yenidoğan sepsis kanda mikrop

HES12

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Aralık 2014
4
4
36
41
25 Aralık 2012 de bebeğim dünyaya geldi.yaklaşık 7.günde hafif hafif öksürmeler başladı ve doktora gittiğimizde iki gün takip etmemizi istedi.iki gün sonra gece hiç uyanmadan uyumaya başladı.emzirmek için uyandırdığımda 5 dk yorgunca emip tekrar uykuya dalıyordu. gece acile ve sabahında da doktora götürdüğümüzde röntgen çekildi ve bronşit başlangıcı teşhisiyle kuveze yatması gerektiği söylendi..Bana bebeğimin küveze yatması gerektiği söylendiğinde dünyam yıkıldı. 10 günde ona o kadar alışmıştım ki...medipol yenidoğan yoğun bakıma yatırdık.kan kültürü ve idrar kültüründen sonra kanda mikrop olduğu tanısı konuldu yani sepsis. antibiyotik tedavisine başladılar.
Yeni doğum yapmış bir anne olarak; bebeğimi kuvezde ellerine ve yüzüne takılmış şeylerle görmek ve akıbetini bilmemek... o kadar yıkılmıştımki... günde iki kere yarım saat camdan görebilmek.camın önünde sadece ağlıyordum.bu acima rağmen, sadece bebeğim için yemek yiyor,ona süt sağıyor ve hastaneye götürüyordum.hayatımın en kötü ve geçmeyen 10 günü.
Sonrasında internetten biraz incelemek istedim ve kadınlar kulubünde bu konuyla ilgili yazılmış hiç bir yazı bulamadım,diğer yazılar ise teknik ve hiçte iç açıcı olmayan bilimsel yazılardı.bu yazıyı paylaşmamın amacı da tam olarak budur.benim gibi bu acıyı yaşamış anneler,sizin gibi başka annelerde var demek için.
Yenidoğan yoğun bakımda o kadar çok bebek varki sarılık,erken doğum,zature ,hepsi bölüm bölüm,Allahım herkesin yardımcısı olsun.10 günlük tedavi sonucu bebeğimize kavuştuk.Artık beni emer mi diye düşünürken, hemşire tabiki emer demişti.2 yaşına yaklaştığımız bu günlerde hala emiyor:)
Benim gibi olan anneler sakın umutsuzluğa kapılmayın ,bol bol sütünüzü sağın, unutmayın her şey onun için...
Medipol doktor Enver Bey ve çalışma arkadaşlarına teşekkürler

Son düzenleme:
Arkadasim benim bebegim de sepsis nedeniyle yogun bakimda şu an... Dogduktan 4/5 saat sonra skntilari basladi,inleme,kusma,nefes almada zorluk. Kaninda mikrop tespit edildi hemen yogun bakima alindi. Bugun dogali 4 gun oldu.. 3 gundur yogun bakimda. Yasadiklarini benden daha iyi kimse anlayamaz,uc gundur durmadan agliyorumm..allahim insallah kisa surede duzelsin yavrum..

Benimde bebegim ayni sikinti nedeniyle bugun yogun bakıma alindu surekli agliyorum sizinki hastaneden cikmis olmali suan durumu nasil varmi bana tavsiyeniz

Merhaba,cok gecmis olsun seni en iyi biz anlariz herhalde.insallah doktorlarin uyguladigi antibiyotik tedavisi seninde bebegine sifa olacak.sutunu aliyo mu bilmiyorum ama suan yapabilecegin tek sey onun icin sutunu sagmak ve sutun olmasi icin iyi beslenmek.yukarida yazan diger arkadasimizinda bebegi kuvezden cikti insallah sen de bebegine kavusacaksin

Merhaba arkadasim zor bir donemden geciyorsunuzdur,merak etme bebegin iyi olacak,sadece onu orda oyle gormek cok tedirgin edici ama bu olay bir cok bebegin basina gelebiliyor. Senin tek yapman sut uretmek. Sut sagma makinasi kiralayip,mutlaka sag,el pompasi falan dgil,bildigin elektrikli pompa. Bebek bitaz duzelince senden sut istiycekler o ilk sutlerin onu cabuk iyilestircek. Korkma. Biliyorum su an cok korkuyorsundur amq rahatla,bebegin eve gelecek ve seni emecek. Biz 13 gun yogun bakimda kaldik,dogduktan 5/6 saat sonra inlemeye basladi,ememedi,vucut isisi ve solunumu dustu. Dogumun ertesi gunu yogun bakima yatti. Baska hastaneye sevk edildik. 29 ekimde dogdu,10 kasimda evimize geldi. Sizin bebegin detaylari nedir? Ne zaman ortaya cikti? Su an bebek ne durumda?

Kadınlar kulübünde bu konu ile ilgili birşey bulamadım demişsiniz ama daha bir ay önce aynı konuyu ben açmıştım
Çok zor günlerdi evet ama geçti çok şükür..
Benim bebeğimde kanda enfeksiyon dolayısı ile iki günlükken küveze alındı ben daha onu doğru düzgün koklayamadan aldılar küçücük bireyin içine koyup kablolara bağlayıp antibiyotik tedavisine başladılar.
Her gün süt sağdım götürdüm günde iki kez emzirdim her emzirirken ağladım geçicek bunlar dedim. En acısı da emerken parmağımı yakalayıp sıkmasıydı gitme anne der gibi..
Hala içim acır ama geçiyor çok şükür Rabbim tüm annelerin ve evlatların yardımcısı olsun.
Şifa ile..

Bende 23 gun oldu dogum yaptim bebegim 12 gundur yogun bakimda... ayni post sahibinin yazdigi sekilde...
Cikacagi zaman hala belli degil...
Ben okadar alismistimki ona kulagima sesi geliyor is yaparken bazen unutup kosuyorum sonra yatagi bos gorunce canim cok yaniyor sutum cok azaldi napicam ben of

Ben 04/08/2021 çarşamba günü doğum yaptım.Cumartesi günü kontrolü vardı çocuğumun.Hastaneye gittik hafif sarılık göbekte hafif enfeksiyon var denildi kan istendi kanda enfeksiyon degeri 32 çıktı yatış verildi.Yeni doğan yoğun bakım servisinde yatırdık.Bugün ayın 12 si hala yatıyor.Omuriliğinden sıvı alındı.Enfeksiyon beyne ulaşmışmı ulaşmamışmı diye.Onun sonucu bekleniyor.Ağlamamak için sürekli dualar ediyorum.Evde iki tame kızım var çünkü.Gözümün icine bakıyorlar.Bunu yasamayan bilmez gercekten ben evladımı en son cumartesi gördüm birdaha görmedim sütümü sağıp hergün götürüyoruz.Üzüntüden dikislerim patladı.İnşallah en kısa sürede evladıma sizler gibi kavuşurum.Burnumda tütüyor resmen.Şeytan sürekli vesvese veriyor.Aklıma kötü kötü şeyler geliyor.Ne yapcam bu durumla nasıl baş edicem bilmiyorum.Rabbim tüm hastalara icinde benim evladimada şafi ismiyle şifa versin inşallah

Hayır.Ağlıyordu sürekli atesi vardı hafifte.5 10 14 gün araliginda yatiyorlar.10 gün yattı evladım.Şuan iyi elhamdülillah.
Çok geçmiş olsun. darısı bizim yavrumuza ınsallah. bizimki takipne nedeniyle zaten hastanedeydi. bugün halsizlik ve cilt tonunda değişim fark edince doktoru hemen tahlilleri yapılıp ilaç başlanmış. Kardesim bebeğini gormeye gitmisti onu o halde görünce perişan olmuş kızcağız

Benim bebeğimde takipne nedeniyle yoğun bakımda yatmıştı .enfeksiyon değeri de yğkselmişti . Şükür antibiyotik tedavisi ile iyileşti . İnşaallah sizin bebeğiniz de iyileşir

Gerçekten çok zor bir anne için.Bebegim hastaneden çıktı çıkalı paranoyak oldum sütüm yetiyormu yetmiyormu aman bişimi oldu derken kendimi yıpratıyorum Süt arttırıcı seyler iciyorum yiyorum sürekli.Rabbim oralara ne düşürsün nede aratsın.İnşallah en kısa zamanda sizin yavruda çıkar

merhabalar yazınız yıllar sonra yuregimize su serpti. Çok teşekkür ederim. Bebeginizde başka belirtiler olmus muydu? ateş, renk değişimi vs? Kardeşimin bebeği once yenidoğan takipnesi ile hastanedeydi. dün ise benzer belirtiler ile kanda enfeksiyon oldugu anlaşılmış. deneyimlerinizi paylasabilirseniz cok sevinirim

Benim bebeğimde takipne nedeniyle yoğun bakımda yatmıştı .enfeksiyon değeri de yğkselmişti . Şükür antibiyotik tedavisi ile iyileşti . İnşaallah sizin bebeğiniz de iyileşir
Amin çok teşekkür ederim. Ne zormuş böyle beklemek. Allah tüm ana kuzularına sağlık sihhat versin insallah

Amin insallah, Allahim biz da kardeşimin o günlerini görelim insallah Dün yavrusunu oyle görünce bittim ben dedi

Renkte sarilik rengi mevcuttu.Huzursuzdu ağlıyordu sürekli.Kontrole gittigimizde gobek deliginde hafif enfeksiyongörüldü kan alindi orada cikti yatırıldı.10 gün yattı.Hatta bos alındı oda temiz çıktı.Çok şükür simdi iyi 1 ay 49 günlük olduk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…