Yerlesme Kanamasi ve Gec Dollenme

Bellaroma

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2012
83
3
28
Ankara
Arkadaslar iyi aksamlar.
Ben birseyi cok merak ediyorum.Internettten arastirdigima gore yerlesme kanamasi gebeligin ilk 3 ayinda gorulebilirmis.Bu kasttedilen ilk 3 aydaki kanama birden fazla olabiliyor mu?Beta hcg yerlesme kanamasindan sonra artiyor.Birden fazla yerlesme kanamasi goren bi kadinda beta hcg sifirlanip sonra tekrar mi artiyor?Yoksa beta hcg yerlesme kanamasinda negatif cikar derken ilk yerlesme kanamasindan mi bahsediyorlar?Iliskiden 2 gun icinde dollenme gerceklesir.Dollenmeden 12 gun sonra da bebek rahme yerlesiyor.Yani rahme yerlestikten sonra beta hcg artmasi lazim.Yani iliskiden 15 gun sonra yapilan beta hcg testi dogru sonuc verir.Peki sonradan bir yerlesme kanamasi daha olsa ve o gun test yapilsa ne olur?Yerlesme kanamasindan dolayi betahcg negatif mi cikacak?

Bir de gec dollenme ile ilgili bir sorum olacak.
16 agustos ve 18 eylul tarihleri arasinda ara ara iliskilerim oldu.18 eyluldeki iliskimden hemen sonra da adet kanamam basladi.16 agustos ve 18 eylul tarihlerindeki iliskilerde gec dollenme olmus ise en erken ne zaman ogrenebilirim gebeligi?
Bir de gec dollenme en fazla kac hafta olabilir?

Yerlesme kanaması bende oldu halada oluyor ama ılk olunca korktum dusuk dıe ve gec dollenme bnm son adet tarıhımden snra 8haftalık hamıle omam lazımken 7 haftalık bebegım ama saglıgı ıyı bnm de basıma ılk kez geldı

Reactions: Jou
Ben hamılelım kucukken tesadufen ogrendım 1 aya yakın sureklı dr bebek gelısmıo dıs gebelık dıe kotu etkılendım snra bayramdan once kanda hersey normaldı bebegımın kalbı atmıodu cuma gunu tekrar testler yapıpdı vıtamın bta hgc falan alttanda muaynede bebek kalp atıslarını duyduk bu seferde dollenmeden 1 hafta kucuk deı yıkıldım ama snra dr korkma dollenme gec olmus hersey normal dedı

Adetımsadece 4 gun gecmıstı dr gttım erken ıs daha asnralar gtsem belkı bukadr morel bozuk bır ayım gecmezdi

Merhabalar bende 6+6 gunluk hamıleyım dün işteyken hafıf pembe renk kanamam geldi ilk bebeğimide 10 haftalıkların düşürdüm şimdide cok korktum hemen doktoruma gıttım 2 gün oncede kontroller gitmiştim kalp atışını görmüştük doktor baktı ve kesen 2 güne oranla büyümüş bebekte oyle kalp atışında var düşük tehdıdın var dedi progestan verdi ve yat dedi kesilmişti baya ama biraz önce koyu renk geldi cok korkuyorum salı Günü'de kontrole gel cok yogun kanaman gelmedıkce korkulacak bısey yok dedi varmı benle aynı durumda olan

Benim oylle pregestan kullandim kesildi surekli yatiyorum ostirahat gecirio panik yapma ama azcik bile cok olsa kanama hemen dr. Git aksatma

Ewet cnm bende kansizlik var ilac almam icin bakmasi gerekio du gebelik varmi die dgerler dusuk cikti tabi var gibi uok gibi dedi dr takibe alalim bakalim yukselio mu die

canım benim ilk gebeliğimde 4 ay boyunca tam da adet tarihinde kanamam olmuştu doğum kontrol hapı kullandığım için de hiç şüphelenmemiştim fark ettiğimizde çok geçti yani olabiliyor, çok dikkatli olmak gerekiyor

Adetlerin tam gununde tam miktarinda kivaminda renginde mi oldu ?

evet ya da şüphelenmediğim için bana öyle geldi, dikkatimi çekecek bir şey olmamıştı sadece son ay diğerlerine göre daha az olunca öylesine test yaptım sonrada doktor ultrason.. Ama adet dışında bazı belirtileri yaşamışım aslında sonradan öğrenince anlıyor insan

Ya benim durumum cok karisik.30 temmuzda adet oldum.30 temmuzdan 16 agustosa kadar iliski de bulunmadik.Daha sonra 16 agustos ve 18 eylul tarihleri arasinda bazi gunlerde iliskilerim oldu.Adetlerim duzensizdir.30 agustosta adet olamadim.En son 18 eylulde iliski oldugum gunun sonunda adetim basladi.18 eylulden sonra da iliskim olmadi.Kanama herzamanki gibiydi.Hatta biraz fazlaydi.2 hafta falan gecikmistim.Geciktigimdendir diye dusunuyorum.Daha sonra 7-8-9 ekim tarihlerinde kahverengi seklinde bi kanamam oldu.8 ekimde beta hcg yaptirdim.Sonuc negatif.Acaba yerlesme kanamasi miydi?En son iliskim 18 eyluldeydi.Iliskiden hemen sonra da adet oldum zaten.Son iliskiden 20 gun sonra yerlesme kanamasi olabilir mi?Nedir sizce benim durumum?

canım 7 8 9 ekimde kahverengi olduysa 8 ekimde yapılan testte çıkmamış olabilir yerleştikten sonra kanda belli oluyor diye biliyorum biraz daha bekle sonra tekrar yaptır olmazsa

canım 7 8 9 ekimde kahverengi olduysa 8 ekimde yapılan testte çıkmamış olabilir yerleştikten sonra kanda belli oluyor diye biliyorum biraz daha bekle sonra tekrar yaptır olmazsa
Peki eger agustos ayindaki iliskilerden dolayi bir gebelik olmussa bunun yerlesme kanamasi taa 7-8-9 ekimde olabilir mi?

Peki eger agustos ayindaki iliskilerden dolayi bir gebelik olmussa bunun yerlesme kanamasi taa 7-8-9 ekimde olabilir mi?
Öyle olsaydı testte çıkardı bence canım idrar testi yanıltabiliyor ama kan testi daha net. Herhangi bir belirti falan var mı başka?

Kan testi yaptim zaten.Baska bir belirti yok.7-8-9 ekimdeki kanama kurcaliyor kafami.Yerlesme kanamasi dollenmeden 7 gun sonra gerceklesir diyen de var 12 gun sonra diyende.7 ekimden geriye gidiyorum.7 gun gittigimde 30 eylul oluyor ama 30 eylulde iliskiye girmedim.12 gun geriye gidiyorum 25 eylul oluyor ee ben o gun de iliskiye girmedim.En son iliskim 18 ekimdi ve ayrica iliskiden 2 saat sonra da adet basladi.

belki başka bir sebeptendir kafam karıştı benim de

bu kanamalar kafa karıştırıyor, ben de 31 ağustosta adet oldum, 6 eylülde bitti, 10 eylülde kahverengi lekelenmem oldu, 2. gün pembeleşti sonra 19 eylüle kadar yoğun ve koyu kanamam oldu resmen içimden kan boşalıyor gibiydi, doktorumu aradım ara kanamadır dedi, ve ben hala adet olmadım, bu ayın 20 sinde gideceğim bakalım ne olacak hayırlısı..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…