Yerden isitma ve zemin döşemesi

Ylcnpyrz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2024
1
0
35
Merhabalar sıfırdan ev yaptırıyoruz ısıtma sistemine sıra geldi yerden ısıtma ve granit zemin döşeme kullananlar varmı kışın çok güzel sıcak yerle ama yazın doğalgaz yanmadığı için zemin soğuk oluyor diyen var granit kayıyor çocuklar düştüğünde tehlikeli oluyor diyen var silince iz kalıyor diyen var ben ev küçük olduğu için birde petek koyup eşya alanımı daha fazla küçültmek istemiyorum ama yerden ısıtma ve granit seramik zemin ile ilgili pek iyi şeyler söylemiyorlar kullananlar varsa bilgi alabilirmiyim

Yerden ısıtma oldukca konforlu bir ısınma yöntemi. Ama maliyetli. Bütçeniz varsa yaptırın. Bir de bir sorun olduğunda müdahalesi normal petek sistemine göre biraz daha zor olabiliyor bu yüzden gerçekten bu isi iyi yapan birilerini bulun ki sorun çıkmasın. yoksa döşenen seramikleri söküp öyle müdahale etmeleri gerekebiliyor. He evine yaptıran yakınlarım var 15yıldır sorun yaşamadılar. İç mimarım ben de bazı dükkan ve ofislere yaptırdım sorun yasamadım.
Seramiklere gelince. Seramikler parlak olursa ve ıslak kalırsa tabii ki kayar yerden ısıtma ile ilgili bir durum değil. Kaymasını istemiyorsanız antislip seramşk tercih edebilirsiniz. Veya sugar effect denilen hafif pürüzlü yüzeyi olan şeker gibi hafif parlayan modeller var. Onlar da kaymayı engelliyor. Rengini çok beyaz seçmeyin seramiklerin. Beyaz istiyorsanız da hafif kendinden desenli modeller tercih edebilirsinşz aksi halde inanılmaz kıl tüy leke vs herseyi gösterir çok koyu renkler de su izi belli ediyor parlak olanları. Sildiğiniz yer hareli hareli kalır. Doğru seramşk seçerseniz hiçbir sorun yaşamazsınız..

Granit konusunda bir bilgim yok ama bizimki yerden ıaıtma laminant. Bir sıkıntı yaşamadık. Yerler fayans olursa daha iyi ısıtır diyen var.

benim babamın evi seramikti. çok da güzeldi valla. yerden ısıtmada yaşadığımız tek sıkıntı çok toz olmasıydı. biz doğal gaz değil, merkezi sistemle ısıtıyoruz evi o yüzden sorun yaşamadık yaz-kış. bizim ev de 4+1 ve zor ısınıyor çünkü güneş almıyor ama hiç peteksiz sadece yerden ısıtmayla ısındı ev.

Isıyı doğru iletmesi için olması gereken seramiktir fakat ben seramik değil laminant yaptırdım. Duvar içinden geçen de yedek hattım var, olurda ileride sorun çıkarsa petek takip devam edebilirim. Ve evet toz miktari artıyor fakat robot süpürge işi çözüyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…