Yenidoğan ths yüksekliği

Serendipity-

Lâ Tahzen İnnAllâhe Meanâ
Üyelik İptali
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
20 Şubat 2021
1.505
2.119
53
Merhaba 5 gün önce doğum yaptım. Bugün sarılık diye hastanede fototerapi aldı bebeğim ve topuk kanı alındı. Maalesef ths değeri 13 çıktı sınır 11 yazıyor. T4 hormonu ise gayet normal sınırlar içinde. O yüzden hipotroid teşhisi koyamam hemen dedi t4 normal dedi. Kontrol altında tutacağım dedi doktor 2 gün sonra tekrar topuk kanı alacak. Bazen yenidoğan bebeklerde önce yüksek çıkıp sonra düşük çıkabilirmiş.. Çok ağladım daha yeni anneyim ve bu hormon yüksek olunca zeka geriliği yapabiliyormuş tedavi edilmezse. Lütfen bu süreçleri atlatanlar varsa yazabilir mi??

Merhaba 5 gün önce doğum yaptım. Bugün sarılık diye hastanede fototerapi aldı bebeğim ve topuk kanı alındı. Maalesef ths değeri 13 çıktı sınır 11 yazıyor. T4 hormonu ise gayet normal sınırlar içinde. O yüzden hipotroid teşhisi koyamam hemen dedi t4 normal dedi. Kontrol altında tutacağım dedi doktor 2 gün sonra tekrar topuk kanı alacak. Bazen yenidoğan bebeklerde önce yüksek çıkıp sonra düşük çıkabilirmiş.. Çok ağladım daha yeni anneyim ve bu hormon yüksek olunca zeka geriliği yapabiliyormuş tedavi edilmezse. Lütfen bu süreçleri atlatanlar varsa yazabilir mi??

Merhaba
Aynı sorunu yıllar önce yaşadım ve 6 ay bebeğime sevinemedim. Bu yüzden size yazmak istedim.
Öncelikle 13 yenidoğan için çok yüksek bir değer değil sadece düşük ihtimal de olsa yükselirse kaçırmamak için önlem amaçlı kontrol etmek istiyorlar(Eskiden 20 üstü yüksek sayılıyordu fakat az da olsa 10 üstü yükselen değer olduğu için üst sınır değiştirildi,tiroid hastası çocukların değerlerini hıfsısıha ve il sağlığa giderek gördüm 100 üstü hatta 1000ler vardı)
Önemli olan değerin giderek düşmesi oluyor yani tekrar yükselişe geçmemesi.
Tüm bunlardan daha önemlisi bu hastalık tespit edilemezse zeka geriliğine sebep olabiliyor. Siz zaten kontroldesiniz. Eğer ki yükselir ya da düşmezse de sadece 1 damla veriyorlar ve büyük çoğunluğun 3 yaşına kadar tamamen geçmiş oluyor.
Ben kendimi çok yıprattım, lütfen siz yapmayın. Bebeğinizin ,anneliğinizin keyfini çıkartın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…