Gebeliğe Hazırlık Yerleşme kanaması mı?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

Seftalireceli

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Kasım 2019
695
580
53
Hangi konu başlığı altında soru soracağımı bilemedim. Buradan soruyorum o yüzden . Hanımlar 4 aralıkta regl oldum. 9 aralıkta regl bitti. 9dan 16 sına kadar düzenli ilişkimiz oldu. Gebelik istediğimiz için. Ve 17 sinde pembe bir lekelenmem oldu. Bu sizce yerleşme kanaması mı?

Adetiniz bitmiş ve toplam 8 günlük bi süreçten bahsediyosunuz sanmıyorum yerleşme oldugunu bunun için adetiniz biter bitmez yumurtlama olmuş olması lazım hatta nerdeyse adetliyken. Bilemedim

Hayir yerlesme kanamasi degil yumurtlama kanamasidir. Bu kadar erken yerlesme olmasi cok dusuk ıhtimal. Normal sartlarda yumurtlama adet bitiminden 14 gun sonra oluyor. 9undan 17sine kadar bile 8 gun geçmiş. Yerlesme demek, tuplerde bekleyen yumurtaya ulasan spermin yumurtayı dolleyip bölünüp bölünüp bölünüp zigotu meydana getirmesiyle zigotun tutunmasiyla olusuyor. Butun bunlar 1 2 gunde olusmuyor. Biraz zaman aliyor. Sonra o zigot tuplerden rahme yolculuk yapıyor. Oraya ulasmasi da biraz zaman aliyor. Tutunmaya calisirken kanama olusabiliyor. Butun bunlarin olusma suresine bakacak olursak hemen hemen bata 1 hafta 10 gun kala oluyor kanama. Zamanla kana hcg karışıyor. Bu hcg nin idrarda anlasilmasi da adetin gecikmesine denk geliyor.

Dr gibi konuşmuşsunuz bravo

Ama 28günde adet gören birisi için adet bitiminden 14 gün sonra yumurtlama oluyor. Ben 24-25 güne bir adet görüyorum. Tam olarak hangi güne denk geliyor yumurtlamam bilmiyorum. Çok teşekkür ederim bilgilendirmeleriniz için

Her ay degisiklik gosterebilir. ovulasyin testi ile takip edebilirsiniz. Ben ates olcme yöntemini kullanıyorum. Adet bittikten sonra ilk gün sabah uyanir uyammaz gozumu acar acmaz dilimin altindan derece ile ölçüyorum. Sonra her sabah ayni saatte uyanip ayni sekilde ölçüyorum. Tuvalete dahi girmeden. Yumurtlama gunune kadar benim 36,3 cikiyor standart vücut ısım. Her gun ölçüyorum. Sonra bir gun bu deger dusuyor. 36,0 oluyor. O zaman yumurtlama gunu geliyor. Sonraki gun 36,7 37,0 aaralığında bir deger geliyor. O gun yumurtam catlamis oluyir. Diyelim ki adet gunum geldi. Adet olmadom. Ölçmeye devam ediyorum. Degerim standart degerin altindaysa 36,0 35,9 gibi ise adet olucam demektir. Ama degerim yukseldiyse hamilelik var demektir. Ben oyle takip ediyorum. Ölçümler herkeste farklilik gosterir. Degerler farklidir ama genel olarak Bu sekilde oluyor.
Adet biter bitmez ayni saatte her sabah
Dusup yukseldiginde catlama
Adet yaklaştığında düşme olursa adet olucaksin
Adet yaklaştığında yükselme olursa hamilelik

Çok teşekkür ederim gerçekten çok güzel anlattınız.

Teşekkür mesajlarım tekrarlamış.gitmedi zannedip tekrar gönderince bir sürü gitmiş. Kusura bakmayın.

Merhaba kızlar benim de gebelik beklentim var yumurtlama dönemlerimde ilişkilerim oldu. Dün normal adet günüm ve hafif kahverengi kanama oldu iç çamaşırım biraz battı sonra bugün de ondan biraz daha fazla yine kahverengi kanama (peçete komple kandı )ama arada başka hiçbir kanama olmadı midem bulantılarım var kafam karışık sizce adet mi bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…