- 14 Ekim 2015
- 3.790
- 14.554
merhabalar kk sakinleri!!!
uzun zaman oldu buralarda görünmeyeli (en son ramazan sofraları kategorisine katılmıştım) bu süre zarfında sizleri çok özledim. siz de beni özlediniz mi?
neyse uzatmadan tariflerime geçiyorum.
yeşil mercimekli kuskus salata
malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kuskus
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 5 dal yeşil soğan
- 4 adet kornişon turşu
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ, limon, nar ekşisi, tuz, pul biber ve karabiber
işe öncelikle yeşil mercimek ve kuskusu ayrı ayrı haşlayarak başlayalım. haşlanan ve soğuyan kuskus ve yeşil mercimeği derin bir kapta karıştıralım daha sonra sırasıyla yeşillikler, kapya, mısır ve turşuyu ilave edip karıştıralım. ardından baharatlarını, yağ, limon ve nar ekşisini ekleyip karıştırıp servis edelim.
geçelim bir diğer tarife.
tavuklu cipsli salata
malzemeler
- çeyrek iceberg (marulun göbek kısmı da olur)
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 tutam dereotu
- 200 gr tavuk göğsü
- 2 adet kornişon turşu
- 7-8 adet ufalanmış cips
- tuz
öncelikli olarak tavuk göğsünü içerisine küçük bir defne yaprağı atarak haşlayalım ve soğuyunca didikleyelim. (defne yaprağı lezzet çıtasını yükseltir şiddetle tavsiye ederim)
ardından marulu iri iri doğrayalım aslında iceberg kullanılıyor ama evde yoktu ben marulun göbek kısmını kullandım. turşu ve dereotunu da doğrayıp kenara alalım.
derdin bir kapta mayonez ve yoğurdu çırpıp sarımsağı ezelim ve karıştıralım ardından bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve servis edelim.
edit: cips yoğurdun içinde bekleyerek yumuşadığı için servis önce eklemenizi öneririm.
uzun zaman oldu buralarda görünmeyeli (en son ramazan sofraları kategorisine katılmıştım) bu süre zarfında sizleri çok özledim. siz de beni özlediniz mi?
neyse uzatmadan tariflerime geçiyorum.
yeşil mercimekli kuskus salata
malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı kuskus
- 1 tutam maydanoz
- 1 tutam dereotu
- 5 dal yeşil soğan
- 4 adet kornişon turşu
- 1 adet kapya biber
- 1 su bardağı haşlanmış mısır
- arzu ettiğiniz kadar zeytinyağ, limon, nar ekşisi, tuz, pul biber ve karabiber
işe öncelikle yeşil mercimek ve kuskusu ayrı ayrı haşlayarak başlayalım. haşlanan ve soğuyan kuskus ve yeşil mercimeği derin bir kapta karıştıralım daha sonra sırasıyla yeşillikler, kapya, mısır ve turşuyu ilave edip karıştıralım. ardından baharatlarını, yağ, limon ve nar ekşisini ekleyip karıştırıp servis edelim.
geçelim bir diğer tarife.
tavuklu cipsli salata
malzemeler
- çeyrek iceberg (marulun göbek kısmı da olur)
- 1 su bardağı+2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 çay bardağı haşlanmış mısır
- 1 tutam dereotu
- 200 gr tavuk göğsü
- 2 adet kornişon turşu
- 7-8 adet ufalanmış cips
- tuz
öncelikli olarak tavuk göğsünü içerisine küçük bir defne yaprağı atarak haşlayalım ve soğuyunca didikleyelim. (defne yaprağı lezzet çıtasını yükseltir şiddetle tavsiye ederim)
ardından marulu iri iri doğrayalım aslında iceberg kullanılıyor ama evde yoktu ben marulun göbek kısmını kullandım. turşu ve dereotunu da doğrayıp kenara alalım.
derdin bir kapta mayonez ve yoğurdu çırpıp sarımsağı ezelim ve karıştıralım ardından bütün malzemeleri ekleyip karıştıralım ve servis edelim.
edit: cips yoğurdun içinde bekleyerek yumuşadığı için servis önce eklemenizi öneririm.