Bebeğim 12 günlük. Ortalama 60 ml süt çıkıyor. Ama bu rakam sürekli değişiyor. Mesela az önce 110ml çıkarken suan 40 ml anca çıkıyor..
normal doğum yaptıgım halde (süt daha çabuk gelir derler normal doğumda) 4.gün zorla iki göğsümden 25 cc çıkmıştı,tabi sarılık oldu hastanede yattı yavrum,bu dönemde hem mama hem sütü mü sağdım,düzenli beslenerek hergün biraz daha arttı sütüm 6. gün tek göğsümden 75 cc gelmişti,hergün biraz daha çoğaldı,ondan sonra hiç mama vermedik,şuan 9a ylık nerdeyse sadece anne sütüyle büyüdü,ayda en az 1-1.5 kilo alıyodu,yani sütün giderek çoğalacak,yeterki sen düzenli beslen,ve kafanı rahat tut,sütün yok deme,ben sütüm yok diyodum,aç diyodum, bebeğim ilk ayda 20 günde 1 kilodan fazla almıştı,eğer ağlıyosa tek açlığına bağlama gazdan da huzursuz olabilir
bebeğin emmiyor mu neden sağıyorsun.
canım yapma bence. o hataya bende düştüm uyuyakalıyor emmiyor doyamıyor diye sağıp verdim biberona alıştı beni bıraktı zor oluyor biliyorum ama hep emzir. yada biberonun anne gögüs ucuyla aynı olandan olsun. sütün şimdilik bebeğine yeter büyüdükçe daha iyi emer emdikçe de artar zaaten.
bazılarının doğumdan hemen sonra sütü fazla ikin sonradan azalır, bazılarında ise başta az gelir zamanla bebeğin ihtiyacını karşılayacak ölçüde artar. benim başta çok boldu. sonradan azaldı.şimdi mecburen mama takviyesi yapıyorum.onlar uyurken elektrikli ile sağıyorum.şimdiye kadar en fazla 130 falan çıktı. makina sütü azaltıyor bilginiz olsun kızlar.sağımda sonra sıkın bakın hala süt var.meme yumuşayınca makina çekmiyor malesef. (bu arada sütüm azldığı zamanlarda 1 günde toplam 10 cc çıkıyordu.sıvı alımını artırdım.humana steel tea, bitki çayları ile arttı)
ben şöyle yapıyorum.örneğin bir öğün mama verdiysem kızlar uyurken sağıyorum. onların uyanacağı vakte yakın tekrar sağıyorum.biberonlara paylaştırıp önce emziriyorum.böylece göğsüm tamamen boşalıyor( süt yapımı için göğsün iyi boşalmış olması gerekiyor) sonra biberonu verip uyutuyorum.bir sonraki öğün yine mama.. şimdilik böyle idare ediyoruz bakalım
sağmakla sütün azaldığına inanmıyorum. ben 3 aydır sağıyorum, bebeğim etkili bir şekilde emmiyor. ilk sağmaya başladığımda toplamda 10cc çıktığını hatırlıyorum.
şimdi 3 saatte bir sağıyorum her sağmada 250cc ile 400cc süt çıkıyor. Önemli olan öncelikle hastane tipi bir pompa edinmek. 2-3 saatte bir çift taraflı pompa ile her göğsu 15-20 dakika sağmak.
Benim şuan ki durumum sizin en başlardaki gibi,, bebeğim 2 buçuk aylık, 2 göğsüm 10cc bile süt çıkarmıyor, lansinoh marka elektrikli pompam var. Dün yazınızı okudum bugün itibariyle düzenli sağım yapıcam umarım artar =// , Hastane tipi pompa derken ?? tavsiye edebilirmisiniz?
15 günlük bebeğimi sütle besliyorum ama sütüm az mı bilemiyorum.iki saatlik süreçte elektirikli pompayla sağdığımda iki memeden 30 cc miktar çıkıyor.sizlerin sütü ne kadar?yardımcı olursanız sevinirim.
geceleri uyku ağır basıyor ve pek emmiyor.ben de gece için sağıp veriyorum.öyle daha iyi alıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?