Yenidoğan sürecinde uyku düzeni sağlanır mı?

PeraPalace

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Mart 2022
523
280
33
34
Merhaba hanımlar,25 günlük oğlan bebeğim var. Oğluma şimdiden uyku düzeni oluşturmaya çalışıyorum. Bunun için biraz aceleci mi davranıyorum? Tam oturttum derken bir anda tüm düzen bozuluveriyor. Son günlerde uyku konusunda günü gününü tutmamaya başladı. Sabah 6da kalkış alt değiştirme,meme emme ve ardından mama ile beslenip yaklaşık 7.30 gibi günün ilk uykusuna yatıyor. 9.30 -10.00 arası uyanıyor. Aynı rutinlerimizi devam ettiriyoruz,hatta 11-11.30 arası hafif bir kuş uykusu yapıyor karnı doyunca. Öğlen 13.30-14.00 gibi de öğlen uykusuna yatırıyorum,kalkış saati de 16.30-17.00 gibi oluyor. Ama akşam uykularında bir rutin oluşturamadım maalesef. Ve gece uykusuna çok geç geçiyor,00.00 - 00.30 arası gibi. Ne yapsam gece uyku saatini erkene alamadım. Bunun için bana öneri verebilecek birileri var mı? Bir de bu hafta itibariyle gün içerisinde yazmış olduğum uyku rutinleri de değişmeye başladı. Bu durum normal mi? Daha çok küçük olduğu için mi bu durumu yaşıyorum? Ya da bir yerde yanlış mı yapıyorum? Tecrübelerinizi bilmek isterim.

Benim yaptığım tek bir şey vardı. Doğduğu günden itibaren aksam 9 da yıkar,yatırırdım. Cocuk 9 da yatacak sekilde ayarlardım. Şimdi 13 aylık. Hala 9 da yatar. Uyku öncesi rutin oluşturmak çok işe yarıyor. 8 de loş ışığa geçiş, sesleri azaltmak, yıkamak, masaj, doyurmak, banyo. Biz 3 kuzen bu sekilde yaptık üçümüzün de cocuğunun uyku duzeni var. Birininki 4.5 yasında. Hala 9 da yatar. Bir süreden sonra biyolojik saati oluyor bunları yapmasan da cocuk saati geldi mi nerede olursa olsun uyuyor. Bir de bir ses seç. Artık ne olursa. İster pışpış, ister bir ninni falan. Cocuk o sesi duyunca da tamam ben uyucacağım desin. Biz çok faydasını gördük

Her ayın kendine özgü rutini var. Yenidoğan bebek kendini hala anne karnında sanıyor. Sürekli emmek ve uyumak istiyor. O yüzden ilk 1 ay, rutin sürekli emzirmek ve uyutmak.
1 aydan sonra daha uzun süre uyanık kalıyorlar. 4 ay gibi gündüz 3 uyku yapıyorlar. 1 yaşına doğru 2ye düşüyor. Bebekler belirliyor bu rutinleri

Daha çok erken 5. Aydan sonra ancak duzene giriyor. Şuanda sadece uyku öncesi rutini Yaparsanız o rutini yaparken uyku saati geldiğini anlar ilerki aylarda uykuya direnme olmaz. Şu an kac Saat uyudu uyandı ona takılmayib yani. 3 -4ay civarı 3-4 gündüz uykusu döngüsü başlayınca saatlerde oturur. Ay ilerledikçe gündüz uykuları eksilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…