dua ederim dedin diye cevap yazıyorum bak peşinen duamı isterim
hayırlısıyla atansın diye
yeni sistemi az çok biliyorum canım ama detayları çok bilmiyorum, şimdi alan dışı şu demek sen eğer sayısalcıysan ama hukuk fakültesinin puan türünden yerleşicek kadar puan aldıysan senden puan kesmiyorlar ve sen hukuk okuyabiliyorsun, sözelciysen tıpa yerleşicek kadar o alanda puan aldıysanda puanını kesmiyorlar her alanda bu böyle yeni sistemde,şimdi burda hangi bölümü istediğin önem taşıyor işin bir gerçeği varki sayısal okuyan lise çıkışlı kişi her alanda yetkin oluyor biraz çalışma ile edebiyat coğrafya tarih yapabiliyor o nedenle senin seçtiğin alanda senin önüne geçebilir ki bu yıl sayısal öğrencileri eşit ağırlık öğrencilerinin sıklıkla tercih ettiği iibf fakültelerini istila ettiler resmen...şimdi canım katsayı sorun için açıp bakman gerek ben katsayıları tamı tamına bilmiyorum ama atıyorum mühendislik tercih ediceksen o sınavda matematik ve fizik soruları daha yüksek katsayılarla çarpılıyor, hukuk tercih ediceksen o sınavda da türkçe ve matematik yüksek oluyor, sözel bölüm tercih ediceksende sözellerin katsayıları yüksek olur ama ne seçiceksen seç matematiğini yüksek tutmaya çalış canım,allah yardımcın olsun başarılar diliyorum