Yetistirme tarzindan kaynakli ozguven sorunu nasil asilir?

isimsizdiss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Haziran 2022
372
169
27
Günaydın herkese. Babam baskıcı bir insandı, 26 yaşındayım hala onlarla yaşıyorum. Hiç sevgilim olmadı, 26 yaşında is hayatına başladım. Kara leke çalma kafasında birisi hala yani. İnsanlar ile konuşurken gözlerimi kaçırıyorum, telefonla oynuyorum sürekli. İnsanlar sosyal, anlatacağı pek çok anısı var. Ama benim hiçbir şeyim yok. Ozguvenimi tekrar nasıl geri kazanabilirim?

Merhaba, benim kuzenim de 26 yaşında ve küçükken bir rahatsızlık geçirdiği için ailesi çok kısıtladı yanlarından hiç ayırmadi arkadaşları ile dışarı çıkamadı sevgilisi olmadı nerde nasıl konuşacağını bilmiyordu. Üniversiteye gitti müzik öğretmenliğini bitirdi şimdi özel dersler veriyor öğrencileri var kendisini kapatmadı bir şekilde tutundu hayata. Senin hiç kimseden eksiğin yok unutma. Bu zamana kadar bir anın yoksa bundan sonra olur. Ailenin yaptıklarını ve geçmişini öne sürerek devam etme artık 26 yaşındasın ve kendin neyin ne olduğunu biliyorsun. Hiç bir şey için geç değil.

Kişisel gelişim kitapları oku biraz hayata atıl kendini kısıtlama. Arkadaşın yok diye eve kapanma mesela gidip kendi başına bi cafede kahve içebil. Mağaza gez saçında kıyafetinde değişiklik yap yenilik iyi gelir insana hoşuma gider. Çalıştığın yerde hiç insan yok mu çıkışta git biri ile bi kahve iç bişeyler paylaş

Teşekkürler

Bir anda olmaz ama küçük küçük adımlarla başarabilirsin. Çok klişe ama önce senin kendine saygı, güven duyman lazım. Kendi gözünde değerli olman lazım.

Her açıdan kendine yatırım yap. Giyim, bakım, okuma, gezme,hobi.Kendinin olabilecek en iyi versiyonu ol. Benden olmaz deme. Ne insanlar neler başarıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…