• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yeterince sütüm var mı?

Muge2304

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
1 Mayıs 2020
4
-1
1
34
Merhabalar,
Daha yeni doğum yaptım bebeğim 1 haftalık ve sütüm az mı geliyor endişesi yaşıyorum. İlk günler bebeğimi emzirmeye çalıştım emdiği halde çok sütüm gelmediği için kilo verdik. Sonradan sütüm geldikçe 3 günde toparladık ama artık korkudan sütümü sağarak veriyorum ne kadar yediğini görmek için. Buna birazda annem sebep oldu ilk günler bebeğim emmek istediğinde çok emdi doyduğunu anlamıyor diye söyleyip elimden aldı ve 15 c c yeterli dedi ancak öyle olmadığını gördüm. Son 3 4 gündür 50 60 cc yedirdim ve kilo aldı. Şimdi psikolojik olarak baskı hissediyorum sanki emzirirken kızım doymayacak gibi. Deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız?

Öncelikle bebeğinizi Allah size bağışlasın hayırlı uğurlu olsun ona uzun sağlıklı sıhhatli mutlu bir ömür versin.
Annenizi bir an evvel gönderin evden,Allah aşkına 30 40 sene once dogum yapmis ınsanları tutmayın yanınızda yakınınızda. Suan hayatınızın en güzel günlerini yasarken stres olmaya değer mi ne demek annem elimden aldı cocugu
Doyduğunu anlamayan tek canlı hayvandır..
Onlar da yediğini istifra eder..
Bebekler de fazla süt içtiğinde zaten ağzından burnundan bunu kusar.
Çocuğunuz cok ufak olduğu için yeniden memeye dönecektir.
Biraz inatlasmaniz gerekebilir. Bebeğimiz cok küçük ve midesi ufak bir kayısı kadar falandır Allah aşkına neden doymasın? Sizi sütünüzün az olduğuna ve ya çok olduğuna ikna etmeye çalışanlara kulak asmayın
Annenize ve size yanlis yönlendirme yapacak kimselere ihtiyaciniz olmasin bence.
Cocugun gelişimi aylik ölcümlerde zaten belli olacaktır doktor size söyleyecektir .

Bakin daha 1 haftada psikolojiniz zedelenmiş bunu kendinize yapmayın. Anneyle cocuk buyutulmez onlarin bildiği kendisine yetmiyor onun harici cc hesabını tam bilemiyorum ama bebek cok ufak deneyimli arkadaşlar yardımci olacaktır

Bebeğin emdiği miktarla sizin sagdıgınız aynı olmaz doyarsa da uyur zaten ne demek emdiğini bilmiyor.

Sıkıntı yapmayın bol sıvı tüketin güzelce beslenme ile birde gece bol bol emzirin daha cok artar sütünüz saglıkla büyütün.

Sagip vermekle hata ediyorsun. Ha yine sağ ve ver arada ama emmesi ile sagip vermek çok farklı. Bazen ben de diyorum keşke meme üzerinde ölçü olsa da görsem diye😅 ama bebek doydugu noktada bırakır zaten eğer bir sağlık problemi yoksa. Sarılık gibi uyutan bir problem mesela, devamlı uyur ve ememez. O noktada zorlamak lazım. Ama onun haricinde bebek ayarlar ne kadar emecegini. Anneni dinleme. En fazla fazlasını kusar zaten.

İlk günler bebeğimi emzirmeye çalıştım emdiği halde çok sütüm gelmediği için kilo verdik.
Bebeğiniz tamam da siz niye kilo verdiniz onu anlamadım ben.
Buna birazda annem sebep oldu ilk günler bebeğim emmek istediğinde çok emdi doyduğunu anlamıyor diye söyleyip elimden aldı
Anneniz neyin kafasını yaşıyor, ne alaka doyduğunu anlamıyor deyip çekmek? 🤦🏻‍♀️ Bebeği emzirebildiğiniz kadar emzirin ilk günler. Sarılık olmaması için beslenmesi önemli. Bebek doyduğunda ya emmeyi bırakır ya da uyuyakalır zaten.

Merhabalar,
Daha yeni doğum yaptım bebeğim 1 haftalık ve sütüm az mı geliyor endişesi yaşıyorum. İlk günler bebeğimi emzirmeye çalıştım emdiği halde çok sütüm gelmediği için kilo verdik. Sonradan sütüm geldikçe 3 günde toparladık ama artık korkudan sütümü sağarak veriyorum ne kadar yediğini görmek için. Buna birazda annem sebep oldu ilk günler bebeğim emmek istediğinde çok emdi doyduğunu anlamıyor diye söyleyip elimden aldı ve 15 c c yeterli dedi ancak öyle olmadığını gördüm. Son 3 4 gündür 50 60 cc yedirdim ve kilo aldı. Şimdi psikolojik olarak baskı hissediyorum sanki emzirirken kızım doymayacak gibi. Deneyimlerinizi benimle paylaşır mısınız?
Kesinlikle emen bebeği sagarak biberonla beslemeye aliatirmayin çünkü sadece sağmak sütü azaltır. Ayrıca bebeğin doyup doymadigini sadece bebeğin annesi bilir. Başkalarının dediğine çok takılmayın kendinize güvenin.

Bebeğin cişini takıp ederek doyduğunu anlayabilirsin. Her bebek doğduktan sonra az kilo verir zaten. Midesi kiraz çekirdeği kadar. Sürekli her fırsatta emzirerek sütun çok artar. 2 saat bekleme. Gak dese emzir guk dese emzir. Sağmaktan sa emzirmek sütü daha da arttırir. Sende mutlaka uyu ara bol su iç.
Ayrıca ilk başta süt dolu hissedersin göğüs sert olur . Sonra yumusadiğinda sanmaki süt bitti . Göğüs bebeğe göre. Süt üretmeyi öğretiyor ve göğüs alışıyor.
Hergün ılık duş al sütun artar. Bebeğini sağliklà büyüt. Emzirme gruplarına katil bilgiler var.
Ayrıca annen kucağından almasın annelik içgüdüsel panik yapmadan kendinizi dinleyin.
Önemli olan kararında sağlıklı Kilo alması. Ben geceleri dahi saatimi kurup normalden fazla emzirerek sütumu arttirmistim. Kendinize güvenin sütü var diye. Dediğim gibi ciş takibi yapın. .Ne kadar ağırlıkta Kaçkare olduğu bilgisi o gruplarda var hatırlayamadım.
Keşke hamileyken bu konuda çok araştırıp bilgiler edinilse. .

Sağlıkla büyütün inşallah bebeğinizi hayırlı olsun.

Bebeğinizi emzirin. Zaten fazlasını emmez. Bir göğsünüzü emzirirken diğerinden süt akıyorsa sütünüz yeterli denektir. Bana bebek hemşiresi söylemişti. Allah analı babalı büyütsün canım

Bende basta anlamadım acemi olduğum için ama işte bazen büyükler herşeye çok müdahale ediyorlar ve birşey söyleyince de kötü olan sen oluyorsun. Psikolojik olarak biraz desteğe ihtiyacım var sütüm konusunda beni çok endişeye düşürdükleri için. Teşekkür ederim herkese biraz olsun içim rahatlamaya başladı.

Bebekler zaten ilk günlerde ödem atıp kilo verirler bu normal.
Sağım yapmayın. Anne bebek beraberken sağım önerilmez
Ayrıca memeden sağımla çıkan süt miktarıyla bebeğin kendi emdiği farklıdır, bebekler hep daha fazla alır memeden. Sağımda çıkan miktar sütün az olduğunu göstermez.
Bebek bu daha yenidoğan tabi ki memeden inmeyecek hep emmek isteyecek.
Emzik biberon vermeden emzirin.
Emzirmek sadece karın doyurmak değildir.
Sütün yettiğini anlamak için de ilk 1 ay kakalı bezlerine bakacaksınız. 24 saat toplamında 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur. Aynı bezde de olabilir bu.
1 aydan sonra ek gıdaya kadar çişli bezlere bakılır. 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa yetiyordur.

Bebekler zaten ilk günlerde ödem atıp kilo verirler bu normal.
Sağım yapmayın. Anne bebek beraberken sağım önerilmez
Ayrıca memeden sağımla çıkan süt miktarıyla bebeğin kendi emdiği farklıdır, bebekler hep daha fazla alır memeden. Sağımda çıkan miktar sütün az olduğunu göstermez.
Bebek bu daha yenidoğan tabi ki memeden inmeyecek hep emmek isteyecek.
Emzik biberon vermeden emzirin.
Emzirmek sadece karın doyurmak değildir.
Sütün yettiğini anlamak için de ilk 1 ay kakalı bezlerine bakacaksınız. 24 saat toplamında 3 kez 1 lira büyüklüğünde kaka yapıyorsa doyuyordur. Aynı bezde de olabilir bu.
1 aydan sonra ek gıdaya kadar çişli bezlere bakılır. 24 saat toplamında bir paket margarin ağırlığında oluyorsa yetiyordur.

Şuan herşey normal kaka ve ciş yapması ancak ben biraz emzirip birazda sağarak veriyorum ki devamlı başımda bana sütüm var mı endişesi yaşatan insanlar olduğundan böyle bir psikolojiye girdim.

Her anne gibi bu endişeleri yaşamanız çok normal. Ayrica ilk hafta kilo verir bebekler. Oğlum 3900 doğmuştu. ilk hafta kontrole gittiğimiz de 3600 olmustu. Bebek ne zaman isterse o zaman emzirin isterse hep kalsın meme de. Emzirdikçe çoğalır sütünüz.. Çişini kakasını yapıyorsa doyuyordur zaten. İlk ay kilo alıdığını görünce rahatlamıştım ben ilk ay içim içimi yemişti. Çünkü her ağladığın da aç bu cocuk doymuyo diyolardı :)

Şuan herşey normal kaka ve ciş yapması ancak ben biraz emzirip birazda sağarak veriyorum ki devamlı başımda bana sütüm var mı endişesi yaşatan insanlar olduğundan böyle bir psikolojiye girdim.

Bebeğim 4-5 aylıkken bile sadece anne sütü almasına ve kilo alımı iyi olmasına rağmen sütün yetmiyo dediler. İlk emzirdiğim zamanlar kv yakın gözlüğünü takar emzirirken beni izlerdi memeden süt geliyo mu bebek içiyo mu diye :KK12:

Merhabalar,
İnstagram hesabından ben takip edebilirsiniz doulasevda

Back