• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenişehir yeni insanlar ve kimseyi tanımıyorum ne yapacam yardım

Üzgünüm. Eskişehir'de beklediğiniz tarzda komşuluk ilişkisi pek fazla yoktur. Sadece ortak noktaları olan insanların yaşadığı yerler (kooperatif evleri /lojmanlar) ya da eski semtler hariç. Bugüne kadar pek çok ev değiştirdim. Sadece şu anda oturduğum evdeki yan komşumla diyalog kurdum. Bunda onların da benim de ev sahibi olmamızın ve sıra dışı denecek kadar zarif insanlar olduğunu fark etmemin rolü var. Ama ayda en fazla bir kez birlikte kahve içer, gerektiğinde birbirimizden yardım isteriz. Ama telefon etmeden, uygun olup olmadığını sormadan kapısını bile çalmadım
Zaten bende arkadaş
Üzgünüm. Eskişehir'de beklediğiniz tarzda komşuluk ilişkisi pek fazla yoktur. Sadece ortak noktaları olan insanların yaşadığı yerler (kooperatif evleri /lojmanlar) ya da eski semtler hariç. Bugüne kadar pek çok ev değiştirdim. Sadece şu anda oturduğum evdeki yan komşumla diyalog kurdum. Bunda onların da benim de ev sahibi olmamızın ve sıra dışı denecek kadar zarif insanlar olduğunu fark etmemin rolü var. Ama ayda en fazla bir kez birlikte kahve içer, gerektiğinde birbirimizden yardım isteriz. Ama telefon etmeden, uygun olup olmadığını sormadan kapısını bile çalmadım[/QUObenimde tarzım değildir ama bu kadarınada pes dedim hayat ta ev oturmalarını sevmem zaten ama neyse alışacak yada bu diyardan gider

Ben Ankara'dan Eskişehir'e geldim ve kimseyi tanımıyorum yalnızlıktan sıkıldım artık bekarlar evliyle konuşmuyor çalışan ev hanımıyla konuşmuyor ben ise ev hanımlarıyla konuşamıyorum ama ev hanımı oldum kimse kimseyle konuşmuyor ne olacak böyle eşimin zoruyla bir hafta olan yeni taşiındığım yerde çalışan hemşirenin ziline bastım müsait değilim sende gelme bende gelmeyin yaptı ne oldu bize çay içelim dedim sen gel dedim yok bende mi sorun var nasıl bi iş bu bana bi akıl verin kafayı yiyecem evlenincede birçok arkadaş gitti hadi buyrun o güler yüzlü sevecen kıza yok deyip kapı kapatıldı sıkıldım artık

vallaha bende hemşireyim çok az zamanım oldugu için bende komşuları yolladım dedim zamanım yok:)

"Ben ise ev hanımlarıyla konuşamıyorum ama ev hanımı oldum" ilginç...

Ev hanımıyım ve Eskişehir'deyim.. Biri bana çat kapı gelse ben de gitmem.

Bu şehirde yapılacak o kadar çok şey varki.Kurslar mesela,benim çok isteyip de çocuktan gidemediğim kurslar. ( yabancı dil,çocuk bakımı,aşçılık,spor,resim,müzik aleti vs.vs) fazlasıyla..

Yaz geldi aktiviteler başlar. Bu durumun şehirle değil,sizinle alakası var.

Ben de herseyimi birakip baska bir sehirde yeni bir hayat kurdum. Oglum ve ben. Yalnizligi sevdivim icin cok da zorlanmadim. Daha dogrusu kendi kendime yetebiliyorum. Kutap ikuyirum canim sIkIldiginda. Yalnizlik okadar da kotu degil, keyfini cikarin. Zira cocugunuz oldugunda bu gunlerinizi arayacaksiniz. Kendinize mesgalaler bulun. Yuruyuse cikin, spor yapin. Ciceklerle ugrasin. Hobi edinin. ..

Yaş 39 beş aylık hamileyim iki senedir burdayım dışarıda çıktım gezdim ikinci bir okulu okuyacam onuda düşündüm okusamda bana arkadaş çıkmaz başka ne olabilir

33 yasindayim. 15 gun sonra doguracagim nasipse Eskisehir de 28 yildir eskisehir de yasiyorum. Pazartesi cikip cay icelim mi?

Olur çok sevinirim şimdi Ankara'ya indim dolmuştayım yarın Dr randevum var size özelden numaramı yazayım dönüşte yapalım bu işi

Eskişehir e alışamamanızın bir sebebî daha ortaya çıktı

Ankara'dan kopamamışsınız doktora bile Ankara'ya gidiyorsunuz

Suçlamak değil amacım ama bir yeri benümseyemeyînce hayat hep zor geçer

Eskişehir de her imkan varken Ankara ile bağınız sadece ziyaret boyutunda tutmazsanız özlem sizi şehirden de halktan da uzaklaştırır

Eskişehir de her imkan varken Ankara ile bağınız sadece ziyaret boyutunda tutmazsanız özlem sizi şehirden de halktan da uzaklaştırır
Çok haklısın elimden geleni yaptım ama kimse olmayınca kendimi burdan koparamadım en fazla üç ay dayandım oraya Dr araştırdım bu sıralar orda ama çıkan haberlerdeki olaydan sonra yani doğum olayı beni iyice tedirgin etti zaten bu yüzden yan komşuylada konuşmak paylaşmak istedim yoksa kimseye gideyim oturayım pek tarzım değil oda ters tepti bu sıralar zıt elektrik veriyorum heralde bu arada bebek tüp bebek

Evet hayat zor geçiyor ama bak bi arkadaş yazmış hemen ben varım Pazartesi buluşalım diye belki güzel bir adım olur oda hamileymiş kısmet artık kuaför için bile buraya gelen birisi kopmamış demekki sevdiren kendini özlettiren biri olursa belki bende bu kadar sık gelmem ama izlenimlerin çok güzel

Ben de herseyimi birakip baska bir sehirde yeni bir hayat kurdum. Oglum ve ben. Yalnizligi sevdivim icin cok da zorlanmadim. Daha dogrusu kendi kendime yetebiliyorum. Kutap ikuyirum canim sIkIldiginda. Yalnizlik okadar da kotu degil, keyfini cikarin. Zira cocugunuz oldugunda bu gunlerinizi arayacaksiniz. Kendinize mesgalaler bulun. Yuruyuse cikin, spor yapin. Ciceklerle ugrasin. Hobi edinin. ..
Yakında bir belediye var ona gidip kurs araştırcam sorun ben hayatımda çok kursa gittim bir çok şeyi yaptım örn daktilo bilgisayar muhasebe takı ahşap güzellik daha bir çok hepsinden setifikam var gitmediğim bir ahçılık var umarım onuda bulur giderim durum bu ben hayatı çabuk tüketmişim hızlı yaşamışım

Yakında bir belediye var ona gidip kurs araştırcam sorun ben hayatımda çok kursa gittim bir çok şeyi yaptım örn daktilo bilgisayar muhasebe takı ahşap güzellik daha bir çok hepsinden setifikam var gitmediğim bir ahçılık var umarım onuda bulur giderim durum bu ben hayatı çabuk tüketmişim hızlı yaşamışım

Evet hayat zor geçiyor ama bak bi arkadaş yazmış hemen ben varım Pazartesi buluşalım diye belki güzel bir adım olur oda hamileymiş kısmet artık kuaför için bile buraya gelen birisi kopmamış demekki sevdiren kendini özlettiren biri olursa belki bende bu kadar sık gelmem ama izlenimlerin çok güzel

Bebek özelmiş doktorunu değiştirmemeni anladım

Fakat kuaför mesela ne olur en fazla saçın bozulur gidip deneyeceksin ben bu şehre ilk geldiğimde çorap nereden alınır bilmezdim

Alacak salça bile bulamamıştım istediğim marka

kuaförü araştırarak buldum her yeri deneyerek öğrendim şimdi Ankara da hiçbirşey bulamam

Şimdi Ankara'da yaşayamam gibi geliyor 10 yıl oldu

Belki yaşım küçük olduğu için kolay alıştım ama alıştım

Eskişehir çok güzel ve sosyal bir şehir bu yaz geleceğim bende çok özledim :KK200: aslında bebeğiniz olacakmış o bir yaşına geldikten sonra parka götürmeye başlarsınız benim bildiğim Eskişehir halkı çok sıcak kaynaşabilirsiniz çabucak mesela dil kursuna gitmeyi de düşünebilirsiniz farklı bir ortam yeni insanlar ve yeni bir dil bir fikir işte o_O

bende neden bu kadar çok komşuluk istenir onu anlamam.. açıkçası o soğuk komşunuz belki de benim çünkü hiç sevmem çat-kapı muhabbetleri.. o yüzden de hiç komşum yoktur, hiç de aramam :KK53: evde dizi izleyin, nette takılın, dil öğrenin, puzzle yapın zaman geçer hemen zaten..
hay ağzını öpeyim hislerime tercüman oldun :) ben de hiç sevmem çat kapı gelen komşuyu, ya evde tek başıma vakit geçiririm ya da dışarda arkadaşlarımla buluşurum :) ev oturmalarına ben de karşıyım :)

ben eskişehirde okudum çok güzel bir yerdir izmirden gitmeme rağmen bunaltmadı beni.ben de eşimin işi gereği şehir değiştirdim.çevre edinmek adına hamile pilatesi yapabilirsin gittiğin spor salonunda muhakkak arkadaşlık kurarsın birileriyle.yoga salonlarına git.aktivitelere katıl ki çevren olsun.

Kurslar arkadas edinmek icin iyi bir ortam hazirlayabilir ortak zevkler oldugunda
Ama sizi anliyabiliyorum insan bir arkadas, dost ariyor samimiyeti bulmak cok zor artik..Insallah bulursunuz
Ayrica cocuk doktoruda önerebilirim akrabam var cocuk doktorlugu alaninda calisan..

hay ağzını öpeyim hislerime tercüman oldun :) ben de hiç sevmem çat kapı gelen komşuyu, ya evde tek başıma vakit geçiririm ya da dışarda arkadaşlarımla buluşurum :) ev oturmalarına ben de karşıyım :)
Burda araya girmek istiyorum komşu demem insan ilk gittiği yerde kimi tanır tabiki komşu kime sorar tabiki ona olmalı neyse buraya taşındım tam karşımda ankaralı bir öğrenci çoçuk çıktı ziline bastık kombimiz aynı heralde yardım edermisin diye oda geldi herşeyi gösterdi nereli olduğunu söyledi yandaki komşunun hemşire olduğunu bişeye ihtiyacımız olursa söyleyin dedi ilk kapıyı ben çaldım ketılda su ısıtabilirmiyiz diye oda tabiki siz su getirmeyin ben iyi su koyarım Çeşme suyu içmiyorum sizde içmeyin dedi kaynattı verdi sonra ben bugün bütün gün evdeyim bişeye ihtiyacınız olursa zili çalın dedi bir hafta finalleri varmış bu sıralar evdeyim dedi bunu anlatıyorum size nedenini yazayım isteğim gidip birinin özellikle bekar birinin evine çöreklenip oturmak yada zırt bırt soğan varmı az şeker varmı diye sormak değil daha öncede yazdım hiç tarzım değil kim olursa olsun yanı başımdaki insan bile olsa tel açmadan gitmek istemem sorunum farklıydı bence önce bunu anlayalım bir erkek öğrenci bile böyle iken neden biz bayanlar birbirimize bu kadar kifayetsiz kalıyoruz neden sadece işimize gelen yada çoğu menfaatlerimize uyanları kaydedeğer alıyoruz yolun ortasına düştüğün zaman kimin kaldıranın kim olduğu önemli değildir önemli olan kaldırmandır bunu düşünmek lazım

Kurslar arkadas edinmek icin iyi bir ortam hazirlayabilir ortak zevkler oldugunda
Ama sizi anliyabiliyorum insan bir arkadas, dost ariyor samimiyeti bulmak cok zor artik..Insallah bulursunuz
Ayrica cocuk doktoruda önerebilirim akrabam var cocuk doktorlugu alaninda calisan..
Tabiki sevinirim işte demek istediğim şeyler bunlar bir tanıdık bir isim orda kendim için bir Dr buldum onada gidiyorum ama burayada geliyorum çünkü durumum özel ve her Dr bakamıyor bulduğum her insan burdaki arkadaşlarımdan Dr kız arkadaşımın yakın akrabası ve bana çok yardımı oldu özelde param gitmesin diye bütün tahlillerimi yaptı ssk var ama olsun onlar benden istemeden bunlar lazım olur dedi ve yaptı yardımlaşmak benim için önemli bu yazıyı diğer arkadaşlarda okur diye uzun yazdım sizede şimdiden teşekkürederim

Hayir bu cabuk tuketme degil aslinda. Sadece siz yalniz olmayi sevmiyorsunuz sanirim. Ben hic kendimi yalniz hissetmiyorum. Kendi kendime yetebiliyorum. Kitap okuyorum bol bol. Hatta etrafimda ne kadar insan varsa bir sure sonra iliskilerde yiprandim, kullanildigimi iyi niyetimin suistimal edildigini gordum. Boyle cok iyiyim. Hic mi arkadasim yok? Elbette var ama artik seciyorum. Bana dost olmayacak insanlari hayatimdan cikariyorum. Oyle olmaktansa yalnizlik daha iyi. Az ama oz arkadasim var. Yetiyor bana. Ama en onemlisi kendimle barisigim, kendime yetiyorum. Yasamin keyfini cikariyorum. Siz de oyle olun. Ciceklerle ugrasiyorum. Kusum ve baligim var mesela onlar insanlardan daha cana yakin. Kitaplarimi hic bir seye degismem. Yuruyuse cikiyorum. Oglumla bir cok sey yapiyoruz. Zaten oglum butun zamanimi aliyor. Sizin de evladiniz oldugunda butun yalnizliginiz bitecek. Hatta bu gunlerinizi cok arayacaksiniz. Allah saglikli sihhatli evlat nasip etsin. Evlat sevgisi hic bir seye benzemiyor inanin. Yine de yalniz degilsiniz aslinda. Yalnizlik Allah a mahsus. Sevgiyle kalin. Hep mutlu olmanizi dilerim.

Bu arada belki de ise girebilirsiniz. Simdi olmasa bile ilerde cocugunuz buyuyunce. Is hayati sosyal cevre edinmenizi saglar. Bu arada cocuk olunca cevreniz ister istemez genisliyor zaten. Kres arkadaslarinin anneleri, okuldan veliler falan derken giderek cevre ediniyorsunuz merak etmeyin.

Back
X