yeri değil ama hep buraya takıldığım için burda sormak durumundayım

galatasaray06

Üye
Kayıtlı Üye
21 Eylül 2013
131
1
16
34
İstanbul
Sorum Evli ve çocuklu arkadaşlarıma..
Rabbim İzin verirse İnş. Kasım ortalarında bebeğimi bekliyoruz.
sorum şu ki kıyafetleri falan alıyoruz da. karyolesini almama daha var mı yada geç mi kaldım. önerinizi merak ettim.

Mrb cnm.... bende kasim sonu dogum yapicm allah izin verirse.. en yakinimdan arkadasim son aya birakmisti... ve bebegi 8 aylikken geldi.. doktorlar bile 7 aydan sonra dogum cantanizi hazrlayin diyo.. dogum hakkinda bilgi veriyolar... ben bu hafta sonu alicam allah izin verirse.. bence sende son aya birakma

size de mrb..

siz nelere ağırlık vericeksiniz eşyalarınız olarak.. (hem kendiniz hemde bebişiniz için) baya bi yabancıyım böyle konulara sormak durumundayım diyelim :)

size de mrb..

siz nelere ağırlık vericeksiniz eşyalarınız olarak.. (hem kendiniz hemde bebişiniz için) baya bi yabancıyım böyle konulara sormak durumundayım diyelim :)

Ben citcitli bady fazla aldim. 0 aylik almadim 1 2 tane var sadece.. aldigim kiyafetler genelde 0-3 ve 3-6 aylik..tulum ve takim alt ust olarak aldim.... benimde ilk bebegim ama okadar cok arastirdim ki bu konulari :) kis bebegi olacaklari icin ayakli almanda yarar var... tulum cok alma cunku bebekler cok fazla kusuyor, tamamen degistirmek zorunda kalirsin ustunu.. alt ust takim olarak al.. ama pijamasi ayakli olsun mutlaka... alttan bide corap giydirirsin sicacik olur ayaklari. icli disli zibin al takim olarak satiliyo cok yararli olur .. ama cok asiri kiyafet alma, bebeklet cok cabuk buyurmus giydiremiyomussun o derece.. yelek al ama yun deil pamuk olsun... 3 4 tane alabilirsin.. citcitli badysini giydirirsin isyine icli disli zibinini gidirirsin,onun ustune ya tulum ya da altliustlu takim giydirirsin ooh mis gibi olur.. yunlu seyler giydirme terletir bebegi.. pamuklu seyler giydir genelde.. dedigim gibi citcitli bady fazla al, bebek cok fazla islatrmis onunu.hem beli acilmaz, hemde sik sik yikamak zornda kalmazsin..

Heyecan had safadaydı iyice bastı şimdi :) dedikelrinizi not aldım. Teşekkür ederim.. beşik olayını naptınız karyola mı yani çekmeceli falan. yoksa başka bişey mi düşündünüz. öze oldu sankim idare edin :)

size de mrb..

Bu arada kendim icin lohusa pijamasi aldim altli ustlu, sabahlik aldim... bide ucuzundan bitane daha takim alicam, Allah kismet ederse dogumdam cikar cikmaz giymelik....kan vs olabilir. emzirme sutyeni aldim 2 tane, lohusa kilodu ve atleti aldim dorder tane.. gogus pedi, ped ve hasta bezide lazim( cok kanaman olabilir her ihtimale karsi) makyaj malzemesi tarak ayna falanda koyicam cantama.. bebegin cantasina, yenidogan bebek bezi 4 5 tane,10 lu hastane cikisi,5 li takim dpgumdan cikar cikmaz giydirmelik, 2 tane daha takim yedek olarak, 2 3 tane citlicitli bady,biberon, 2 cift corap,kislik battaniye kalin polar olabilir.. cokfazla abartiyada gerek yok... alt tarafi 1 yada 2 gun kalincak..nette cok abartili seyler var....

Son düzenleme:

Ayni sekilde yogun heyecan var :) ozel olur mu birbirimize yardim ede ede bilgi sahibi olucaz.. ben cekmeceli karyola istiyorum, bebegim hemen yanı basimda olsun. Bebek odasini acikcasi yenidogan bebek icin gereksiz buluyorum.bu benim fikrim tabi , 3 4 yasindan sonra odasini hazirlariz gerekirse.. bu hafta sonu gidip bakicaz... cekmeceliler daha kullnisli... esyalarini vs herbiseyini yerlestirirsin guzelce.. park yataklara pek isinamadim naylon poset gibi bi sure sonra gicirdiyo kuzenimden biliyorum... ne zaman istersen yardimci olurum bu arada istedigini sorabilirsin..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…