• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yenidogan sepsisi

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

21grams

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Şubat 2007
44
3
98
40
Merhaba

2 hafta once dogum yaptim kizim 2430 gr dogdu, 6. Gun emmeme ve uyku hali nedeni ile dr.a goturduk ,kuveze aldilar mikrop kapmis dendi, teshis SEPSIS. Ayni sorunu yasayanlar var mi acaba, bugun 9. Günümüz kuvezde, dr mikrop degerinin dustugunu söylüyor ama kalacakmis biraz daha. Eger ayni sorunu yasayanlar varsa insallah bebegim ciktiginda nasil bir yol izlemeliyim diye fikir almak istiyorum . Dr a da sorucam ama burdan da bilgi almak istiyorum .

Simdiden teşekkürler...

Merhaba

2 hafta once dogum yaptim kizim 2430 gr dogdu, 6. Gun emmeme ve uyku hali nedeni ile dr.a goturduk ,kuveze aldilar mikrop kapmis dendi, teshis SEPSIS. Ayni sorunu yasayanlar var mi acaba, bugun 9. Günümüz kuvezde, dr mikrop degerinin dustugunu söylüyor ama kalacakmis biraz daha. Eger ayni sorunu yasayanlar varsa insallah bebegim ciktiginda nasil bir yol izlemeliyim diye fikir almak istiyorum . Dr a da sorucam ama burdan da bilgi almak istiyorum .

Simdiden teşekkürler...

Merhaba umarim bebeginiz iyilesmistir.bugun bir yazi paylasmistim.oncesiyle ilgili bebegim ciktiktan sonra ilk uc ay cok dikkat edin dedi doktor.biz nerdeyse toplum icine 3 ay sonra ciktik.hali tozu vs. Bunlara dikkat edin demisti.ve tabi hasta grip olan insanlar

25 Aralık 2012 de bebeğim dünyaya geldi.yaklaşık 7.günde hafif hafif öksürmeler başladı ve doktora gittiğimizde iki gün takip etmemizi istedi ve iki gün sonra gece hiç uyanmadan uyumaya başladı emzirmek için uyandırdığımda 5 dk yorgunca emip tekrar uykuya dalıyordu gece acile ve sabahında da doktora götürdüğümüzde röntgen çekildi ve bronşit başlangıcı teşhisiyle kuveze yatması gerektiği söylendi..ve bana bebeğimin küveze yatması gerektiği söylendiğinde dünyam yıkıldı. 10 günde ona o kadar alışmıştım ki...medipol yenidoğan yoğun bakıma yatırdık.kan kültürü ve idrar kültüründen sonra kanda mikrop olduğu tanısı konuldukan kültürü ve idrar kültüründen sonra kanda mikrop olduğu tanısı konuldu.kan kültürü ve idrar kültüründen sonra kanda mikrop olduğu tanısı konuldu yani sepsis.antibiyotik tedavisine başladılar ve yeni doğum yapmış bir anne olarak bebeğimi kuvezde ellerine ve yüzüne takılmış şeylerle görmek ve akıbetini bilmemek.. o kadar yıkılmıştımki günde iki kere yarım saat camdan görebilmek ve camın önünde sadece ağlıyordum.bu acima rağmen sadece bebeğim için yemek yiyor ona süt sağıyor ve hastaneye götürüyordum.hayatımın en kötü ve geçmeyen 10 günü.sonrasında internetten biraz incelemek istedim ve kadınlar kulubünde bu konuyla ilgili yazılmış hiç bir yazı bulamadım şimdi paylaşmamın amacı da budur.ve diğer yazılar ise teknik ve hiçte iç açıcı olmayan bilimsel yazılardı.benim gibi bu acıyı yaşamış anneler bir nebzede olsa sizin gibi başka annelerde var demek için.ve yenidoğan yoğun bakımda o kadar çok bebek varki sarılık,erken doğum,zature hepsi bölüm bölüm Allahım herkesin yardımcısı olsun.10 günlük tedavi sonucu bebeğimize kavuştuk artık beni emer mi diye düşünürken hemşire tabiki emer demişti ve bebeğim beni emdi ve 2 yaşına yaklaştığımız bu günlerdehala emiyor:)Benim gibi olan anneler sakın umutsuzluğa kapılmayın ,bol bol sütünüzü sağın, unutmayın her şey onun için...Medipol doktor Enver Bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkürler.

Cok tesekkurler paylasiminiz icin , bebegim cok sukur cikti ve iyi ,simdi 52 gunluk , ayni durumu yasayanlara destek olur umarim bu paylasimlarimiz .

Back