• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çocuk Hastalıkları yenidoğan sarılığı yardım lütfen

Bebek Hastalıkları, diş çıkarma, bebeklerde kusma, bebeklerde ishal, bebeklerde uyku düzensizliği
şimdiden geçmiş olsun.genelde çogu bebek yeni doğan sarılığı oluyor.sarı florasan ışığı altında uyutmanızda yarar var.sarılık 17oldugunda benim oğlum hastaneye yattı 4-5gün ışın aldı.sonrada hergün gidip topuktan kan verdik düşene kadar degeri.eger çok yükselme olursa kanını değiştiriyorlar.umarım böyle bişey olmaz.ben hiç inanmamıştım ama keşke yapsaymışım.sarı tülbent veya florasan ışığı altında uyutun.onun sayesinde düştü bizimkisi..sağlıklı günler miniğinizee

Benimde bebeğimde aynı risk var. Yarın tekrar kontrole gideceğiz. En son 3 gün önce değeri 12 idi. Umarım yarın daha düşük çıkar da bu sarılıktan kurtuluruz.

Yeni yeğenim oldu o da bir çok bebek gibi sarılık geçirdi.
Doktorun dediği tek şey sarılığın geçmesi için mümkün olduğunca fazla emzirmek dedi.
Sarılık hafif olduğu zaman tek çara anne sütü ...
Mümkün olduğunca sık emzirin..

geçmiş olsun
bizim olmadı şükür ama olursa diye araştırmalarımda bol bol emzirilmesi gerektiğini öğrendim
birde yüzüne sarı tülbent örtün sürekli

benim oglumdada yenidogan sarılıgı olmuştu. bir gece ışın aldı.vucuttan sarılıgın atılması bir ayı buluyor bebeklerde rastlanıyor yenidogan sarılıgına iyi takip edilip ışında alır sonra kan tahliligiyle takip edilirse endişelenecek birşey yok.

benim kızımda 9 günlükken 17.5 ile hastaneye yattı cok rahatsız oldu küvezde ışıklar rahatsız ediyo heralde sabaha kadar gözlerindeki bant açılmasın diye gözlerine zaralı ışık diye basında bekledim tek caresi emzirmek 1 saatte bir azda olsa emzirdim ve bir gecede 11e düştü sarılık uyku yapar uyandırın emzirin sık sık

merhaba anneler,
benimde oglum 4 gunlukken sarılık oldu...cok agladım ama korkulcak birşey yokmuş şükür....2 gece ışın tedavisi gördü bol bol besledık, kaka yaptı, kaka yaptıkca sarılık yapan madde vücuttan atıldı...
yaşadığım bu deneyimden edindiğin bir bilgi var ki -onu yeni anne olacak annelerle paylaşmalıyım: bebeğiniz dogdugu ilk günler emmiyorsa eğer hemen mama alın ve mama ile besleyın...bu durum geçici sarılık olmasın diye...sarılık riski geçince ilk 20 gün bu süre..bebek yeniden meme ile beslenmeye devam edilebilir...
bebek sonradan anne sütü almaz diye düsünmeyın alır...

Back