• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yere düşerken elinizdekini bırakır mısınız?

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.451
898
Yere düşerken elinizdekini bırakır mısınız? Bırakmayan fotoğrafçının trajikomik serisi

İtalyan fotoğraf sanatçısı Sandro GiordanoIn Extremis (pişmanlık taşımayan bedenler)” isimli, çarpıcı bir fotoğraf serisinin mimarı. Bu fotoğraf serisi insanların eşyalarının güvenliğine kendi güvenliklerinden daha çok değer vermesine vurgu yapıyor. Eleştiriyi mizahla harmanlayan serinin çıkış noktası yani sanatçının ilham kaynağı da oldukça ilgi çekici.

Geçtiğimiz yaz küçük ama sağlam bir bisiklet kazası geçirdim. Sağ elimde yüzde 30’luk fonksiyon kaybı gerçekleşti. Çünkü ben düşerken tuttuğum bir objeyi asla elimden bırakmam.” diyerek açıklıyor Giordano başına geleni ve bu seriye neden başladığını. Yaşadığı talihsiz kazadan kısa süre sonra bir arkadaşının da cep telefonunu suya düşürmemek isterken bacağını kırdığı haberini alınca sanatçının insanlığın bu durumuna dair endişeleri artmış.

Sandro-Giordoan-in-extremis-esya-obje-tutacagim-derken-dusenler-15.jpg

Materyal şeylerin kendi hayatlarımızdan daha önemli olmaya başladığı bir zamanda yaşıyoruz ve bu durum oldukça endişe verici… Kendi kişisel deneyimimden yola çıkarak günümüzün takıntılarından, nevrozlarından, zaaflarından bahsetmek istedim.” diyor Sandro Giordano.

Sandro-Giordoan-in-extremis-esya-obje-tutacagim-derken-dusenler-10.jpg

Pek çok kişi Sandro’nun fotoğraflarında yere elindeki eşyalarla düşen kişileri cansız manken sanıyor. Kendisi bu durumla ilgili şunları söylüyor: “Özellikle kendisini anatomik olarak mümkün olmayan pozisyonlara sokabilen profesyonel oyuncularla çalışıyorum. Çünkü bu oyuncular iletişim kurmak için bedenlerini kullanabilme noktasında eğitimliler.
kaynak: nolm.us

Back
X