Yesil pasaportu olan akrabalarinizdan biri yaniniza tatile geldimi hiç?

TDEMEZUN

CANIM OGLUM
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2007
15.988
46
Kizlar ailesinde yada akrabalarinda yesil pasaportu olupta fransaya yanina tatile gelen oldumu hiç??
Geçen arkadasimin teyzesinin oglu geldi Türkiye'den fizik ögretmeniymis yesil pasaportu vardi vizesiz geldi dedi..Bir geldiki esinide getirmis üstelik...Meger Fransada yesil pasaportu olanlara vizesiz ülkeye giris hakki veren ülkelerdenmis (turist olarak)...çok sevindim çünkü teyzemin esi ticaret lisesinde okul müdürü ve onunda yesil pasaportu var...Esine ve çocuklarinada alabilme hakki varmis...Yani teyzem yakinda yanima gelicek yesil pasaport çikartip çocuklariyla...Bundan yeni haberim oldu yoksa bu gurbetelde hiç yalniz kalirmiydim 9 senedir teyzemi çagirirdim yanima...Geçte olsa haberim oldu çok sükür...:KK66::KK66::KK64::KK64: çok mutluyum su an:KK62::KK62:
Kizlar deneyen varmi hiç sizden cevap bekliyorum????Ailenizden yada akrabalarinizdan elen oldumu yesil pasaportla hiç????Bu konuyla ilgili bilgi edinmemlazim acilen...

sade fransaya degil bütün avrupa ülkelerine yesil pasaport ile 3 ayliga
kadar misafir olabilir yesil pasaport sahipleri 3 ay bitmeden cikis yapmak zorundalar .

Bu uygulama yeni bir uygulama degil hep vardi zaten :-)

sade fransaya degil bütün avrupa ülkelerine yesil pasaport ile 3 ayliga
kadar misafir olabilir yesil pasaport sahipleri 3 ay bitmeden cikis yapmak zorundalar .

Bu uygulama yeni bir uygulama degil hep vardi zaten :-)

Yeni olmayabilir ama ben yeni ögrendim...Ve kimbilir bilmeyen kaç kisi daha vardir...Ben hem deneyen arkadaslardan bilgi almak için hemde burda olupta bu bilgiden benim gibi bu zamana kadar mahrum olanlar için yazmak iztedim....Yesil pasaportla Avrupa ülkelerine giris vizesiz diye biliyordum ama fransa vize konusunda çok sert oldugu için hiç tahmin etmemistim açikçasi...Birde o pasaportu ogretmenlerin alabildigini bilmiyordum...Ben sadece üst düzey insanlar alabiliyor saniyordum (üst düzey askerler, milletvekilleri v.s...)
Ama ogrenmis oldum geçte olsa, bilmeyen arkadaslarda benim sayemde ogrenecekler burdan...

Son düzenleme:
Kizlar yokmu yesil pasaportla gelen ailesinden birini evinde misafir eden yaa??:2::2:

senin adina sevindim mehay.. annem normal pasaportla vize alarak gelmisti. bizimkilerde yesil pasaport yok :)

senin adina sevindim mehay.. annem normal pasaportla vize alarak gelmisti. bizimkilerde yesil pasaport yok :)

evet canim biliyorum dogumunda gelmisti annen degilmi???
canim senin annen emeklimi?yada ustunde tapulu mal varligi varmi ve yasi kac???bende babama istek yapmayi dusunuyorum onun yesil pasaportu yok malesef :KK43::-)50:

benim annemde yesil pasaportla gelmisti ilk kizimmin dogumuna 2 ay kaldi...senin adinada cok sevindim mehay insallah biranonce gelir teyzen...

benim annemde yesil pasaportla gelmisti ilk kizimmin dogumuna 2 ay kaldi...senin adinada cok sevindim mehay insallah biranonce gelir teyzen...

saol canim benim....ne mutlu sana en çok ihtiyacin oldugu anda annen yanina gelebilir keske benimde kizkardesimin oyle bir imkani olsa (annem vefat etti çunku)...
annen ne is yapiyor babandan dolayimi var yesil pasaportu canim???

evet canim biliyorum dogumunda gelmisti annen degilmi???
canim senin annen emeklimi?yada ustunde tapulu mal varligi varmi ve yasi kac???bende babama istek yapmayi dusunuyorum onun yesil pasaportu yok malesef :KK43::-)50:

40 yasinda annem. emekli degil ama dedigin gibi mal varligi var. babam bi miktar para da yatirmisti hesabina ama randevuya yakin tarihte oldugu icin o parayi ciddiye almadi konsolosluk.
bi de ben doktordan dogum yapicagim icin imzali bir yazi almistim.
dogum icin istek yapmak isteyenlerin de aklinda bulunsun, jinekologunuzdan bir dilekce isteyin.

mehay, konsolosluga fransizca bir dilekce yazilmasi lazim. babam kendi adina olmasini istedi. annemin fransada bulundugu sure icinde basina herhangi birsey gelirse veya ihtiyac hlinde butunmasraflarin babama ait oldugunu belirten bir yazi yazdik. bunun yaninda babamin banka hesabinda ne var ne yok onu da ispatlamasi gerekti tabi..
yani eger babanin maddi durumu yeterli degilse, sizinki iyiyse, siz kendi adiniza babanin tum ihtiyaclarinin size ait oldugunu bildiren bir dilekceyle bakadan kagit alip dosyaya ekleyin bence. baban emekli degil mi?
bir de istek suresini kisa tutun. 6 aylik vize hakki icinde 3 ay kalabiliyorlar sanirim. biz vize suresini 3 ay tuttuk mesela. 3 aylik sure icnde 1 ayligina geldi. annemi baglayan kucuk kardeslerim var cunku. babani baglayan birsey olmamasi konsoloslugu korkutur. bu yuzden kisa tutun.

Son düzenleme:
40 yasinda annem. emekli degil ama dedigin gibi mal varligi var. babam bi miktar para da yatirmisti hesabina ama randevuya yakin tarihte oldugu icin o parayi ciddiye almadi konsolosluk.
bi de ben doktordan dogum yapicagim icin imzali bir yazi almistim.
dogum icin istek yapmak isteyenlerin de aklinda bulunsun, jinekologunuzdan bir dilekce isteyin.

çok iyi bir fikir aslinda ne yaziyor peki bu dilekçede???sorun çikarmliyorlarmi o zaman??benim annem vefat etti kardesim yada halam gelebilirmi mesela???

az onceki yazima bazi eklemelerde bulundum :)

benim hamileleigim sorunlu gecti. engelli bir bebek bekliyorduk belki de dogumda olecekti. drum bunu acikladi ama sadece sorunlu hamileliklerde yapmiyorlar bunu.
jinekologlar normal bir hamilelik gecirenlere de "dogumunda annesine ihtiyaci var" gerekcesiyle dilekce yaziyorlar. haberiniz olsun :)

çok iyi bir fikir aslinda ne yaziyor peki bu dilekçede???sorun çikarmliyorlarmi o zaman??benim annem vefat etti kardesim yada halam gelebilirmi mesela???

gelebilir bence. onemli olan dosyayi eksiksiz hazirlamak. bir de onlar burda kalici olup olmadiklarina bakiyorlar. sureyi kisa tutun. gezmeye diye gerekce sunmayin, ispatli, onemli gerekceleri ciddiye aliyorlar.
benim kuzenimin baldizi icin istek yaptilar ona vermedi konsolosluk. ama ben herkesin yakinlarinin gelmelerini istiyorum, insallah verirler..
daha guzel zamanlarda ben de istyiyorum tekrar. bi tasinabilirsek, seneye kardesimi istiyorum universiteye baslicak kismetse. bi sinavi kazansa :)

az onceki yazima bazi eklemelerde bulundum :)

benim hamileleigim sorunlu gecti. engelli bir bebek bekliyorduk belki de dogumda olecekti. drum bunu acikladi ama sadece sorunlu hamileliklerde yapmiyorlar bunu.
jinekologlar normal bir hamilelik gecirenlere de "dogumunda annesine ihtiyaci var" gerekcesiyle dilekce yaziyorlar. haberiniz olsun :)
canim benim yaa gule eglene hamillik bile geçirememissindir bu yuzden.....peki bebegin nasil biseyi yoktur insallah???
gelebilir bence. onemli olan dosyayi eksiksiz hazirlamak. bir de onlar burda kalici olup olmadiklarina bakiyorlar. sureyi kisa tutun. gezmeye diye gerekce sunmayin, ispatli, onemli gerekceleri ciddiye aliyorlar.
benim kuzenimin baldizi icin istek yaptilar ona vermedi konsolosluk. ama ben herkesin yakinlarinin gelmelerini istiyorum, insallah verirler..
daha guzel zamanlarda ben de istyiyorum tekrar. bi tasinabilirsek, seneye kardesimi istiyorum universiteye baslicak kismetse. bi sinavi kazansa :)

gorumcenin baldizi içinde jinekolog mu dilekce yazmisti peki canim??birde bu dilekceyi dosyayi hazirlarken içine koyuyorsun degilmi canim? (istek yaptigin dosyaya yani?) teyzem kendi pasaportuyla gelicek ama babama istek yapmak istiyorum bende bir tasinabilsem 3 senedir hala tasinicaz...eve misafir davet etmeye bile utaniyorum bina eski , ev kucuk, esyalarda eskidi haliyle 9 senede:KK50: gelende hayal kirikligina ugrar heralde fransada yasiyor oturdugu eve bak diye sasirir...off bir tasinabilsem...:KK50::KK50:

oglum gayet iyi cok sukur. yasiyla uyumlu buyuyor hamd olsun..

kuzenimin baldizi dogum icin degil keyfi gelecekti. genc kiz, gezmeye gelmesi icin vize vermediler.
bence dogum icin mutlaka dilekce almak gerekli, beklenen dogum tarihini de yaziyor doktor. konsolosluk anca ikna oluyor boyle.. dosyaya koyuyoirsun. masraflarin kime ait oldugunu bildiren dilekceyi de dosyaya koyuyorsun. onlari ikna etmek icin istemedikleri seyleri de kanit olsun bilgi olsun diye eklemek lazim bence. biz herseyi fazla fazla koymustuk dosyaya.

ayni dertten muzdaripiz demekki. ben de tasinmak istiyorum. aslinda evimi sokagimi seviyorum. mahalle icinde oturmuyorum. onum-arkam acik.. hic turk yok yanimda. ben ne zaman evdeymisin, ne zaman cikmisim ne yapmisim, balkonumu ne k,adar yikiyomusum, camimi kac gunde bir siliyomusum hic bir turkun haberi yok :)
ama oglumun odasi yok, ayni odada kaliyoruz hala. bi tane fazla odam olsa uzun sure tasinmak aklima bile gelmezdi.

oglum gayet iyi cok sukur. yasiyla uyumlu buyuyor hamd olsun..

kuzenimin baldizi dogum icin degil keyfi gelecekti. genc kiz, gezmeye gelmesi icin vize vermediler.
bence dogum icin mutlaka dilekce almak gerekli, beklenen dogum tarihini de yaziyor doktor. konsolosluk anca ikna oluyor boyle.. dosyaya koyuyoirsun. masraflarin kime ait oldugunu bildiren dilekceyi de dosyaya koyuyorsun. onlari ikna etmek icin istemedikleri seyleri de kanit olsun bilgi olsun diye eklemek lazim bence. biz herseyi fazla fazla koymustuk dosyaya.

ayni dertten muzdaripiz demekki. ben de tasinmak istiyorum. aslinda evimi sokagimi seviyorum. mahalle icinde oturmuyorum. onum-arkam acik.. hic turk yok yanimda. ben ne zaman evdeymisin, ne zaman cikmisim ne yapmisim, balkonumu ne k,adar yikiyomusum, camimi kac gunde bir siliyomusum hic bir turkun haberi yok :)
ama oglumun odasi yok, ayni odada kaliyoruz hala. bi tane fazla odam olsa uzun sure tasinmak aklima bile gelmezdi.

benim 1 odam var fazladan ama evimin metrekaresi cok kucuk...hele salon cok dar sikinti basiyor insani otururken, oglumda kosup oynayamiyor rahat rahat...hemde placard adina hiçbisey yok biktim burdan...soyle genis salonlu ,(odalari normal boyutlarda olsada olur) balkonlu, en az 2 placard'li asansorlu bir ev istiyorum...cokmu sey istiyorum yaa:KK14: turkiyedeki butun binalarda boyle evlet mevcut...avrupada bulamiyoruz...bulsak ya vermiyorlar ,ya çok pahali...:KK43:
ben bu sene para biriktirip turkiyeye tatile gidicem Allahin izniyle..ondan sonraki senede yazin tasinirim guzel bir ev bulursam...:KK31::KK31:

ben de pavillon istiyorum ama esim cok masrafli diyor :KK36: pavillonun hatirina bi sure daha bekleyebilirim aslinda ama iste... bize kira yardimi da gelmiyor. pavillonlarda kiranin haricinde isinma masrafi da oldugu icin tek maasla biraz zor olur gercekten. bekliyoruz bakalim :KK14:

mehay genis salonlu bulursan bana da haber ver :)
ben +genis mutfak da istiyorum turkiyedeki gibi.. :s turkiyedeki evimiz cok buyuk. ordan dondugumde kafese atilmis gibi hissediyorum kendimi

X