Bebek Beslenmesi yenidoğum yapan anneler sütünüz kaç cc geliyor?

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

majika

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Eylül 2011
157
0
46
Bursa
15 günlük bebeğimi sütle besliyorum ama sütüm az mı bilemiyorum.iki saatlik süreçte elektirikli pompayla sağdığımda iki memeden 30 cc miktar çıkıyor.sizlerin sütü ne kadar?yardımcı olursanız sevinirim.

Bebeğim 12 günlük. Ortalama 60 ml süt çıkıyor. Ama bu rakam sürekli değişiyor. Mesela az önce 110ml çıkarken suan 40 ml anca çıkıyor..

normal doğum yaptıgım halde (süt daha çabuk gelir derler normal doğumda) 4.gün zorla iki göğsümden 25 cc çıkmıştı,tabi sarılık oldu hastanede yattı yavrum,bu dönemde hem mama hem sütü mü sağdım,düzenli beslenerek hergün biraz daha arttı sütüm 6. gün tek göğsümden 75 cc gelmişti,hergün biraz daha çoğaldı,ondan sonra hiç mama vermedik,şuan 9a ylık nerdeyse sadece anne sütüyle büyüdü,ayda en az 1-1.5 kilo alıyodu,yani sütün giderek çoğalacak,yeterki sen düzenli beslen,ve kafanı rahat tut,sütün yok deme,ben sütüm yok diyodum,aç diyodum, bebeğim ilk ayda 20 günde 1 kilodan fazla almıştı,eğer ağlıyosa tek açlığına bağlama gazdan da huzursuz olabilir

benimde normal doğum olmasına rağmen sütüm bir müddet gelmedi.göğüslerim şişti süt vardı ama akmıyordu.sanırım tıkanıklık vardı damarlarda.elektirikli pompa sayesinde açıldı kanallar.süt gelince rahatladım.sütün akmaması ateş ve halsizlik yapmıştı ben de.sütün artması beslenmeyle alakalı sanırım.

benımde azdı sütüm. vitamalt çok su ve komposto içiyorum 3 saatte 100 cc ye çıktı yetmiyor ama bunada şukur. günde 1 yada 2 mama veriyorum. bol sulu şeyler tüket birde dinlemeye kafanı saki tutmaya bak. sütüm az deme. moralle çok ilgisi var. düzenli sağ artar merak etme.

canım yapma bence. o hataya bende düştüm uyuyakalıyor emmiyor doyamıyor diye sağıp verdim biberona alıştı beni bıraktı zor oluyor biliyorum ama hep emzir. yada biberonun anne gögüs ucuyla aynı olandan olsun. sütün şimdilik bebeğine yeter büyüdükçe daha iyi emer emdikçe de artar zaaten.

bebeğim artık daha çok emiyor.buna bağlı olarak sütüm de arttı.geceleri emzirmeye çalışıyorum artık.

bazılarının doğumdan hemen sonra sütü fazla ikin sonradan azalır, bazılarında ise başta az gelir zamanla bebeğin ihtiyacını karşılayacak ölçüde artar. benim başta çok boldu. sonradan azaldı.şimdi mecburen mama takviyesi yapıyorum.onlar uyurken elektrikli ile sağıyorum.şimdiye kadar en fazla 130 falan çıktı. makina sütü azaltıyor bilginiz olsun kızlar.sağımda sonra sıkın bakın hala süt var.meme yumuşayınca makina çekmiyor malesef. (bu arada sütüm azldığı zamanlarda 1 günde toplam 10 cc çıkıyordu.sıvı alımını artırdım.humana steel tea, bitki çayları ile arttı)
ben şöyle yapıyorum.örneğin bir öğün mama verdiysem kızlar uyurken sağıyorum. onların uyanacağı vakte yakın tekrar sağıyorum.biberonlara paylaştırıp önce emziriyorum.böylece göğsüm tamamen boşalıyor( süt yapımı için göğsün iyi boşalmış olması gerekiyor) sonra biberonu verip uyutuyorum.bir sonraki öğün yine mama.. şimdilik böyle idare ediyoruz bakalım

sağmakla sütün azaldığına inanmıyorum. ben 3 aydır sağıyorum, bebeğim etkili bir şekilde emmiyor. ilk sağmaya başladığımda toplamda 10cc çıktığını hatırlıyorum.
şimdi 3 saatte bir sağıyorum her sağmada 250cc ile 400cc süt çıkıyor. Önemli olan öncelikle hastane tipi bir pompa edinmek. 2-3 saatte bir çift taraflı pompa ile her göğsu 15-20 dakika sağmak.

Benim şuan ki durumum sizin en başlardaki gibi,, bebeğim 2 buçuk aylık, 2 göğsüm 10cc bile süt çıkarmıyor, lansinoh marka elektrikli pompam var. Dün yazınızı okudum bugün itibariyle düzenli sağım yapıcam umarım artar =// , Hastane tipi pompa derken ?? tavsiye edebilirmisiniz?

merhaba bende 2 buçuk ay önce doğum yaptım bebeqim kövezde ilk 1 ay sütüm çoktu ama son zamanlar azaldı medela saqma pompasıyla 2 saatte bir zorla 20 cc çıkıyor ne yapmalıyım sütüm bebeqime çok Lazım ama gelmiyor...

ben bu süt arttırma üzerine tez yazabilirim. okumadığım yerli-yabancı makale kalmadı bu konuda:)

Ben de hamileyken lansinoh elektrikli pompa almıştım, üzgünüm ama onu atın çöpe bir işe yaradığı yok onun.
Gidin kendinize hastane tipi pompa edinin. bunların fiyatları 2500 lira civarı o yüzden kiralamak daha mantıklı.
aylık 70 lira veriyorum ben. medela marka benimkisi. çift taraflı. internette hastane tipi pompa diye araştırırsanız bulursunuz.

bol sütlü günler:)

Benim size tavsiye edecegim sey kimyon tohumu cayi ve dere otu kimyon tohumunu demleyip icin dereotunuda titam tutam yiyim arttigini goreceksiniz

Sütün pompa ile sağıldığında azaldığına inanmıyorum.Hastane tipi pompa kullanıyorum ve göğüs tamamen boşalıyor.
Sütüm çok az olduğu için bebeğim emmedi hiç .Doğumdan sonra sağdığımda hiç süt gelmiyordu,2 hafta sonra az az damlamaya başladı ve 1 ay sonra sağdığım en fazla süt 100 cc idi.Bu benim gibi bebeği emmeyen ve sütü az olan bir anne için müthiş bir başarı demektir.Sonra ki aylar her 3 saatte bir sağmam sonucu en fazla 160-170 civarı sağdım.Hep 250-300 cc sağan annelere hayran oldum ama napalım,buna da şükür diyerek devam ettim hep
Şu an bebeğim 6 aylık olmak üzere ve sütüm çoook azaldı.Bunun tek sebebi düzensiz sağım yapıyor olmam.
Artık bebeğim büyüdüğü için ve uyku saatleri azaldığı için oturup düzenli sağamıyorum.Bu yüzden çok azaldı sütüm.
Benim gibi sağarak besleyen annelere tavsiyem iyi bir pompa edinsinler.Özellikle çift başlıklı hastane tipi pompalar çok iyi.

gayet normal inanki.hiç telaş yapma. bende sezeryanla yaptım ve ilk ay ynı senin gibi 20,30cc anca çıkıyordu çok üzülüyordum.o aralar günde 2 kere mama vermeye ve inatla her fırsatta sağmaya çalıştım. sağdığım sütleri uykuda bile bebeğime veriyordum. zamanla sütüm gelmeye başladı ve 1 ay kalmadan sadece benim sütüm yetmeye başladı. ben sadece bolbol su içiyordum. ve inatla sağğıyordum. ve sakın sütüm gelmiyor diye kafana takma.inan senin moraline de bağlı..

geceleri uyku ağır basıyor ve pek emmiyor.ben de gece için sağıp veriyorum.öyle daha iyi alıyor.

canım geçen biryerde okudum gece emzirmesi sütü daha da artırıyormuş.ben de başta b,beronla sağıp veriyordum sonra bıraktım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…