Bebek Beslenmesi yer elması verilir mi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

123a

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Ekim 2009
82
0
96
Bursa
merhaba arkadaşlar 6,5 aylık kızıma yer elması verebilir miyim? birde et ürünlerini nasıl veriyorsunuz tarif edrseniz sevinirim.

yer elması hiç denemedim.

et ürünlerini ise yağsız iki kere çekilmiş dana kıymayı bebeklerimin çorbasına katıyorum.çorba da ise havuç ,pirinç ,patates ,maydanoz ,zeytinyağı ,karnıbahar ,brokoli ,kereviz ,pırasa vs evde yeşillik ne varsa ekliyorum.

( ben doktorumuzun önerisiyle düdüklü de haşlıyorum ve nasıl beslenmemiz gerektiğinizi doktorumuz söylüyor. )

onun dışında kıyma eklemiyorsam o günün çorbasına tavuk eti koyuyorum.piştikten sonra ise eti çimdik çimdik ediyorum ve çatalla ezip yediriyorum.istersen içine tam tahıllı ,kepekli yada çavdarlı ekmek de ufacık ufacık doğrayabilirsin.

ayrıca balıklı çorba hazırlamak istersen balığı haşla,haşladıktan sonra suyuna havuç patates ekleyip haşla.pişince ise balığı çimdik çimdik edip çorbaya kat bebeğine afiyetle yedir.

not : ( besin değerini kaybetmemesi için düdüklü de 15 dk haşla. )

yer elması verebilirsin canım,daha küçük olduğundan en uygunu şuan için kıyma vermek olur,çorbalarına ekleyebilirsin.Balığa 8 aylıkken başlamıştım ben.

et ürünleri 8 aylıkken verilir erken başlamayın ağır gelir yer elmasının alerjik bir özelliği yok galiba netten bakın yinede

yer alması VERMEYİN. diyetisyen denetiminde geçtim ek gıdaya..yer alması da 1 yaşından önce verilmeyecek yasak gıdalardan biriydi..

Back