• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yenidoğan sarılığı

sarılğınız kaça çıktı? doktorunuz fototerapi tavsiye etmedi mi?
sarılık bebekten sadece idrar ile atılıyor. bu nedenle çocuğa olabildiğince sıvı ver. emzir, ılık su ver, su miktarı fazla olan mamalar ver. ve bebeği hep ışıkta tut. karanlıkta kalmasın hiç.
bebeğe anne sütünden başka birşey verilmez palavrasına sakın inanma!!!
ben inandın pişman oldum.
ben foto terapi artı sıvı takviyesi ile çocuğu bir gecede iyileştirdim.
geçmiş olsun

bol bol emzir. doktor yapmanız gerekenleri söyler zaten. belli bir sayıya çıkmadan fototerapiye almıyorlar. referans aralığı 2-10 arasıdır. bizimki 10.4 çıkmıştı doktor 2 gün sonra tekrar baktırdım 9a düştü doktor artık tehlike kalmadı düşüşe geçmiş dedi. ama 16 ya kadar çıkarsa fototterapiye alırız dedi. bu arada bunların hepsi 1 hafta içinde oldu. cuma doğdu, pazar eve çıktık, salı bebeğim bana sarı geldi doktora gittik test yaptırdık 10.4 çıktı, perşembe tekrar gittik 9a inmişti. ama ben salıdan perşembeye hop oturup hop kalkmıştım. geçmiş olsun canım, ama tedavisi olan birşey canını çok sıkma, aç bırakma bebeğini, gerekirse fototerapide olur hemen atlatır.

bbeğiniz sarılık olduğunda neler yaptınz kaç günde geçiyor bilgisi olan varmı acaba
bebegım dogunca 8 saat kuvezde kaldı sonrada benı bıkac saat ememdı ve sarılıgı arttı sarılıgın en ıyı tedavısı bol anne sutu yanı emdır sarılık olan cocuk cok uyur uyandırıp mdır ama bellı bır aralıgın ustune cıkıca ışın tedavısı gereklı bızımkı 16 oldu ve 2 gun yattık tekrar.

kızım 36 haftalıkken doğdu. 2,5 kg dı. :nazar: ne küvezde kaldı ne hastanede. Bize doktorumuz bebeğin odasına beyaz florasan takın gece gündüz açık kalsın dedi. çok şükür kızım sarılık falan olmadı, hatta ben hem emzirdim hem de ağzında süt artığı kalıp pamukçuk oluşmasın diye 1 çay kaşığı su da veriyordum.
2. bebeğim dünyaya geldiğinde de aynı şekilde davranacağım bakalım inşallah sarılık sorunumuz olmaz.

bir arkadaş da yazmış. az da olsa mutlaka emzirdikten sonra su verin derim.

yeğenim sarılık olduğun da 2-3 gün hastane de kalmıştı. Dr. --bebeğe hiç su vermediniz mi diye ablama kızmış ve --eve çıkınca bol bol emzir ve su vermeyi de ihmal etme- demiş.

cnm bu sarılık konusunda ben çok çektim 18 e çıktı bbenim yavrumun değeri 1 gün foto gördü..sonra düştü çıkardık..ama sarılıgını yüzünden atması epey uzun sürdü 2.bebeği bu benim.tam 1.5 ay sürdü

bne de şu an hastaneden haber bekliyorum.19 unda doğum yaptım sezaryenle.4. gün sütüm geld o da azar azar.mama takviye ettik ama miktarı kafamıza göre oldu sanki biraz.bikaç saat önce kızımın ateşinin yükseldiğini fark ettik,takip ettim 2-3 saat hep 37-39 arasında gitti geldi.eşim hastaneye götürdü sarılık başlangıcı olabilir demişler,kan almışlar sonuç bekliyoruz şimdi.çok üzgünüm....sütüm gelmedi,ama gelsin diye sürekli emzirdim,mama verdim.sütüm gelince de az diye sağdım,kaşıkla verdim.çok kuvvetli çekemiyor kızım,ya da mamayı kaşıkla aldığı için kaşık kolayına geldi ve emerken de nazlanıyor.elimden gelen her şeyi yaptım ama kuzum hastanede şimdi haber bekliyorum:58:

bne de şu an hastaneden haber bekliyorum.19 unda doğum yaptım sezaryenle.4. gün sütüm geld o da azar azar.mama takviye ettik ama miktarı kafamıza göre oldu sanki biraz.bikaç saat önce kızımın ateşinin yükseldiğini fark ettik,takip ettim 2-3 saat hep 37-39 arasında gitti geldi.eşim hastaneye götürdü sarılık başlangıcı olabilir demişler,kan almışlar sonuç bekliyoruz şimdi.çok üzgünüm....sütüm gelmedi,ama gelsin diye sürekli emzirdim,mama verdim.sütüm gelince de az diye sağdım,kaşıkla verdim.çok kuvvetli çekemiyor kızım,ya da mamayı kaşıkla aldığı için kaşık kolayına geldi ve emerken de nazlanıyor.elimden gelen her şeyi yaptım ama kuzum hastanede şimdi haber bekliyorum:58:

geçmiş olsun. inşallah iyi haberler almışsındır. sütüm gelmeyecek-yetmeyecek diye sakın stres yapma. Kimseyi de dinleme bu konuda. Bebeğin nazlansa da emzirmeye inatla devam et. mamayı da uyurken az az ver. Ama uyanıkken mutlaka emzir.
hatta mamayı da şu şekilde ver. biberonun başlığını küçücük del, biberonun başlığının içine mamayı koy, göğüs ucunu da başlığın içine sok. mamanın senin göğsünden geldiğini düşünsün. daha bebeğin minicik o yüzden kuvvetli çekemiyordur zamanla kuvvetlice çekmeye alışır.
inşallah bol bol sütün olur.

sarılık her yeni doğanda bi ölçüde mutlaka olurmus ve bunu idrarla atarmıs.bunun içinde sık sık emmes gerekiyo.önemli olan bide derecesi.derecesi sınrıı geçince fototerapi yapıyolar yegenim olmustu sınırı cok gecmemişti ama tedbir amaclı kaldı.zaten kullanılan ısıkta bilindik beyaz florasan ısıgı. ama olabildiğince emzir.iinş yasamazsın böyle durumlar

geçmiş olsun. inşallah iyi haberler almışsındır. sütüm gelmeyecek-yetmeyecek diye sakın stres yapma. Kimseyi de dinleme bu konuda. Bebeğin nazlansa da emzirmeye inatla devam et. mamayı da uyurken az az ver. Ama uyanıkken mutlaka emzir.
hatta mamayı da şu şekilde ver. biberonun başlığını küçücük del, biberonun başlığının içine mamayı koy, göğüs ucunu da başlığın içine sok. mamanın senin göğsünden geldiğini düşünsün. daha bebeğin minicik o yüzden kuvvetli çekemiyordur zamanla kuvvetlice çekmeye alışır.
inşallah bol bol sütün olur.

çok tşekkür ederim ilgin için.sonucu anlatayım.
bebeğim beslenememiş,kan şekeri düşmüş,susuz kalmış.2 güne yakın küvözde kaldı.sürekli biberonla beslediler,mam verdiler.o kadar aç kalmış ki ne verdilerse aldı yavrum.nerdeyse açlıktan ölecekmiş dediler.şimdi emzirmeye çalışıyorum ama çok nadiren tutuyor memeyi,biberona alıştı orda hemen kolayına geldi.süt yetmiyor hala,emziremsem sağıp kaşıkla veriyorum.yetr ki anne sütü alsın sürekli sağmaya da razıyım ama bu şekilde sütten kesilirsin diyorlar,ne ilgisi var anlamıyorum ha bebek emmişha makineyle sağmışım.

Back