Yerleşme kanaması olurken alttan muayene olan var mı?

resimcii

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
6 Kasım 2022
22
9
30
Arkadaşlar merhaba.
4 haftalık hamileydim ve ilk gebeliğimdi. Ben ovülasyon testi kullanarak gebe kaldım yani yumurtlama günümü tam bilerek. 4. Haftanın içindeyken hafif lekelenmem oldu. Açık pembe ve açık kahverengiydi. Yerleşme kanaması ile ilgili yüzlerce bilgi okudum. Ama insan başına gelince korkuyor elinde olmadan. Doğuda ilçede öğretmenim. Burda yalnızca devlet hastanesi var yani acil bi durum olsa maalesef oraya gitmek zorunda kalıyoruz. Her neyse. Uzatmak istemiyorum. Leke gelince telaşlanıp acile gittim. Kan verdım önce iki gün önce Beta Hcg 505 ti o gun aksam verdiğimde sonuç 756 çıktı.
Acilde iki ebe vardı doktor yoktu. Bana alttan muayene yapılacagını söyledi. Hiçbir şey bilmiyordum meğerse alttan muayene erken gebeliklerde ve yerleşme olurken yapılmaması gereken bi muayeneymiş. Baktılar ve aktif bi kanama yok dediler bana. Ama ordan çıktıktan sonra kanamam başladı yine pembeydi ama yoğun geliyordu. Sabaha kadr uyuyamadım. Sabah tekrardan hastaneye gittik. Doktor ultrasondan baktı kimyasal gebelikti muhtemelen dedi.
Ve bugun bebegimi kaybettim. Hala kanamam var.
Sürekli kendi hatam diye yiyip bitirdim kendimi. Acile gitmeyip bekleseydim belki de halen benımle olacaktı diyip duruyorum . Lütfen aranızda bilen biri varsa beni aydınlatsın yerleşme olurken alttan muayene yapılması düşüğe neden olur mu??

Merhaba ben varım, ancak düşük olmadı değeriniz de az artmış muhtemelen kimyasaldı kendinizi yıpratmayın lütfen. Ben de iş seyahatinde hiç bilmediğim bir şehirde lekelenme yaşayınca acile gittim asistan doktorlar baya vajinal muayene yaptılar lekelenme 3 gün daha sürdü hatta Ankara'ya döndüğümde tekrar kendi doktorum da vajinal baktı. 8. Haftaya kadar bebeği hep vajinal gördük. Kimyasal gebelikler sonrası sağlıklı embriyonun tutunması kolaylaşıyormuş acınızı anlıyorum ama bu bilgi belki umut olur size

Canınızı sıkmayın tekrar hamile kalırsınız inşallah değeriniz çok artmamış değeriniz düşük bende kalp atışını duyana kadar iki kere alttan bakıldı hiçbir sorun olmadı çok şükür

Kesinlikle kimyasal gebelik bu sizin suçunuz değil alttan muayene ile ilgisi yok çünkü bende yaşadım aynı sizin belirtilr gibi doktra gittm kimyasal gebelik geçirdin dedi hemde iki defa inşallah Rabbim bize isteyen herkese nasip eder çocuk sahibi olmayı

Merhaba bende kimyasal gebelik geçirdim anlattiklariniza göre zaten kimyasal mis kimyasal gebelik annenin suçu kesinlikle değil eğer bebek sagliksizsa vücut kendi son veriyor hamileliğe. Kimyasaldan sonraki hamilelikler daha sağlıklı oluyor. Ayrıca tanıdığım bir ebe bana düzenli folik asit kullanmamı önerdi bu sayede kimyasalı onleyebiliyormusuz şize de tavsiye ederim

Alttan bakmak tehlikeli değil ben ilk gebeliğimde 5 ay boyunca alttan bakıldı ve yaşamadı şu an yine hamileyim 10 haftama girecem alttan bakıldı bunda da ama hiçbir şey yok çok şükür emin olun sağlıksız olmasa bişey olmaz inşAllah tekrar hamile kalırsınız kendinizi suçlamayın

Canınızı sıkmayın tekrar hamile kalırsınız inşallah değeriniz çok artmamış değeriniz düşük bende kalp atışını duyana kadar iki kere alttan bakıldı hiçbir sorun olmadı çok
Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. Çoğu kişi de kimyasal yazmış. İçim bi nebze de olsa rahatladı çok Şükür. Günlerce ağladım.. ilk bebek ilk acı zor unutuluyormuş. Rabbim isteyen ve hak eden herkese anne baba olmayı nasip eylesin insaAllah

Çok şükür Çok sevindim sizin adınıza sağlıkla kucağınıza almayı da nasip eylesin Rabbim. Değerim aslında beni de çok düşündürdü. İlk gün verdim 13,25 ti. 5 gün sonra verdim 73,35 oldu. İki gün sonra 164 oldu. İki gün sonra bi anda 505 oldu. Sonraki ikinci gün 756 oldu. Aslında o 505 çok heyecanlandırmıştı beni. Ama nasip değilmiş demek ki.. Rabbim hayırlısını nasip etsin zamanı gelince insallah

Çok zor bi durum. Allahım sabrını da veriyor bi şekilde. Unutulmuyor ama ilk günkü gibi acı vermiyor. Allahım dualarımızı kabul eylesin. En kısa ve en hayırlı zamanda umutlarımızı yeniden yeşertsin insallah

Çok teşekkür ederim sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah

İnşallah bi sonraki sağlıklı hayırlı olur folik asit takviyesini yaklaşık 3 aydır kullanıyorum. Ama muhtemelen kullandığım yalnızca folik asitmiş. Onun vitaminli karışık olanı da oluyormus. B12 D vitamini C vitamini demir ve folik asit. Sanırım onu alacağım. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

benim de ilk gebelik kimyasaldı - genelde gördüğüm kadarıyla ilkler kimyasal yaşıyor - acaba benim suçum mu diye kendimi yedim bitirdim. maalesef unutulmuyor onun acısı. bilinmezlikten kaynaklı korkusu
mayıs ayında yaşamıştım ben. ondan sonra biraz kafamı dağıtmak adına bıraktım hamileliği. ağustos ayında tekrar denedim ve gebe kaldım şimdi 16 haftalık bi oğluş bekliyorum. merak etmeyin o acı unutulmuyor hala evet ama sağlıklı bi gebelik olursa düşme ihtimali çok zor, o bebek tutunmak istedikten sonra. şimdi her şey çok iyi gidiyor ve buna odaklanmış durumdayım, siz de bir sonrakinde daha sağlıklı bir hamilelik yaşayıp yavrunuza kavuşursunuz umarım.

Öncelikle sağlıkla bebeğinize kavuşmak nasip olsun insallah Benim okuduğum çoğu mesajda da ilkler genelde kimyasal oluyormuş evet. Galiba vücut kendini hazırlıyor diye bir düşünceye kapıldım yanlışta olabilir ilk bebek çok hevesle çok heyecanla beklediğimiz bir haber olduğu için unutulması imkansız sanırım.. tek tesellimiz sağlıklı değilmiş demek ki oluyor. Can-ı gönülden isteyen ve hak eden herkes inşallah yavrusuna kavuşur. Çok teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için

Amin hakkınızda hayırlısı buymuş Allahım tez zamanda versin sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…