Çocuk Hastalıkları Yenidogan topuk kani tsh değeri yuksek çıkıp sonra normal cikanlar

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Civciv00

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2022
8
2
1
30
Merhaba kizlar bebegim suan 25 gunluk ilk topuk kani ozel hastende dogum yaptigim gun alindi ikinci de saglik ocaginda 5 gumlukken alindi 1 hafta sonra arandik topuk kaninda tshndegeri yuksek cikmis kontrol amacli tekrar alinacak diye ve 15 gunlukken tekrar kan verdik ustunden 10 gum gecti suana kadar arayan soran yok . Evet temiz cikinca aramiyorlarmis ama aklima takilan ilk topuk kani sonuclari ne nedir bilmiyoruz sadece yuksek dendi . Size yuksek dendikten sonra sonuclar verildimi ? Ve ikinci topuk kani temiz cikan varmi temiz ciktigini nerden anladilar ?

Yeğenim de böyle birşey olmuştu. İlk topuk kanı değeri yüksek çıkmıştı aramislardi hemen. Sonra tekrr kan alındı bakıldı yine yüksek çıkarsa ararız normal değerde olur ise aramayız demişlerdi aramadilar. Biz yine içimiz rahat etmedi arayıp sorduk normal demişlerdi. Sizde tekrar arayıp sorun sağlık ocağına aklınızda kalmasın.

Teşekkürler cevabiniz icin ama anlamadigim su yarin aşı icin saglik ocagina gidicem ozaman sorarim da sonuc söylemiyor bnim saglik ocagi siz nasil ogrendiniz? Aile hekiminize mi sordunuz ebeye mi ? Ben ebeye sordugumda biz gormuyirz sonuclari bisi olursa bize bilgi veriyorlar dedi

Topuk kanı testi taramadır. Taramada riskli bebekler tespit edilir test tekrar edilir. İkini sonuç normal gelebilir. Gelmezse zaten halk sağlığı takip programına dahil oluyor diye biliyorum.

Benim kızımında topuk kanında tsh yüksek çıktı kısa bir süre sonra başka hastaneye gidip tekrar yaptırdık normal çıktı kizım şimdi 9 yaşında bir ay önce tekrar baktırdık yine normal çıktı ilk testin laboratuar kaynaklı yanlış çıktığını düşünüyorum.

İlk topuk kanı yüksek çıktı tekrar verdik ikinci topuk kanı da yüksek çıktı ama biz ilk topuk kanı yüksek çıktı denildikten sonra gidip hastanede test vermiştik normal çıkmıştı o zaman rahatlamışyım. 1. Ay kontrolü için hastaneye gittiğimizde tekrar test verdik o zaman da normal çıkınca tekrar teste gerek yok denildi ve takibini bıraktık.

Mesajınızı geç gördüm sonucu merak ettim inşallah güzel çıkmıştır biz ebe den öğrenmiştik.

Mesajınızı geç gördüm sonucu merak ettim inşallah güzel çıkmıştır biz ebe den öğrenmiştik.
Gecen hafta saglik ocagina gittik 2. Testin uzerinden 14 gun gecmesine rağmen aranmadik acikcasi biraz cirkeflik yaptim bnim cocuguma yapilan testin sonucunu ogrenmek istiyirum bilgi verilmesi lazım bizede falan filan diyerekten ebe il sağlık mudurlugunu aradı yanimdan referans degerini o sekilde ogrendim ilk topuk kani 6.80 gelmis 2. Topuk kani ise 3,08 sukur icimizvrahatladi bu sayede

Cok sevindim Sonucun güzel olmasina

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…