Yeşilin isyanı; apartmanın 4. katından incir ağacı 'fışkırdı'!

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.825
898
İncir ağacının yaklaşık 4 yıldır beton üzerinde büyüdüğü belirtildi
page_yesilin-isyani-apartmanin-4-katindan-incir-agaci-fiskirdi_202293145.jpg

inPaylaşın
Samsun’un Çarşamba ilçesinde bir apartmanın 4. katında cephe yüzeyinde incir ağacı çıktı.

İlçe merkezi Terme Caddesi'nde yer alan 5 katlı apartmanın 4. katında, sıvanmamış dış cephe yüzeyinde incir ağacı büyüdü. Kiriş yakınında beton üzerinde büyüyen ve meyve de veren ağaç, görenlerin dikkatini çekiyor.

Boyu iki metreyi bulan incir ağacının betonun içinde nasıl büyüdüğü merak edilirken, apartman sakinleri, 3-4 yıldır ağacın beton üzerinde büyüdüğünü izlediklerini, görenlerin tekrar bakarak bu duruma şaşırdığını anlattı.

Binanın dış cephesinde yetişen ağacın meyvelerinin nasıl toplanacağı düşünülürken apartman sakinleri de incir ağacının betonun içinde daha ne kadar büyüyeceğini merak ediyor.
http://t24.com.tr/haber/yesilin-isyani-apartmanin-4-katindan-incir-agaci-fiskirdi,345455

incir ağacının böyle büyüdüğünü duymuştum ben de, o yüzden ev bahçesine falan incir ağacı dikilmezmiş,
bizim bahçede var, komşular keselim diyor sürekli.
bak şimdi içime kurt düştü

İncir ağcının olayı budur zaten şaşırılacak bişey yok. Olmadık yerde yaşayıp kendine yer açar. İki sene sonra köklerden dolayı binanın cephesi aşağıya iniverir bir gün.

Ocağına incir ağacı dikmek deyimi de ordan gelir zaten. Bina yakınındaki incir ağacının kökleri temele kadar gidip zarar verebilir binaya. O yüzden hiç bir köy evinin yakınında görmezsiniz bu ağacı. Bahçenin en ücra köşesine dikilir.

incir ağacının böyle büyüdüğünü duymuştum ben de, o yüzden ev bahçesine falan incir ağacı dikilmezmiş,
bizim bahçede var, komşular keselim diyor sürekli.
bak şimdi içime kurt düştü
Benim bahçemde de var kaç senedir ,bir sakıncasını görmedim.Komşular tam tersi devamlı aşırıyor incirleri.:KK53:

ben de ne olacak demiştim o dönem de, bak in vino veritas in vino veritas da yazmış, ileride sorun olur mu ki acaba
Komşunun bahçesinde de var,bizimki evden 3 metre kadar geride,eşime bu haberi gösterip berisini az berisini kaz desem ne der acaba?:KK53:Bence bu gibi durumlar ibretlik bir görüntü.Çoğu yerde görüyoruz kayanın ortasından çıkan ağaç,asfalt ortasından çıkan ağaç,Rabbim ol desin yeter ki.

ben de ne olacak demiştim o dönem de, bak in vino veritas in vino veritas da yazmış, ileride sorun olur mu ki acaba

Eskiden lojmanda otururduk, bahçemizde bir incir ağacı vardı. Beton bahçenin bir ucunda 40x40 bir toprak alanı vardı. 15 sene sonra incir agacının çevresinde 6-7 metrelik çatlaklar oluşmuştu.

Koca bir apartmanın temeline zarar verir mi bilmiyorum ama temel ne kadar sağlam o önemli sanırım.

Back