• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yenidoğan işitme testi

selcennnn

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
25 Mart 2023
11
2
1
28
Yenidoğan işitme testi
Arkadaşlar bebeğime doğumumun ertesi günü işitme testi yapıldı ama geçemedi 5 gün sonra tekrar yapıldı yine geçemedi boyle durum yaşayıp sonradan geçen varmi bu testi

Yeğenim de tek kulaktan geçememişti 10 gün sonrasında götürdüklerinde geçti dediler. Moralinizi bozmayın tekrar gelmeniz için gün belirtildi mi?

Veya kulakta su
Yeğenim de tek kulaktan geçememişti 10 gün sonrasında götürdüklerinde geçti dediler. Moralinizi bozmayın tekrar gelmeniz için gün belirtildi mi?
Tekrardan 5 gün sonra çağırdılar. Ama kulak burun boğaz uzmanıyla görüştüm daha götürmeyin olabiliyo dedi biraz daha beklemek gerek dedi bi daha 2 hafta 1 ay falan gecsin dedi ama insan endişe ediyor yinede bilemedim gerçekten

Bana da öyle dediler ve ben bilemedim anneme uydum bebeği de yıkamıştım
Ama uyarmadılar mı sizi? Testten bir gün önce yıkanmayacak falan diye epey talimat veriyorlar. Ben ilk oğlana bu "Bera" testini yaptırdım. İlkinden geçti ama babada hafif işitme sıkıntısı var diye ne olur ne olmaz yapalım dediler

Şuan 9 günlük oldu yeni götürdüğümde 1 haftalıktı
Bence hiç sıkıntı yapma. Bende çok sıkıntı yaptım boşunaymış. Ve daha 9 gunlukmus bebeğiniz. Erken yani ilk testten sonra en az 2 hafta sonra yapılmasını istiyorlar. Benim doğumdan 1 gün sonra yaptılar geçemedi iki kulakta 5 gün sonra yine yaptılar yine geçemedi o kadar moralim bozuldu ki kulak burun boğaz doktoruna götürdüm 15 gunlukken kulak kanalları açılmış ve bence çocuk normal duruyor geçer testi korkma dedi 20 gunlukken tekrar işitmeye götürdüm geçti çok şükür 1 aya kadar geçiyorlar canım ki senin biri geçmiş ötekide geçer hiç korkma moralini bozma insan çok etkileniyor. Ve yapan yer kişi çok farkediyor ben ilk özel de doğum yapmıştım 2 defa orda yaptılar geçmedi. Kulak burun boğaz doktoruna götürdüm bana devlet hastanesinde yaptirmami cihazların daha iyi olduğunu söyledi ve devlette yapan kişi çok daha tecrübeliydi hemen geçti içini ferah tut canını sıkma 20 gunlukken geçti benimki baştan hiç geçemedi.

Ki ben hiç yikamamistim ona rağmen geçemedi yıkadıktan sonra 3 gün sonra götürdüm öyle diyorlar genelde geçti o zaman canım
O kadar saçma oldu ki test zaten. Geç kalmışız ama başka imkanımız yoktu 4 gibi orda olduk bir ses geçirmez odada yapıyorlar kadın önce söylendi açıkladım sivrilmedim yapan kadın anlayışla karşıladı diğer bir kadın kapıyı açıyor duruyor hatta yapan çok sinirlendi bebek etkileniyor diye benim bebeğim de ilk günden beri odaya giren çıkan olsun farkediyor uyandı solda sıkıntı çıkmaadı sağ da uyandı durmadı emzikte vermiyorum parmağımı emiyordu ama durmadı ondan da olabilir dedi kadın sıvı kalıyor dedi banyo yaptırmıştım 2 gün önce kağıtta yazıyormuş test kağıdına bakmamıştım sezeryan doğum yapmıştım kendimi zorluyordum ağrılardan oda dikkatimi etkiliyor rezil oldum yani bebeğinde böyle durum olması canımı çok sıktı
Annede baba da bişey yok ama erkek kardeşimde sonradan orta kulak iltihap nedeniyle işitme kaybı var ondan dolayı korkuyorum

O kadar saçma oldu ki test zaten. Geç kalmışız ama başka imkanımız yoktu 4 gibi orda olduk bir ses geçirmez odada yapıyorlar kadın önce söylendi açıkladım sivrilmedim yapan kadın anlayışla karşıladı diğer bir kadın kapıyı açıyor duruyor hatta yapan çok sinirlendi bebek etkileniyor diye benim bebeğim de ilk günden beri odaya giren çıkan olsun farkediyor uyandı solda sıkıntı çıkmaadı sağ da uyandı durmadı emzikte vermiyorum parmağımı emiyordu ama durmadı ondan da olabilir dedi kadın sıvı kalıyor dedi banyo yaptırmıştım 2 gün önce kağıtta yazıyormuş test kağıdına bakmamıştım sezeryan doğum yapmıştım kendimi zorluyordum ağrılardan oda dikkatimi etkiliyor rezil oldum yani bebeğinde böyle durum olması canımı çok sıktı
Annede baba da bişey yok ama erkek kardeşimde sonradan orta kulak iltihap nedeniyle işitme kaybı var ondan dolayı korkuyorum
Uyandıysa ondandır canım benimde 20 gunlukken sabah götürdüm bir kulağı geçti bebek uyandı mizirdanmaya başladı diğer kulakta geçemedi bende oradaki kişiye dedim biz çok ani geldik emzireli 2 saat oldu uyuyalıda öyle o yüzden uyanmıştım dedim yapan kişide o zaman hiç zorlamayalım öğleden sonra gelin dedi öğlenden sonra gittik diğer kulagida geçti ama yapan kişinin de sabrı çok önemli sakinleştirmek için bizden daha çok ilgilendi ama dediğim gibi bence moralini bozma telaş yapma biraz geçsin 20 gunlukken falan götür yada 1 aylıkken götür ve sende sakin ol sen telaslaninca sanki bebek anlıyor. Ben her gece agliyodum geçemedi diye biliyorum çok zor ama sabırlı ol hatta son goturdugymde sabah bi kulak geçti diğeri geçemedi testi yaparlarken bile ağladım diğer kulağı geçemedi öğleden sonra bebis iyice uykuya dalınca götürdüm geçti ve gerçekten çok sessiz bi ortam lazım

KBB ye bende mi götürsem mi diyorumm kaygıdan duramıyorum bu hayatta en kıymet verdiğim sevdiğimin saglıgıdır bebeğime hiç kıyamıyorum
Ya bende böyleydim işte sabredemedim gittim hatta buradaki en iyi doktorun özeline gittim doktor açık kanalları çocuğun refleksleride düzgün bence geçer dedi içim rahatladı biraz sonra bekledim 5 gün sonra götürdüm ama dediğim gibi ilk kulağı geçti diğer kulakta mizirdandi öğleden sonra goturdugumde oda geçti o yüzden kendin de sakın ol geçer canım yada zaten kardeşinde oldugu için korkuyorsun ama kulak burun boğaz doktoruna gidersen o söyler bence kulakta bi sıkıntı varsa orta kulak iltihabı vs doktor söyler bizim güzel muayene etti kulak burun boğaz doktoru herseyine baktı bi sıkıntı görmedi için rahatlayacaksa git canım

Ya bende böyleydim işte sabredemedim gittim hatta buradaki en iyi doktorun özeline gittim doktor açık kanalları çocuğun refleksleride düzgün bence geçer dedi içim rahatladı biraz sonra bekledim 5 gün sonra götürdüm ama dediğim gibi ilk kulağı geçti diğer kulakta mizirdandi öğleden sonra goturdugumde oda geçti o yüzden kendin de sakın ol geçer canım yada zaten kardeşinde oldugu için korkuyorsun ama kulak burun boğaz doktoruna gidersen o söyler bence kulakta bi sıkıntı varsa orta kulak iltihabı vs doktor söyler bizim güzel muayene etti kulak burun boğaz doktoru herseyine baktı bi sıkıntı görmedi için rahatlayacaksa git canım
Sağol canım benim ya Allah razı olsun şu 2 gündür varya bunalımdayım dualarınıza talibim

Sağol canım benim ya Allah razı olsun şu 2 gündür varya bunalımdayım dualarınıza talibim
Yaşanılan şey çok zor geliyor ama burada örnek olsun diye yazmak istedim bebeğim ilk ikide geçemedi ama 3. De geçti çok şükür ☺️ Rabbim kimseye yaşatmasın ama korkanlar için örnek olsun diye buraya yazdım

Yenidoğan işitme testi
Arkadaşlar bebeğime doğumumun ertesi günü işitme testi yapıldı ama geçemedi 5 gün sonra tekrar yapıldı yine geçemedi boyle durum yaşayıp sonradan geçen varmi bu testi
İlk testten bizde geçemedik ikincide geçtik banyo yaptırmadan götürün kulağında sıvı olabilir

Back