunda mıyım (SÖZ 2) Yoksa eski sisteme göre MAT 2 çözmem yeterlimi? Yani, aynen eşit ağırlık öğrencisiymiş gibi onun testlerini çözeceğim. Eğer bu mümkünse mat çalışmaya başlarım.. İnşallah yanlış anlamamışımdır..

kısaca şöyle sorayım: Sözel çıkışlı biri olarak eşit ağırlık bölümünden meslek seçmek istiyorum. Bunun için hangi testlerden sorumluyum. Aslında arkadaşımız açıklamış ama iyice emin olmak istiyorum..

Nolurrrrrr Yardımmmmm:kkk: :16:

selam kızlar bende uzun bir aradan sonra sınava girecem o yüzden benimde çok fazla bilgim yok
şimdi ben düz lise tm mezunuydum

ilk olarak ygs ye girecem
sonra lys 1 ve lys 3 girecem
buraya kadar tamam

ayrıca ben lys 4 sınavınada girsem burdan alacağım puanımın bana bir faydası olurmu tm bölümü için
ben tm ciyim ama sözelimde çok iyidir hani faydası olacaksa onada gireyim diyorum

Back