yeşil pasaportu olan bayanlar yardim ve bilgi :):)ucunda süpriz var nolurr :)

mnik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Ocak 2013
110
16
48
bayanlaar erkek arkadaşıma süpriz yapmak istiyorum yurtdışında arkadaşlarımızın yanında kalmak için amma velakin bir engel var erkek arkadaşımın pasaportu yok babası asker oldğu için yeşil pasaport alıcak yani vize bizim için problem olmucak :) işte burda sorun başlıyo bu yeşil pasaport nasıl çıkıyor neler gerekli çıkartan varmi hiç.. bana yardımcı olurmusunuz lütfen :):):)internetten baktım öğrenci belgesi biyometrik fotoğraf ve nufus cüzdanının aslı ve fotokopisi gerekiyor bunlar için Ankaraya falan gitmemiz mi lazım süpriz olcağı için ankaraya gitme masrafı falan da var..onun için bana bilgi verirmisiniz lütfen :)

İnternetten EGM'nin epasaport sitesine bakar mısınız? Bulunduğunuz ildeki polis merkezlerinden birinden başvuru yapabilirsiniz. Ama erkek arkadaşınızın şahsî başvuru yapması gerekecek elbette.

Sürpriz yapamazsınız çünkü bireysel başvuru şart ve sadece kendisine teslim edilir. Ayrıca her ilin emniyet müdürlüğünün pasaport şubesi bulunur. Ankaraya gitmeye gerek yok.

Babasının işyerinden alınacak bir belge lazım. Yani yeşil pasaporta hakkı olduğunu belgelemesi lazım.

Bir de yeşil pasaport başvuruları yurt içinde yalnızca İl Emniyet Müdürlüklerince kabul ediliyor. Ankara'ya gitmeye gerek yok, her şehirde var emniyet müdürlüğü.

İnternetten randevu alınabiliyor.

Hak sahibinin (yani bu durumda babasinin ) form doldurmasi gerekiyor. Ogrenci belgesi, nufus cuzdani fotokopisi vs bir sekilde ele gecirsen bile bu is nasil olacak sekerim ? Bir de emniyette parmak izi de vermesi gerekiyor bildigim kadariyla, bilemedim yani.

Onun adina senin pasaport alma olasiligin zaten yok, ailesi muracat etse bile kendinin de gitmesi gerekiyor bildiigm kadariyla. Pasaport sahsa teslim edilen bir sey, sana baska birininki teslim etmezler kuzum.

öylemi yaa annesiyle konuştum ankaraya falann gönderiliyor dedi :S artık öğrencek heralde süprizi

Ama babası emekli oldu artık kendisi gelmek zorunda yani öyle diyosunuz :s

Ben hallederim ya onları onlar sorun değil bi şekilde yaparım fotokopiyi falan babası sıkıntı işte onu nasıl yapcam bilmiyorum :S babasına söyleyemem formu doldururmusunuz diye

Baba tarafından çıkacağı için babasının bilgileri gereklidir,ankara'ya gitmek gerekmiyor.
İl emniyet müdürlüğünden randevu alınarak gidiliyor,pasaportlar sonra ptt kargo ile yollanıyor..
Yanlız bir detay var,yeşil pasaportlar artık 25 yaşını dolduranlara verilmiyor..
Benim kızımda bu hakıkını kaybetti,bordo pasaport çıkacak onada..

Sürpriz yapamazsınız çünkü bireysel başvuru şart ve sadece kendisine teslim edilir. Ayrıca her ilin emniyet müdürlüğünün pasaport şubesi bulunur. Ankaraya gitmeye gerek yok.

Tamam ya ona yazın belki yurtdışına çıkarız diye götüreyim bari pasaport şubesine

yok doldurmadı Allahtan yaa ben onu bi şekilde randevuyla halletcem yenilemem lazım:S

Babasının çalışma yılı,mezuniyet yılı şark sırası,kaçıncı dereceden emekli olduğuna bakılarak pasaport verilir..
Bildiğim 3/2 derecesi olması lazım hak kazanmak için..

İl emniyetinden randevu usulü yarım saatlik bişiy

Babasının bilgileri olmadan nasıl halletcensin ki..

Babasının çalışma yılı,mezuniyet yılı şark sırası,kaçıncı dereceden emekli olduğuna bakılarak pasaport verilir..
Bildiğim 3/2 derecesi olması lazım hak kazanmak için..

İl emniyetinden randevu usulü yarım saatlik bişiy

Şehrinizdeki Emniyet müdürlüğünde parmak izi vermesi ve biyometrik fotoğraf lazım, bunları süpriz bir şekilde halledebilmenizin pek imkanı yok.

Anladığım kadarıyla babası ve kendisi olmadan bu iş olmucak :s çok teşekkür ederim bayanlar ben çaktırmadan halledebilirim sanmıştım annesiyle konuştuğumda sadece belgeleri ankaraya gönderceğimizi ve pasaportun gelcegini söylemişti en iyisi ben ona doğruları çarpıtarak söyleyim

Anneside yanlış biliyor,bire bir işlemler yapılıyor..
Neden direk babasına söylemiyor pasaport istiyorum diye..
Hem bu işlerle neden siz ilgileniyorsunuz..

Anneside yanlış biliyor,bire bir işlemler yapılıyor..
Neden direk babasına söylemiyor pasaport istiyorum diye..
Hem bu işlerle neden siz ilgileniyorsunuz..

ben süpriz yapmak istemiştim o yüzdem ben yapmaya çalışıyorum anlaşıldığı üzere ben yapamıcam zaten ona yaptırcam pasaport almasını sağlıcam

ben süpriz yapmak istemiştim o yüzdem ben yapmaya çalışıyorum anlaşıldığı üzere ben yapamıcam zaten ona yaptırcam pasaport almasını sağlıcam

Pasaportla zaten süpriz yapılmaz ki,en mantıklısı arkadaşınızın babasıyla bunu halletmesi..

Pasaportla zaten süpriz yapılmaz ki,en mantıklısı arkadaşınızın babasıyla bunu halletmesi..

Pasaportla süpriz yapmıcaktimki yurtdışına tatile gitcektik arkadaşlarmızın yanına onun için de pasaport lazım..öyle olucak artık babasıyla halletcek :s

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…