Yerden ısıtma

acitatlisos

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2022
1.935
4.001
Merhaba

Yerden ısıtma evde oturan oldu mu acaba? Tasarruflu bir seçenek mi? Normal petek usülü bireysel aboneliklerde istediğiniz peteği açabildiğimiz için bana daha makul gelirdi. Bu sene ilk defa yerden ısıtma evde oturacağız. Isıtma boruları tüm evi geziyor, haliyle bir odayı açıp diğer odayı açmamak mantıklı değil gibi, düşük sıcaklık tüm ev için yeterli oluyor mu? Deneyimleri olanlar paylaşabilir mi lütfen? Bir de yerlere Halı kilim bir şey seriyor musunuz? Teşekkürler

ısıtması iyi çok sıcak olursa kısabiliyosun. Bi yakınımın evi yerden ısıtmalı heryer halı kaplı değil ama normal şekilde var halısı kilimi.

Benim evim de yerden ısıtmalı, halı falan kullanmıyorum ama kullansanız da negatif bir etki edeceğini sanmam, tek odayı ısıtmak gibi bir seçenek yok tabii, ben 48-50 lerde falan çalıştırdım geçen yıl, en soğuk zamanda 1500 tl gibi bir fatura ödedim.

Annemin evi yerden ısıtmalı halı kullanıyor ısıda herhangi bi sorun yaşamadık bu güne kadar ama annemin merkezi sistem ondan mı kaynaklı bilemem yine de çok çok yanmasa bile sıcacık oluyor her yer bence daha konforlu

Eğer sistem düzgün dosendiyse 38- 40 derece civarında yakmak yeterli oluyor fakat yerden ısıtma biraz geç ısınır. Yani diyelim su anda dış hava sıcaklığı 15 derece, siz kombiyi yaktiginizda evin istediğiniz sicakliga gelmesi 1.5 günü bulabiliyor. Bu yüzden sürekli aç kapa yapamazsiniz.

Eğer kombinize uygun bir oda termostati alırsanız o zaman odayı istediğiniz dereceye ayarlayıp birakirsiniz hem tasarruflu hem çok konforlu olur.

Ben ayakları çok üşüyen biriyim. İş yerim yerden ısıtmalı çok çok memnunum.

Halı olarak ince bir hali veya kilim uygun olur.

Bina sıfır o yüzden kurulumunu gördüm, teknik bilgim yok ama evdeki sıkıntı kombi balkondan başlıyor o yüzden mecburen ısı yalıtımı için balkonu cam balkona çeviricem. Yeterli olur mu bilemem.

Bina sıfır o yüzden kurulumunu gördüm, teknik bilgim yok ama evdeki sıkıntı kombi balkondan başlıyor o yüzden mecburen ısı yalıtımı için balkonu cam balkona çeviricem. Yeterli olur mu bilemem.
Normal petekli ısıtma sistemi olsa gerek yok derdim ama bence yaptır. Müthiş çözüm sağlamaz ama yine de bir korumadir. Özellikle gündüz biraz bile güneş çıksa balkon güzel isiniyor

Yerden ısıtmanın çok güzel tarafları da var sevmediğim tarafları da var. Daha önce oturdum ben, en kısıkta bile yansa güzel ısınıyodu ev. Çünkü ayaklar sıcak olunca üşümüyosunuz zaten. Ama inanılmaz toz oluyordu. Astım hastalarına falan bu yüzden önerilmiyormuş diye duydum ama ne derece doğru bilemem.

Doğru gerçekten toz oluyor, benim de dikkatimi çekti. Alerjik astım hastasıyım, Rutin temizliğe ek Robot süpürge ve güçlü bir hava temizleme cihazı birebir.

Doğru gerçekten toz oluyor, benim de dikkatimi çekti. Alerjik astım hastasıyım, Rutin temizliğe ek Robot süpürge ve güçlü bir hava temizleme cihazı birebir.
Şuan yerden ısıtmada değiliz ama bence de robot şart o tarz evlere. O dönem yoktu bizim robot süpürge, çok zorlanıyodum. Gerçi bizim biraz halımız da çoktu, yerden ısıtma olacaksa bence minimum halı olmalı ve mümkünse tüysüz ince halılardan falan kullanılmalı.

Evet zaten kalın halilar ısının duzgun yayilmasini engelliyor.Hatta yerden ısıtma varsa parke değil seramik fayans tercih ederler ısının kolay iletilmesi için. Banyo zemininde bunu hisstemissinizdir. Diğer yerlere göre zemin daha sıcak olur.Ben yine de parkeden yanayım ama... Toza regmen güzel icat. Evime yerden ısıtma yaptirmadigima pişmanım ama iyi usta bulmak zor, bir de sızıntı yapar falan al başına belayi.

Evet bi de parke meselesi var, bizimkini müteahhit parke yapmıştı, yanlışmış meğer. Geçici bi evdi bizim için, o yüzden halıları değiştirmedik ama dediklerinize çok katılıyorum, keyfi bi başka. Hele de benim gibi sıcağı seven kişiler için çok güzel. İleride olsa uygun koşulları sağlayıp yine isterim yerden ısıtma

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…