Yetersiz hissediyorum

kirmizi oje

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
2.209
4.962
Çok yorgun hissediyorum..

Hayat şartları canımı çok sıkıyor ve tatmin olamıyorum içinde bulunduğum şartlardan. Kısaca özetlemem gerekirse; şu an özel bir okulda öğretmenlik yapıyorum. Maaşım asgari ücretle aynı diyebilirim. Ve haftada 20 ders saatim var. Okulumun şartları, ortamınını hiçbir şekilde sevmiyorum.

Çok iyi bir liseden ve bölümümün Türkiye'deki en iyi üniversitesinden mezun oldum. Yurtdışında dil eğitimi aldım iki dil öğrendim öğrenciyken, gezdim, ideallerimin peşinden gitme hayalleri kurdum. Mezun olunca bana öğretmenlik yolu göründü. Çok hevesli başlamışken, özel okuldaki idareci ve velilerin tripleri ve hakarete varan tavırları beni soğuttu. O kadar şeyi insanlardan böyle aşağılanmak için mi öğrendim diye düşünüp üzülüyorum. Kpss'ye girmedim evlendikten sonra yurtdışında bir müddet kalmak zorunda olduğum için. Şu an Türkiye'deyim, düğünden sonra eşimin ülkesine yerleşeceğim. Ne maddi ne de (mesleki olarak) manevi tatmin olamıyorum. Eşimin ülkesinde Türkçe öğretmenliği yapabilirim belki diyorum ama Türkçe öğretmeni değilim ve kendi bölümümden öğretmenlik başka ülkede yapamam.

Ne yapacağım bilmiyorum... Yaşım 23 ve ben kendimi mutlu hissetmiyorum. Para kazanmak, kendimi kariyer olarak da mutlu etmek istiyorum.. Başka hangi alana yönelebilirim aklım ermiyor. Zihnim çok dolu. Ve bir çıkar yol bulamıyorum...

Bence güzel bir araştırma yaparak başlayın ise kpss memurluk sınavlarına girin vs.bi yerlerden baslayin

Canım benim aynı yollardan gecmisiz ayni şeyler yaşamışız, tek fark ben 30 uma kadar dayandım hatta dayanmak zorunda kaldım o lanet velilere ve öğrencilerine( insan evladi olanlar nadirdir ve hala kalbimdedir ) sonra birgün aşık olabileceğim adamla tanıştım 3 yıldır perimasali yasiyorum. Calismiyorum çalışmayı düşünmüyorum çok tatmin olmuş hissediyorum öyle ki çalışırken bu kadar özgüvenli ve tatmin olmuş değildim. Bir cok ugrasim var şimdi yapmaktan zevk aldığım şeyleri yapiyorum.

eşinizin ülkesi ne?
Türkçe öğretmenliği her ülkede giden bi meslek değil malum.

Vallahi çok gençsin.
Senin yerinde olsam iyi bir mastera kaydolurum gittiğim yerde.

Öğretmenlik uzama/kısalma hesabı yapanlara göre bir meslek değil; ne uzadığın ne kısaldığın bir meslek, bunu umursamıyorsan çocuklarla vakit geçirmeyi seviyorsan yap yoksa mutsuz olursun. Karakterin bu mesleğe zaten uygun değil, yükseköğrenimde farklı bir alana kay bence.

Ben de hayatımın aşkını buldum ve çok mutluyum bu açıdan ama yerimde duramıyorum, bi de maddi olarak ihtiyacımız da var, ikimizin de çalışması lazım bir yatırım yapabilmemiz için.. ben hem kendimi geliştireyim hem kendimi tatmin edeyim istiyorum ama olmuyor

Allah biliyor valla ocugum olmadığına şükrediyorum... neden olduğunu yazayım : okullarda ki kreşlerde ki diğer ebeveynler yüzünden. tabii eğitim ve öğretimden anlamayan öğretmenleri görünce de aynı şeyi hissediyorum ( sizi ve mesleğini en iyi şekilde icraa etmek istyenleri tenzii ederek yazdım son cümleyi)
senin de veliler yüzünden çektiklerini anlıyorum. ama şunu da düşün bazen bazen haklı olabiliyorlar.
eger senin maaşın güzel olsaydı bunları sıkıntı etmezdin. iş hayatında insanı en mutlu eden 2 şey
para ve mevkii

Gideceğin ülkenin şartlarda bağlı yeni bir iş alanı yaratma isteğin.
Hizli karar verme, okul guzel secenek ama bu seferde bu saydıklarına ek üstüne bir de master yaptım yine sonuç bu diye daha çok hayal kırıklığına ugrayabilirsin.

Lisede ve özelde öğretmenlik istemiyorum kesinlikle çünkü hakikaten insanı aşağılıyorlar ve bu en tahammül edemediğim şey Yaşım genç cherry evet ama zaman hızlı akıyor, seneler sonra böyle pısıp oturdum ve hiçbir şey yapamadım ilerleyemedim diye üzülmek istemiyorum

Yabancılara Türkçe eğitimi çok hoşuma gidiyor, gönüllü dersler veriyorum yabancılara ve çok mutlu oluyorum, karşımda veli yok, bik bik öten idare yok, istekli olan yetişkin insanlar.. Eşimin ülkesinde de Türkçe inanılmaz revaçta ama benim de bölümüm bu değil..

Onca sene emek verip de hem maddi olarak sıkıntı yaşamak hem de yetersiz bir ortamda çalışmak çok canımı yakıyor..

Daha evlenmeden nedir bu yatirim derdi ya, kendinizi şimdiden böyle strese sıkarsanız bu güzel günleriniz yaşanmadan dün olur, bi kaç yıl sonra elinizde,hırslarına kapılıp gitmiş yıpranmış bi kadın, eşinin stresinden evliliğin tadını alamamış eşini annesi gibi gören bi koca, alkışkanliga dönmüş bi ilişki, bolca ev kredisi borcu, ve çocuğun okul taksidi kalır.

Açı
Açıkçası çchampagneshimmer, post: 46436205, member: 200250"]Allah biliyor valla ocugum olmadığına şükrediyorum... neden olduğunu yazayım : okullarda ki kreşlerde ki diğer ebeveynler yüzünden. tabii eğitim ve öğretimden anlamayan öğretmenleri görünce de aynı şeyi hissediyorum ( sizi ve mesleğini en iyi şekilde icraa etmek istyenleri tenzii ederek yazdım son cümleyi)
senin de veliler yüzünden çektiklerini anlıyorum. ama şunu da düşün bazen bazen haklı olabiliyorlar.
eger senin maaşın güzel olsaydı bunları sıkıntı etmezdin. iş hayatında insanı en mutlu eden 2 şey
para ve mevkii[/QUOTE]

Açıkçası ilerde çocuğum olduğunda eğitim konusunu nasıl yapacağım burası benim de kafamı kurcalıyor. Eğitim sistemi sıkıntılı, sistem sürekli öğrenciyi ve veliyi haklı çıkarmaya odaklanmış. Öğretmenlere çok yükleniyorlar bu durumda eskisi gibi saygı yok. Hak ettiği notu verdiğiniz için suratınıza tükürmeye kalkan veliler var emin olun. Babası zengin diye yaptığı davranışlarına göz yumulan öğrenciler. Daha neler neler. İdealist başlayan öğretmenleri yıldırıyor işte bunlar..

Anadilini öğretmek zevklidir hem de, bence branşın olmasa da özel ders verebilirsin panpa.

Eskiden böyle değildi devir çok kötü ilerliyor. Yazık..
Eskiden bizim zamanımızda öğretmen dediğin anneden babadan sonra gelirdi... Dayak yerdik; tokat saç çekme, cetvelle ama bi kez eve yetiştirmedik!
Ne güzel zamanlardı ilkokul öğretmenimi hep saygıyla anıyorum keşke görme imkanım olsa
Dayak çok yedim ama şimdi geriye baktığımda kötü bi anım yok hala çok seviyorum öğretmenimi inş bi gün karşılaşırız.
Şimdi durum içler acısı öğretmen okulda öğrenciye bağıramıyor bile! Öğretmeni sallamıyorlar, değer vermiyorlar. Hele Veliler! evde oturup bütün gün dedikodudan başka işleri yok ama öğretmen bi eline cetvelle vursa kıyameti kopartırlar.
Öğretmenlik aslında ne kadar onurlu bi meslek birine bişey öğretmek!
'Milletleri kurtaran yalnız ve ancak Öğretmenlerdir'
Atatürk'ün kemikleri sızlıyor

Malesef.. Belki de oluruna bırakmalıyım dediğiniz gibi..

Kusura bakmayın ama değişik bir öğretmen modeli anlayışınız var.
Çocuğa şiddet göstermeden de eğitim veren harika insanlar var.
Genç, hevesli,ve öğrenciyi anlayan öğretmenlerde.
Öğretmene saygıya ihtiyacimiz olduğu kesin, ama cetvelli öğretmene ihtiyacimiz yok.
Herhangi biri tarafından bagrilmayi veya cetvelle yada döverek cezalandırılmayı haketmiyor çocuklarımız.
Saygılı çocuklar yetiştirmek üstümüze ne kadar vazifeyse, çocuklarımızı korumakta vazifemız.

Eşim geçen bi liseye iş için gitti öğrencinin birine x bölümü nerede diye sormuş öğrencinin verdiği cvp şu; ne bilim a... kodumun okulunda 2 bin tane bölüm var.
Mal gibi kalakalmış başkasına da soramamış. Kendisi bulmuş. Okuldan kendimi dışarı zor attım diyor.

Siz benim anlatmak istediğimi anlayamamışsınız...
O yüzden size açıklama gereği duymuyorum, polemiğe girmeyin lütfen.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…