yenidogan sariligi acil yardim kizlar..!

gnshusna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Kasım 2012
593
97
118
Merhaba kizkar bir haftalik bebegimde sarilik var 13.1 cikti degerimiz.doktor pazartesi tekrar gormek istedi.tekrar elinden kan aldirmak istemiyorum cok perisan oldu cocugum eli cok morardi:'(bildiginiz bisey varmi sariligi hemen dusurup gecirmek icin.ilik sekerli su duydum 2-3 yemek kasigi ama denemedim.yardimci olurmusunuz bana

canım geçmiş olsun ama üzülme geçiyo tek yapman gereken düzenli kontrolünü ihmal etme çoğaldığını hissettiğin an doktora götür bi tedavisi yok ben serum suyu verdim normal su verdim hiç bi etkisi olmadı sık sık emzir aç kalmasın hatta her emzirmeden sonra sütün yetiyosa 30 cc mamada ver mama daha hızlı atmasına yardımcı oluyomuş bzimde 19a çıkmıştı bi gece yattık fototerapi aldık 11e düştü sonra12 ye 13e çıktı dün çok şükür 10a düşmüştü 1 ay oldu bizimde bazı bebeklerde 3 ay bile sürüyomuş 10 günlüğü geçtimi bebek korkmayın dedi doktor değeri 18i geçmedikçe sorun yok dedi mamaya alışır diye korkma ilk bende korktum vermedim keşke baştan verseydim bizim hep topuktan aldılar ya kıyamam neden elinden alıyolarki :/

Gecmis olsun, Allah ana babali büyütsün. 2 bebeğimde de sarılığı ciddi boyutlarda yasadım tecrubeme dayanarak sunu söyleyebilirim: 1 haftalik bir bebek icin 13 yuksek bir deger degil. Doktorunuz takibini istemiş sadece ilerleyecegini sanmıyorum. Sakin sekerli su verme hm faydasi ok hem de bebek icin zararli. çabuk atlatabilmesi icin tek yapman gerek iyice beslemek. Bir de gunes ışığı faydalı. Ama dogrudan tenine değmesi gerek. Öyle cam arkasından gelen güneş degil yani. Ayrıca kan aldırmayı dert etme. Bebeklerin acı eşikleri yüksektir.

Öncelikle bebeğin hayırlı olsun. Benim bebeğiminde 16 lara çıkmıştı. 3 gün sütüm gelmemişti beni emsin süt çabuk insin diye mama da çok vermedik aç kalınca yavrum sarılık oldu. Sarılığı atacak tek şey bebek ne kadar çok sıvı alırsa yani doyarsa o kadar çabuk gidecek idrarla atılacak. Ben sık sık emzirdim her emzirme arkasından da mama verdim çünkü malum ilk haftalar öyle çok süt olmuyor yani benim öyleydi. 30 dk da bir ya emzirdim yada mama verdim. Birtek geceleri 2 saate bir verdim. Bebeğiniz şimdi hep uyuyordur sakın emzirmek için veya mama vermek için uyanmasını beklemeyin beslenme aralığı en uzun 2 saati geçmemeli heleki şuan sarılık var tavsiyem 30 dk bir yada saat başı uyurken felan besleyin. Bunlar hep olabilecek şeyler hepsi gelip geçiyor emin olun.

Saolun kizlar tesekkur ederim.ben dogumdan sonra hastanedeyken bile mama vermedim cook sukur hamileligin 4.ayinda baslamisti benim kanallarim acilmaya.dogum sonrasindada kizim mamayi istemedi.hastanedeyken bile emdi hep.simdide sık sık emzirmeye calisiyorum ama uyandiramiyorum.iki saat de en gec emiyo ama daha azina inemiyorum zorluyorum uyansin diye azini kitliyo acmiyor emziremiyorum oyuzden daha erken.ama cisini sik yapiyo kakada oyle doktora hala gidemedik degistirdik doktoru randevu alamiyorum cok yogun.azalma oldu bide sanki suratinda 10 gunude gecti artik bebegim ins.biseyi yokturda gittigimde bende rahat ederim; (

Benim kizimin sariligi 2 ayda gecti anne sutu yagli oldugundan uzamis fototerapiye dokturum hep en uzak ihtimal olarak dusundu birazcik sabir canim geciyo ben 2 ay boyunca neler neler denemedimki ama yapmani tavsiye etmem biraz zor ama zamana birak kendini harap etme

Bu arada soyleneyi unuttum kandaki bilurubin bir tek kakayla atildigi icin sik emzirmen yada mama vermen bu sureci kisaltabilir.

tatlim gúnes isigi tavsiye edebilirim sana benim bebegimdede 16ya cikmisti dogumundan sonra sútúm gelmemisti beşigini gúnes alan bi odaaya hatta direk camin kenarina koy bi saatlik araliklarla fototerapiyi kendin uygula dikkat et pisirme ams bebisi benim ebem vardi saagolsun cok yardimci oldu insallah túrkiyedede bóyle bi uygulama tez zamanda olurda yeni annelerin veya bi kac kezz anne olanlarin yardimlarina kosulur...neyse dedigim gibi gúnes isigi bol alsin emmesine takma 4saate kadar normal acikmamaasi 4saaatten sonra yanagini oksayarak veya gógsünú yanagina súrterek altdudagina degdirdiginde kendi acar agzini kulagini haafif cek ayaklarini gidikla yeterki tam doyasiya emsin 30-45dak en normal olani onun ardindan kes emmeyi yoksa yalanci meme niyetine kullaniliyosun benden sana sóylemesi geceleri o hatayi yaptim ve halada oglusum..su an 8 aylik...uyumak icin gógsúmú yalanci meme niyetine kendi kullaniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…