• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yetenek sınavlarına nasıl hazırlanır(grafik tasarım )

_Bahar

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Temmuz 2008
133
0
96
34
Kastamonu
ben seneye grafik tasarım bölümüne girmeyi düşünüyorum renklerle ve sekillerle oynamayıı cok severim albüm kapağıı yada kitap kapağıı tasarlamak yada afiş hazırlamak muthiş bişey gibi geliyor ama resim cizemem ama guaj boya anca lisedee severdim ben araştırdım burda galiba ilkk aşamayıı atlattıktan sonra 2 aşama da nasıl cizdiğinize değil renkleri nasıl kullandığınıza bakıyolarmış ama pc de bazı programlarda tasarladığım seyler var inanılmaz hosuma gidiyo başka bir alanda düşünemiyorum kendimi bana bu konuda bilgi verebilirmisiniz resim kursuna falan gitmemi öneririrmisiniz yada grafik tasarım kurslarına bu sene herhangi bir önlisans programını secsemde secmesemde seneye heralde barajı gecerim sonra neler yapmam gerekiyo bana anlatabilirmisiniz

Canım ben grafik ve fotoğrafçılık okuyorum.

Elazığda grafik ve grafik tasarım 2 yılllık ama konyada 4 yıllık.

Bu bölümlere girişte mülakat oluyor ama resim bölümünüde okursan.

O yüzden ilinizdeki kız meslek lisesinde bu bölüm varsa müracat et ve derslerini almaya başla ..

ıyi resim yapmalısın canım..

Benim en iyi arkadaşım Marmara grafik tasarım bölümünde okuyor.. Sınavları nasıl olur ne gerekir dersen ayrıntılı olarak pm den görüşebiliriz burda özel ayrıntıları vermem zor olur.

Ben Mimar Sinan mezunuyum, ilk aşamayı geçmen çok zor.Umudunu kırmak istemiyorum ama muazzam bir çizim yeteneğine sahip değilsen ikinci aşamayı görebilmen zor...Benim yılımda ilk aşama çizimi şuydu: Arka planda taş bir binanın göründüğü bir bahçe, bahçede bir bank, bankta oturan bir kadın,kadınla roportaj yapan bir adam ve roportajı kayıt eden kamereman.ayrıca parkta oturan ve dolaşan diğer kişiler buna ek olarakda bir köpecik :) Çok yetenekli olduğumu iddia etmiyorum elbette ama neyle karşı karşıya kaldığını gör...Çok iyi bir kursa gitmen ve her türlü çizim tekniğini öğrenmen gerek yoksa sudan çıkmış balığa dönüyor insan...Bu arada marmara'nın sınavları Mimar Sinan'a göre daha insaflıdır...

iyi bi torpil bulursan hazırlanmana gerek yok.ama eğer millete karşı ben torpille yerleşmedim görüntüsü vermek istiyorsan git bikaç ay.eğlenceli olur.bu fakultelerin döner sermayelerine para yedirmen lazım.ordakiler doymazsa seni almazlar.milletvekili akraban babanın menfaat verdiği bi ahbabınız varsa oda olur. bunlara iyi yalakalık yapta mezun olunca iş aramayasın.

iyi bi torpil bulursan hazırlanmana gerek yok.ama eğer millete karşı ben torpille yerleşmedim görüntüsü vermek istiyorsan git bikaç ay.eğlenceli olur.bu fakultelerin döner sermayelerine para yedirmen lazım.ordakiler doymazsa seni almazlar.milletvekili akraban babanın menfaat verdiği bi ahbabınız varsa oda olur. bunlara iyi yalakalık yapta mezun olunca iş aramayasın.

ne kadar güzel moral vermişsiniz..tamam güllük gülistanlık değil herşey ama bu kadarda çaresiz değil...torpili bulsa nolcak yeteneği yoksa ? niye herşey torpil ? çalışan adamda çalışmışsa yapar bence...torpil de bi yere kadar gider.

tamam torpili varsa daha iyi olur ama yoksada dünyanın sonu değil bunu demek istiyorum

ne alakası var canım? yeteneği olmayan adamı oraya almak kendilerine ne katar ki? inan onunla uğraşmazlar. o bişeyleri beceremedikce hocaları sinir olur
torpilim falan olmadan birincilikle mimar sinan resime girdim, okula da harç parası hariç tek kuruş para vermedim
sakın çekemediğin biri kazanmış da sen girememiş olmayasın? seninki resmen çamur atma başka bişey değil

Genelde özel yetenek sınavı ile öğrenci alanına bölümleri kazanamayanlar torpil konusunu gündeme getirirler neden acaba? bu gün Türkiye'nin parmakla gösterilen tüm sanatçıları güzel sanatlar mezunudur, ne yani herkes mi torpilli? Benden daha yeteneklileri aldılar diyeceiniz yerde torpil, sanki devlet dairesi :)

ne kadar güzel moral vermişsiniz..tamam güllük gülistanlık değil herşey ama bu kadarda çaresiz değil...torpili bulsa nolcak yeteneği yoksa ? niye herşey torpil ? çalışan adamda çalışmışsa yapar bence...torpil de bi yere kadar gider.

tamam torpili varsa daha iyi olur ama yoksada dünyanın sonu değil bunu demek istiyorum

Ciddiye alma, evet gerçekten torpille yedek listeden giren insanlar yok değil ama onlarda zaten mezun olamıyorlar çünkü yetenekleri yok :)

ne alakası var canım? yeteneği olmayan adamı oraya almak kendilerine ne katar ki? inan onunla uğraşmazlar. o bişeyleri beceremedikce hocaları sinir olur
torpilim falan olmadan birincilikle mimar sinan resime girdim, okula da harç parası hariç tek kuruş para vermedim
sakın çekemediğin biri kazanmış da sen girememiş olmayasın? seninki resmen çamur atma başka bişey değil

Hay ağzına sağlık!

evet oldu aynen böyle:52:
güzel sanatlara hazırlık kursuna giden onca öğrenci de sadece kurs hocalarına para yedirmek için gidiyor:37:
bilip bilmeden ne kadar çok konuşan insan var:51:
konu sahibi arkadaşım biran önce iyi bir kursa başla tabiki torpille giren oluyordur hiç yok diyemeyiz ama çok az bi kısım öyle giriyor
eğer hedefinde kararlıysan biran önce çalışmalara başla

evet oldu aynen böyle:52:
güzel sanatlara hazırlık kursuna giden onca öğrenci de sadece kurs hocalarına para yedirmek için gidiyor:37:
bilip bilmeden ne kadar çok konuşan insan var:51:
konu sahibi arkadaşım biran önce iyi bir kursa başla tabiki torpille giren oluyordur hiç yok diyemeyiz ama çok az bi kısım öyle giriyor
eğer hedefinde kararlıysan biran önce çalışmalara başla

Hırs işte...Ne kötü bir şey...Başaramayınca çamur at olsun bitsin...Bu arada konu 2008'den kalmış iyi hortlatmışız haha

Back