YGS/LYS puan kırılması hakkında

Supernatural

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Aralık 2008
92
1
86
33
İstanbul
Merhaba arkadaşlar ben ilk sınavıma 2010'da girmiştim ve 2 yıllık bi meslek yüksek okulu'nu tutturdum,gittim kayıt da yaptırdım deneyeyim belki içime siner diye fakat alışamadım ve ayrıldım okuldan.Eğer gitseydim önümüzdeki yaz bitirmiş olacaktım..Puanım kırılacağı için 2 yıl boyunca sınava da giremedim.Şimdi tekrar hazırlanıyorum bi kaç arkadaşıma sordum ama emin olamadım acaba yıne kırılacak mıdır benım puanım?Yani okulum bitmiş oluyor bu sene bi engel kalmamış oluyor ama?
Lütfen kırılmıyacak diyin

Ve birde kızlar ben şimdi kayıdımı internetten yapacağım ama bu öğrenim durumu kısmında ki seçeneklerden hangısını seçmem gerekır?Yardımcı olursanız sevinirim

Son düzenleme:
Elinizde diplomanız yoksa mezun sayılmıyorsunuz
Puanınız kırılacak diye biliyorum

Bir yüksek öğretim kurumuna kayıt yaptırıldıktan sonraki sene tekrar girildiğinde okul puanı düşüyor
2010 girişliyseniz puan kırılma gibi bir durum olmayacak

Okula devam etmeyip mezun olmadığınız için lise mezunu sayılıyorsunuz

Elinizde diplomanız yoksa mezun sayılmıyorsunuz
Puanınız kırılacak diye biliyorum

Teşekkür ederim cevaplarınız içinnn..

Meslek lisesi mezunuysan 2 yıllık kendi bölümüne kayıt olduysan sınavsız geçiş oluyor bu ve sınavsız geçiş de puanın kırılmaz. Ama eğer meslek lisesi çıkışlı değilsen ilk sene için puanın kırılır diye biliyorum 2 sene ara verdiysen kırılmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…