yeniyim dertliyim :)

qirdap

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
24 Ağustos 2012
57
20
88
Tekirdağ
merhaba siteye hamileyken üye olmuştum evimde internet yoktu anneme gidince giriyodum artık evdende bağlanabiliyorum. neyse çok canımı sıkan şeyler var azcık anlatıp yorumlarınızla biraz rahatlamak istiyorum. kızım 4,5 aylık. doğumdan sonra 22 gün annemde kaldım. 22.gün evime geldim eşimin ailesi ile aynı bahçe farklı evlerde oturuyoruz. sık sık gelip bebeği görüyolar. ona lafım yok gelsinler bende biraz dinleniyorum ama her geldiklerinde laf söyleyip canımı sıkıyolar. eşimin ablasıda 1,5 ay önce doğum yaptı kızı var. onunla benim kızımı kıyaslıyolar. benim bebeğim huysuz sürekli ilgi istiyo kucakçı gezmek istiyo istediğini yapmayınca ağlıyo ve öbür bebek çok uslu onun gibi olsana popona vururum yanağına tokat atarım uslu dur gibi cümleler şakayla karışık söyleniyor. kızımı emziriyorum kilo alımı çok iyi hatta fazlası var dedi doktor sadece anne sütü dediğimde çok şaşırdı çok güzel kilo almış dedi ama eşimin annesine göre aç bu çocuk. hemen hemen hergün geliyo ve ek gıdaya başla karnı doymuyodur anne sütü yetmez mama al yemek ver felan beni delirtiyo bişey demiyorum ama çıldırıcam. sanki mama çok iyi bişeyde anne sütünü bırakıp mama vericem. bebeğime huggies bez kullanıyorz bütün bezler pişik yapıyo huggies yapmıyo bitek oda çok pahalı boşver pişsin bişey olmaz ucuzunu alın diyo, bebeğim üstünü ıslatıyo kusuyo yada salyaları akıyo önlüğü olduğu halde üstü ıslanıyo değiştiriyorum değiştirme ıslak dursun bişey olmaz diyo. bide geçen gün eşimin ablasıyla konuşmuşlar 1,5 aylık bebek konuşmak istiyomuş çok güldürdüler beni bende dedim o zaman benim kızım sular seller gibi konuşuyo o konuşmak istiyosa dedim. bugünde kızım anne dedi eşimde hemen annelerine söyledi verdikleri cevap aynen şu: daha çok küçük konuşmaz size öyle gelmiştir.

canım bence sen onlara takılma hiç cevap verme evet insanın canı sıkılıyo ama bence bebeğinin sağlıklı mutlu olmasından daha başka önemli hiç bişey yok... bak ne güzel sütünde yetiyomuş benim ikinci bebeğim 1 aylık ama sütüm ilk günden beri yetmiyo 15 gündür mama veriyorumda rahatım tok olduğunu biliyorum en azından kilo alıyosa bebeğin toktur mamaya gerek yoktur kayınvalidenede cevap verme tamam gerekirse veririm yaparım de bebek kıyaslamakta çok saçma benim iki oğlum var inan doğunca anladım iki kardeş bile birbirinden çok farklı oluyo sen keyfine bak takılma hiçbişeye...

bence de canım sen hiç moralini bozma sen sağlıklısın bebeğin iyi gerisi boş lakırtı anladığım kadarıyla seni çekemiyorlar biraz akılları sıra seni üzecekler laf sokup kayınvaliden sanırım kasıtlı yapıyor bunu kızının cocugunu övüyor seninkini övmüyor, sinir olur insan haklısın ama gülgeç derim ben takılmamaya calıs hem moralini bozarsan sütün de gider allah korusun kendi çocuğunu en iyi sen bilirsin aç olup olmadığını ona ne iyi geleceğini o senin çocuğun istediğin gibi büyüt )

Su an inanilmaz sinirlendim. Pisik olsun ne demek islak kalsin ne demek ya sacmalamasinlar tobe estagfurullah ya. Bak ben soyleyim bunlar esinle arani acmaya calisiyolar pisik oluncada ne bicim bakiyosun cocuga demezlerse ben de bisey bilmiyorum. Vallq guzelim sende ki iyi sabirben olsam ferhundelik yapardim esimin yaninda iyi davranirdim esim yokken cevap verirdim. Sendeki annelik icgudulerini dinle en dogru seyi o soyler. Yavrunu sakin onlarin dedigi gibi yetistirme sakin. Pisik yapsin demis ya hastamidir nedir. Kusura bakma benim de kizim iki aylik cok sinirlendim. Yavru o ya gogsu islak kalir mi en cok dikkat edilmesi gereken yer dinleme lutfen kimseyi. Oyle laflar da soyletme sakin sesin ciksin. Ay kulaklarimdan alev cikti

benimde sütüm yetmese bende mama veririm aç kalmasındansa karnı doysun yeterki ama sütüm yettiği halde laf söylenmesi bir kere iki kere olsa gene iyi 4 aydr hep aynı sözler canını sıkıyo insanın allah bebeklerimize sağlık mutlu bir hayat versin inşallah. eşimin yanında pek laf söylenmiyo. kocacım cevap veriyo çünkü kızıyo abarttıklarında gerekeni yapıyo bize laf söylettirmez. hatta onlar laf ettiğinde benim bir bakışım yetiyo eşime söylenenlere kızdığımı anlıyo cevaplarını veriyo. ben o yüzden susuyorum. yoksa sabredemezdim herhalde. yorumlar içinde sağlolun

valla Allah sabır versin duymazdan geleceksin ya da konuşmadan anlarlarsa artık böyle şeyler duymak istemediğini söyle yapacak başka bişey görünmüyo

valla Allah sabır versin duymazdan geleceksin ya da konuşmadan anlarlarsa artık böyle şeyler duymak istemediğini söyle yapacak başka bişey görünmüyo

keşke konuşmaktan anlasalar. 24 saat anlat gene heeepp aynılar. kendi bildiklerini okurlar. eskiden böyleydi eskiden şöyleydi benim çocuklarım böyle benim çocuklarım şöyle yapardı hep aynı hikayeler. ha bide bebeğim ağlıyo ya karnı aç ya uykusu var bi sebeple ağlıyo hemen hasta bu çocuk diye yakıştırmaları yokmu deliricem.

canm benm bikere sen ağzınla kuş tutsan yaranamıcn onlara o belli.senn bu duydklarını emin ol bütün anneler duyuyor benm oğlum tombiş bi bebek nerdeyse akranlarndan 2 kilo fazla kilosu bana bile sütün yetmiyo galiba diyen oldu yani herkes en iyisini kendisinin bildiğini düşünüp bunu ispat peşinde bende senin gibi çok takıntılıydm her lafı dikkate alıp günlerce kendimi yiyodm ama bktım bunun sonu yok herkes bişey söylüyo mücadele etsem ille kendilerini haklı çıkarana kadar uğraşıyolar bende artık bişey diyene hehe doğru söylüyn öyle yaparm bundan sonra diyom karşımdakininde konuyu uzatıp benm canımı daha fazla sıkıcak durumu olmuyo.üzmekendini bebişin büyürken her anın tadını çıkar sana göstericeği daha çok sürprizler var

Bende hehe diyorum ama hic muhabbet bitmiyo nedense. Bi esim varken kimseden ses cikmaz. Hemen hemen her ailede ayni sorunlr var. Allah yardimcimz olsun

benim hereşeye karışan kaynanama,en meşhur cevabım ''doktor öyle dedi'' ve kaynanam susar...

bizmkide aynı başlıyor eskiden biz böyle yapardık şöyle yapardık o senin çocuğundu bu benim ben bişey demiyorum artık konuşup konuşup susar

Zaten bu cocuk ac muhabbetinden nefret ediyorum oglum 2 aylik ve kolik cocuk acisindan surekli agliyo ve her gorenin yorumu bu sutun yetmiyo senin demekki agliyo bu cocuk ac bu ac! Artik sesimi cikariyorum valla kim olursa olsun ac falan degil ben onu 2 saatte bir emziriyorum bu cocuk kolik aglamasi acligindan degil sancisindan diye bence sen de oyle yap sesini cikar senin yorgunlugun sitresin sana yeter bide onlarin yuzunden sutunu kasma ben bu konudan cok cektim inan,sakin dinleme onlari uzeri islandiysa aninda degistir vs vs sen onun annesisin o da babannesi herkez yerini bilsin!

eşine söyle gerekirse ağla üzüldüğünü farkına varsın ne demek ya pişik olsunoldu o olsun da görsün nasıl acıyor
ıslakkalsın da bronşit olsun dim ie pesssssss
sütün yetiyorsa gerek yok zaten takılma dr verme dedi
kucak mı istiyor istesin sen al kimsenin demesiyle almamazlık etme poposuna şakayla karışık vurduğunda al hemen şakayla karışık aman da aman sen kimse olma annem sen ol o lazım bana kıyaslama de kayınvalidene ay sinirlendim yahuuu
biz de en pahalısını kullanıyoruz feda olsun oğluma
sana da derse sen de de kiim için çalışıyoruz feda olsun kızıma

bez parasını onlar mı veriyo onlara ne üstünü kaynanan mı değişiyo ona noluyo alla alla ya bende sinir oluyorum eltime ama yeğeniyle kızım arasında 7 ay var ve o kız tam bi canavar evde ne var ne yok döküyomuş bide milleti dövüyo benim kızım bile nasibini aldı ikide bir kızımla onu mukayese ediyodu sinir oluyodum. ay bunun eline çubuk verin alışsın kafasına şimdi toka takmazsan hiç takmaz, yok wc ye hala alışmadımı
kendi kızları büyük küçük kızı ufakken zayıftı şimdi ailesin çekti kilolu benim kızımda zayıf uzun boylu geçen ay bu kız da çok zayıf dedi bende ayy yenge senin kızda ne çok kilo aldı bööööle dedim

çok takılma bunlara, kıyaslamalar hep yaşanacak emin ol. yanlış tabi ama yapıyorlar işte. sen hiç aldırış etme söylenen sözlere, bildiğin gibi yetiştir büyüt kızını. emiyorsa sütünde yarıyorsa, 6. aydan sonra ek gıdalara geç. büyükler hep aynı işte, her zaman dedikleri '' biz hiç çocuk büyütmedik, sizleri leyleklermi getirdi '' derler...üç maymuncuğu oyna strese girme sütün azalmasın..
sağlıkla büyüsün inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…