• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yenidogan sarılıgında kan degeri ve alımı

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği

Rosem

****BİRİCİGİM***
Kayıtlı Üye
23 Eylül 2007
3.103
20
116
Diğer
merhaba hanımlar.bebegım henuz 16 günlük.
halen sarılıgımız gecmedı.salı günü kontrol için doktorumuza gittigimizde degerımız 12 cıktı.kanı bebegın topugundan almıslardı.

bebegın yüzü cok sarı oldugu icin,süphelendık , bır baska hastanede daha ölçtürelim dedık.
orda degerımız 19 cıkınca sok olduk.:1shok:bu hastanede kanı bebemin elınden aldılar.senağlama
3 gün hastanede kaldık bugun taburcu olduk.suan karmakarsık bır ruh halındeyım.senağlama
aranızda aynı durumu yasayan varmı?yada bu konuda tecrubesı olan?
sarılık olan bebeklerde kan genelde hastanelerde bebegın neresınden alınıyor?mafoldumben

geçmiş olsun rosem demek bebeğin doğdu
şimdi sarılıkla uğraşıyosunuz
canım üzülme bu kadar genelde oluyo zaten bebeklerde geçer allahın izniyle
hep sağlıklı olsun bebeğin inşşşşş

Son düzenleme:
geçmiş olsun rosem demek bebeğin doğdu
şimdi sarılıkla uğraşıyosunuz
canım üzülme bu kadar genelde oluyo zaten çocuklarda geçer allahın izniyle
hep sağlıklı olsun bebeğin inşşşşş
sagolasın canım.ınsallah bıran once gecer.

oğlumunda elinden almışlardı.hatta k.validem sormuştu topuktan bakmıyomusunuz diye:)dr.bişey farketmez topuk daha çok acır,biz elden alıyoruz kanı demişti.sınır 17 diye hatırlıyorum.hastaneye yatırmakla iyi yapmışlar.
çok geçmiş olsun.her bebekte oluyor genelde.üzülme geçmiş bitmiş.

benim bebisimide biz baska bi sebepten 3 günlükken götürmüstük canim hastaneye doktor sariliktan suphelendi elinden aldilar kani kan degeri iyi degildi bol bol emzir yarin gene gel dedi allaha sukur sarilik degilmis kan degerimiz normale dönmüstü ama iki gece üst üste kan aldilar bebegimden hemde ellerinden aldilar bence hastanenin ihmalkarligidir o dusunsene benim bebegim 3 günlükken bile elinden aldilar seninkininde elinden almalari gerekirdi büyük ihtimalle....

halen sarılıgımız gecmedı.salı günü kontrol için doktorumuza gittigimizde degerımız 12 cıktı.kanı bebegın topugundan almıslardı.

bebegın yüzü cok sarı oldugu icin,süphelendık , bır baska hastanede daha ölçtürelim dedık.
orda degerımız 19 cıkınca sok olduk.:1shok:bu hastanede kanı bebemin elınden aldılar.senağlama
3 gün hastanede kaldık bugun taburcu olduk.suan karmakarsık bır ruh halındeyım.senağlama
sarılık olan bebeklerde kan genelde hastanelerde bebegın neresınden alınıyor?mafoldumben

Canım sarılık için genede kapiller kan dediğimiz topuktan alma işlemi yapılır. bebeklerdeki bilirubin düzeyi çok hızlı yükselebiliyor yani her iki hastanenin de ölçümü dogrudur çok büyük ihtimalle. Tedavi aldıgınıza göre sarılıgınız da gecmiştir heralde. geçmiş olsun diyorum.

oğlumunda elinden almışlardı.hatta k.validem sormuştu topuktan bakmıyomusunuz diye:)dr.bişey farketmez topuk daha çok acır,biz elden alıyoruz kanı demişti.sınır 17 diye hatırlıyorum.hastaneye yatırmakla iyi yapmışlar.
çok geçmiş olsun.her bebekte oluyor genelde.üzülme geçmiş bitmiş.
tesekkurler limoncum.hastaneye bu 3.yatısımız oldu.mafoldumben

benim bebisimide biz baska bi sebepten 3 günlükken götürmüstük canim hastaneye doktor sariliktan suphelendi elinden aldilar kani kan degeri iyi degildi bol bol emzir yarin gene gel dedi allaha sukur sarilik degilmis kan degerimiz normale dönmüstü ama iki gece üst üste kan aldilar bebegimden hemde ellerinden aldilar bence hastanenin ihmalkarligidir o dusunsene benim bebegim 3 günlükken bile elinden aldilar seninkininde elinden almalari gerekirdi büyük ihtimalle....
ilk alınan kan topuktandı 12 cıktı,ıkıncısı elınden 19 cıktı.
bebegımı bol bol emzırıyorum ama sankı emzırmenın pek bır faydası olmuyor gıbı.mafoldumben

Canım sarılık için genede kapiller kan dediğimiz topuktan alma işlemi yapılır. bebeklerdeki bilirubin düzeyi çok hızlı yükselebiliyor yani her iki hastanenin de ölçümü dogrudur çok büyük ihtimalle. Tedavi aldıgınıza göre sarılıgınız da gecmiştir heralde. geçmiş olsun diyorum.
canım hastaneye 3 defa yattık maalesef.hastanede degerımız düşüyor eve gelıyoruz yükselıyor.mafoldumben
pazartesı tekrar kontrolumuz var ınsallah tekrar yukselmez.:Saruboceq:

rosemciğim benim de kızım 3 günlükken sarılık olmuştu bende çok üzülmüştüm :( cuma günü doğum yaptım cumartesi hastahaneden çıktığımız için çocuk doktoru yoktu ve pazartesi getirin dediler..doktor bu biraz sarı gibi dedi ve test istedi ama elinden aldılar kanı..karaciğerdeki blirubin seviyesiyle alakalı bi durum canım korkulucak hiçbişey yok.hemen her bebekde görülebiliyormuş..normal değer 14 müş bizimkisi 15 çıkmıştı bi gece kalmıştık zaten ama sanırım doğduğundan beridir -ki kızım 4 aylık- yaşadığım en zor geceydi ve tabii en çok ağladığım gece..onu küvezin içinde gördükce çok üzülüyordum :( Rabbim acılarını göstermesin..neyse fazla uzattım ama yardımcı olabilirsem diye canım..bence kafana takma düzelir Allah ın izniyle.hem 19 yine o kadar da kötü değil teyzemin torunu 24 den yatmış!Rabbim acil şifalar versin sen emzirmene devam et geçer inş..benim 3 gün sonraki kontrollerimde 10 a düşmüştü hemencecik..selametle canım

tesekkurler limoncum.hastaneye bu 3.yatısımız oldu.mafoldumben

ilk alınan kan topuktandı 12 cıktı,ıkıncısı elınden 19 cıktı.
bebegımı bol bol emzırıyorum ama sankı emzırmenın pek bır faydası olmuyor gıbı.mafoldumben

canım hastaneye 3 defa yattık maalesef.hastanede degerımız düşüyor eve gelıyoruz yükselıyor.mafoldumben
pazartesı tekrar kontrolumuz var ınsallah tekrar yukselmez.:Saruboceq:

canım benim bebeğimin sarılıgı tam 1,5 ay sürdü. Uzamış anne sütü sarılığı idi bizimkisi. Yani emzirmek işe yaramıyor bu durumda. Altta yatan baska bir rahatsızlık yoksa karaciğerle ilgili mesela allah korusun, geçecektir dert etme.

12 ne ki benim kızım 22 değerle hastahaneye yattık 1 gün kaldık 16 ya düştü ve çıktık ama tabi ben bebeğimi saat başı besledim 1 saat aralıklarla emzirdim ve biberon maması verdim böylylikle bilubrin seviyesi daha çabuk düştü ANNE SÜTÜ ALAN BEBEKLERıN SARILIĞI UAZ AMA MAMA ALAN BEBEKLERıN SDARILIĞI ÇOK KISA SÜRER ÇÜNKÜ MAMA ALAN BEBEKLER DAHA ÇOK KAKA YAPAR VE BıLUBRıN MADDESıDE VÜCUTTAN KAKA ıLE ATILAN BıR MADDEDıR. YANı KISACA SARILIĞIN ÇABUK SONLANMASINI ıSTERSENıZ BEBEKLERE MAMA VERıN .

rosemciğim benim de kızım 3 günlükken sarılık olmuştu bende çok üzülmüştüm :( cuma günü doğum yaptım cumartesi hastahaneden çıktığımız için çocuk doktoru yoktu ve pazartesi getirin dediler..doktor bu biraz sarı gibi dedi ve test istedi ama elinden aldılar kanı..karaciğerdeki blirubin seviyesiyle alakalı bi durum canım korkulucak hiçbişey yok.hemen her bebekde görülebiliyormuş..normal değer 14 müş bizimkisi 15 çıkmıştı bi gece kalmıştık zaten ama sanırım doğduğundan beridir -ki kızım 4 aylık- yaşadığım en zor geceydi ve tabii en çok ağladığım gece..onu küvezin içinde gördükce çok üzülüyordum :( Rabbim acılarını göstermesin..neyse fazla uzattım ama yardımcı olabilirsem diye canım..bence kafana takma düzelir Allah ın izniyle.hem 19 yine o kadar da kötü değil teyzemin torunu 24 den yatmış!Rabbim acil şifalar versin sen emzirmene devam et geçer inş..benim 3 gün sonraki kontrollerimde 10 a düşmüştü hemencecik..selametle canım
canım bizimkiside düşüyor ama eve gelıp gerı kontrole gıdınce tekrar artıyor.mafoldumben

canım benim bebeğimin sarılıgı tam 1,5 ay sürdü. Uzamış anne sütü sarılığı idi bizimkisi. Yani emzirmek işe yaramıyor bu durumda. Altta yatan baska bir rahatsızlık yoksa karaciğerle ilgili mesela allah korusun, geçecektir dert etme.
bizimkiside anne sütünden olabılır.pekı nasıl anlasılıyor anne sütünden oldugu?

12 ne ki benim kızım 22 değerle hastahaneye yattık 1 gün kaldık 16 ya düştü ve çıktık ama tabi ben bebeğimi saat başı besledim 1 saat aralıklarla emzirdim ve biberon maması verdim böylylikle bilubrin seviyesi daha çabuk düştü ANNE SÜTÜ ALAN BEBEKLERİN SARILIĞI UAZ AMA MAMA ALAN BEBEKLERİN SDARILIĞI ÇOK KISA SÜRER ÇÜNKÜ MAMA ALAN BEBEKLER DAHA ÇOK KAKA YAPAR VE BİLUBRİN MADDESİDE VÜCUTTAN KAKA İLE ATILAN BİR MADDEDİR. YANİ KISACA SARILIĞIN ÇABUK SONLANMASINI İSTERSENİZ BEBEKLERE MAMA VERİN .

bizde 19 degerle yattık canım.ılk basta 12 cıktı baska bır hastanede 19 cıktı.
mama cok gaz yapar dıye hıc vermedık bırde bebebim biberon almıyor.

12 ne ki benim kızım 22 değerle hastahaneye yattık 1 gün kaldık 16 ya düştü ve çıktık ama tabi ben bebeğimi saat başı besledim 1 saat aralıklarla emzirdim ve biberon maması verdim böylylikle bilubrin seviyesi daha çabuk düştü ANNE SÜTÜ ALAN BEBEKLERİN SARILIĞI UAZ AMA MAMA ALAN BEBEKLERİN SDARILIĞI ÇOK KISA SÜRER ÇÜNKÜ MAMA ALAN BEBEKLER DAHA ÇOK KAKA YAPAR VE BİLUBRİN MADDESİDE VÜCUTTAN KAKA İLE ATILAN BİR MADDEDİR. YANİ KISACA SARILIĞIN ÇABUK SONLANMASINI İSTERSENİZ BEBEKLERE MAMA VERİN .

bebekler sık sık emerek de kaka yapamaz mı? hiç duymamıştım. bizimki sürekli emzirerek geçti evelallah

Bizimde bir günde 13'den 17'ye fırladı. Ben o gece saat başı emzirerek 12'ye düşürdüm değerini. Kanı da hep topuktan aldılar. Çok geçmiş olsun canım a.s.

Bizimde bir günde 13'den 17'ye fırladı. Ben o gece saat başı emzirerek 12'ye düşürdüm değerini. Kanı da hep topuktan aldılar. Çok geçmiş olsun canım a.s.
tesekkurler canım.
bızımkısı o gun ilk basta 12 cıktı sonra 19 cıktı.sanırım birden yükseldi.
bugun yenıden kan aldılar bebegımden.mafoldumben
cok şükğr degerımız 9 a düşmüş:Saruboceq:

cnm sarılıktan o kadar çok çektikki biz sizinki hiçbişey kalır yanında.bizim sarılığımız 27 oldu 2 saat içinde.kanı ddeğiti oğlumun ilaç tedavisi gördü hap kullandı bi hafta öyle 12 ye düştü ama derisindeki sarılık bi ayda geçti nerdeyse.2-3 saatte bir kanı alınıyodu valla gördüğüm kadarıyla hep elinin üzerinden aldılar.ama yoğun bakımda yattığı için hepsini göremedim tabii.bizde bi yerde ölçürdük 24 çıktı sonra özel hastaneye gittik 27 olmuş.dr sorduğumda çabuk yükseliyo ondan öyle çıkmıştır dedi.sizinde öyle olmuştur belki.hiç üzülme bende günlerce ağladım hep.ama bişey olmadı çok şükür.oğlum şimdi 9 aylık ve sapasağlam hiç bi sorunu yok maşallah.seninkide öyle olur.

canım bizimkiside düşüyor ama eve gelıp gerı kontrole gıdınce tekrar artıyor.mafoldumben

bizimkiside anne sütünden olabılır.pekı nasıl anlasılıyor anne sütünden oldugu?

bizde 19 degerle yattık canım.ılk basta 12 cıktı baska bır hastanede 19 cıktı.
mama cok gaz yapar dıye hıc vermedık bırde bebebim biberon almıyor.

cnm bizde hep mama verdik.2 defa emiyodu 2.emişin ardından bide mama veriyoduk.ben sütümüde o zamanlar hep sağarak verdim ne kadar yediğini görmek için.bencede mama vermelisin biberon almıyosa kaşıkla falan ver iyi beslenirse daha çabuk düşer sarılığı.dr öyle demişti bize

bizde sarılıkla uğraşıyoz eve geldik hastanden,13 tü,şimdi 16 ya çıkmış ama dr bişey olmaz düşer dedi....

kuzucuklarım benım de bebgımın sarılıgı olmuştu.dünya başıma yıkılmıştı ama sarılık oldu dıe degıl.fototerapı gördü 36 saat.ben o 36 saat agladım.çünkü cıgırıyodu oglum o ısık altında korkudan gözleri baglı cıplak.ki ocak dogumlu. demir yatmaz ısık altında dr der yatmazsa düşmez(bu arada 16 idi)sonra 12 ye düştü sona yavaş yavaş düştü bişeyı kalmadı cok şükür.sakın çok üzülme geçiveriyo .allah daha kötüsünü vermesin.bu arada ben de hiç mama vermedim saadece emdi.ilk iki ay 1.5 ar kg aldı.maşşalah toopac gibi oluverdi.bi de elinden de topugunda alıyolardı kanı.aay o aglar ben aglarrr.hiç dirayetli degılım ben yaa.babamız dedi seni mi avutucam bebeği mi bilemedim yapma bı da ole emi die:)ama ana yüreği işte dayanmıyo kiiii

Sormayın bizim de başımıza geldi ve ben duyunca bebişime damaryolu açılacak canı yanacak diye böğüre böğüre ağlamıştım. :) Babamız özel oda tuttu fototerapi küvezi ve ışığı geldi ben baktım oğluma. Sütümün miktarını göreyim diye sağıp sağıp verdim. 2 gün kaldık. Çıkınca hemen geçer sanırdım. Bizim taburcu ettiğimiz bebekler hemen açılıyor sanıyordum çünkü. Bizim rengimizi bulmamız 2 haftayı buldu.

2. hastane sanki özel gibi geldi bana. Kan değişim sınırında. Bence biraz sallamış 2. hastane. Ya da ilk ölçümden 1 gün sonra gittiysen de çıkabilir böyle. Biz topuktan alırdık incecik tüplere. Bişi diyim mi bu durumda önemli olan bebeğin emmesi, bol sıvı alması. 12 olmuş da iştahsız bebekse kötü, serum verirler vs. 12 olsa bile bu işlemin bir zararı olmaz bebişe. Mis gibi cıbıl cıbıl yatmış orada 3 gün. Benimki el ense yapıyordu.

Back